בלוג שלי

מתלבט13

New member
אתה היית הנביא

טענת שאתה צופה עתיד למניות. כאשר הנתונים לא מוכיחים את זה. כמובן שאם לוקחים חלק מהנתונים אנחנו יכולים "לדעת" המון דברים. אני יכול לחיות טוב מאד בלי לדעת מה תהיה התשואה של שוק המניות בעשור הקרוב. מי שרוצה להמר על כך שהתשואה שלו תהיה זהה לזו של 15 השנים האחרונות דווקא, ולא של מאה השנים האחרונות, שיערב לו. מי שיסתכל על מאה השנים האחרונות, יראה שיש סיכון לא מבוטל בהשקעה במניות. שוב, מגלגלים את הרולטה, ולא ידועים לאן הכדור יתגלגל.

מתלבט13

New member
עושה רושם שלא הבנת שהאלוף

ההוא היה יותר חכם מנביאי השקר למיניהם ש"ידעו" מה יקרה. זו האמת הערומה והאוביקטיבית. שאנו לא יודעים. וכפי שסוקרטס אמר "הדבר היחיד שאני יודע הוא שאני לא יודע". כפי שאמרו רבים (ביניהם וורן באפט) מי שלא יודע הופך לחכם ברגע שהוא מודה בזה.

uri80

New member
זו לא אמת, זה כסת"ח.

יש מודיעין בעולם כדי לגלות דברים ולתת הערכות. לא אמיתות של מאה אחוזים, הערכות עם סבירות מסוימת. זה תפקידו. אם המודיעין מכסה מאה אחוז מהאפשרויות -אין בו תועלת. אף אחד לא "יודע" מה יקרה בעתיד. השמש זרחה אתמול, השמש זורחת היום, אף פיזיקאי לא יגיד לך שהוא יודע בודאות שהשמש תזרח מחר או שחוקי הגרוויטציה ימשיכו להתקיים מחר - אבל אתה יודע מה? סיכוי נהדר שזה ימשיך להתרחש. הכיוון הכללי של הבורסות ב*מאות* השנים האחרונות הוא מעלה. בועות היו ויהיו תמיד החל מצבעונים בהולנד וכלה באינטרנט בכפר הגלובלי אבל רוב הסיכויים הם שבטווח הארוך, הבורסות ימשיכו לעלות למרות המהמורות בדרך. האמת העירומה היא שהבורסה ומניות לאורך כמה מאות השנים האחרונות מזניקות את הכלכלה. זו הסיבה לכך שהן קיימות מלכתחילה במדינות רבות. כואב לך כמה עשרות שנים? הבט אחורה מאה שנים ותראה למרות המשבר של 29 תשואה של בערך 4.5-5 אחוז. הבא אחורה כ-50 שנים ותראה שהתשואה גדלה לאזור השבע ומשהו אחוז. הבא אחורה כ-30 שנה ותראה שהתשואה קפצה לכ-10 אחוזים. העולם משתנה ועמו הטכנולוגיה בצעדי ענק.אני מאמין ורואה מסביבי כיצד הדבר תורם ויתרום בצורה משמעותית מאד לשערי המניות בעשורים הקרובים, אבל הויכוח מיותר -ימים יגידו.

hemi32

New member
../images/Emo98.gifבני ילד רע ועוד גם סולידי

ראשית כמו שכתבתי לא מדובר בהשקעה חד פעמית באיזה מנייה מדוברת ומבטיחה שנתנה איזה בום וגמרנו .. מדובר בשיטה מסודרת שלמדתי אותה במשך שנה וחצי ואני עדיין לומד ומשתפר בה ומדובר בתוצאות של רווחים רצופים מידי יום בסכומים הנעים בין 100 $ ל 300 $ ליום בממוצע ... על פי השיטה אני עובד ישירות מול הבורסות בארה"ב וזה קנייה של מנייה X ומכירתה על פי רוב בתוך שעה שעתיים הלאה .. הסיכון הוא מזערי ואילו הפונטנציאל הוא גדול .. תמיד עולה השאלה - אם זה כל כך קל למה לא כולם עושים את זה ??? והתשובה היא שזו עבודה מפרכת מייגעת ומורטת עצבים וצריך עור של פיל לעמוד מצד אחד בפיתויים ומצד שני בהפסדים .. בראשית דרכי הפסדתי בתוך תקופה של פחות מחודש למעלה מ 10.000 $ מהקרן ! בגלל שלא הייתי מסוגל לראות את הכסף נופל והייתי יוצא מהר מידי (כמו שכתב יורי על כל הציבור שתמיד ייכנס בשיא וייצא בשפל מה שנכון אפילו לכניסה יומית .. ) מצד שני לא עמדתי בפיתוי להיגרר להשקעות מפוקפקות שלא עומדות באופן ישיר עם התנאים שלמדתי .. וזאת מתוך רצון לעשות קופה בקלות .. זה אכן הביא לכך שהרווחתי לעיתים מעל 1.000 $ ביום אבל במשנהו הפסדתי 2.000 $ ובסופו של דבר כמעט נשברתי מכל העניין עד שתפס אותי סוחר גדול שאני בקשר איתו בארה"ב והעמיד אותי על המקום וריענן לי את המוח עם מתודולוגייה מסודרת אך קשה איך להרוויח באופן מסודר ולהפסיד רק בקטן .. תחשוב שיש לך בחשבון אפשרות לעשות עסקאות בסדר גודל של מאות מליוני דולרים ליום ! (ודרך אגב מספיק בשביל זה חשבון מזומן של 30.000 $ ! וכל השאר זה מינוף של הברוקר) ואתה כבר רואה רווח של 800 $ אחרי חצי שעה של מסחר .. כמה אנשים יהיו מסוגלים לסגור את המחשב ולומר זהו ! עשיתי את היומית עכשיו אני הולך לקרוע את העיר ??? הפיתוי הוא עצום להמשיך לסחור עוד חצי שעה לפחות ולעשות עוד כמה ג'ובות ... וגם להיפך ישנם ימים שאתה מוצא את עצמך בהפסד של 200 $ והרצון לתקן ולא לצאת מפסידן הוא עצום ובכל זאת עליך לומר סטופ ! ולהמשיך הלאה .. זהו קושי מנטלי עצום שרוב האנשים לא מסוגלים לעמוד בו או שנשברו בתחילת דרכם .. בחברה שבה למדתי היו מיום הקמתה כ 7.000 תלמידים ואילו סוחרים בפועל יש היום רק כ 250 ... כל השאר נשברו ולא החזיקו מעמד .. אני מזמין אותך לבקר אותי בשעות המסחר ולראות מקרוב הפסדים והצלחות .. באופן כללי אני לוקח על זה תשלום אבל בשבילך הדלת פתוחה ..

uri80

New member
חמי, הדברים שאתה כותב עליהם ושאני כותב עליהם

שונים לחלוטין. לקרוא למה שאתה עושה "השקעה סולידית" זהו דבר רחוק מאד מהמציאות.

hemi32

New member
צודק ב 100% .. זה השקעה לא סולידית ..

אין ספק ואף לא כתבתי שזו השקעה סולידית, זהו מסחר מטורף קשה ומורט עצבים .. בסך הכל כוונתי היא שניתן להפיק מהבורסה רווחים לאורך זמן בהתייחס לדבריו של בני שרואה בזה משהו זמני שבסופו הפסד צורב עם המלצה לברוח היום ומהר .. אין ספק שמי שלא למד שיטת השקעה מסודרת ויעילה , וגם אם למד אין לו עצבי ברזל אסור לו לסחור בבורסה .. למעט בהשקעה במרכיב של 15 אחוז בתיק כמו שכתבתי ..

יש לך עצבי ברזל

אתה day trader.
יש לי המון שאלות. לא פחדת להתחיל בדבר כ"כ מסוכן? אתה עובד במקום מסודר או עובד עם ההון העצמי שלך? אתה מצליח להרויח במקצוע הזה? מה קורה ביום שלא זיהית נכון את המגמה? אתה קובע סכום לסיכון בכל יום? אתה עובד עם שורטים? אני בטוחה שאתה לא יכול לכתוב קולים אבל עבודה עם שורטים היא מסוכנת. מול איזו בורסה אתה עובד ומי נותן לך את המינוף? אתה צוחק שאתה אומר בלי סיכון. אתם ה risk taker בה' הידיעה. אני חושבת שלא הייתי ישנה בלילה.

hemi32

New member
כן , עשוי מברזל ואני day trader ..

- לא פחדתי כי זה מה שאני .. זה מתאים לי באופי לקחת סיכונים ומתלבש עלי כמו כפפה ליד .. - אני עובד ממשרדי עם הון עצמי , (לא רוצה אף אחד על הראש , עצמאי בנשמה ..) - ב 100% ניתן להרויח מזה ולאורך זמן , רק לא לקפוץ מעל הפופיק ולנסות לעשות קופות , ולא להיות חזיר ! הרווחת 200 $ +- סגרי את המערכת ותלכי לעשות קניות .. לעיתים זה קורה לי ב 5 דקות .. ואז אני פשוט סוגר והולך . - ברוב המקרים לוקחים הגנה של STOP למקרה של שינוי חד בכיוון השוק / המנייה כך שההפסדים הם קטנים - יש סכום תנודתי להפסד , ברוב המקרים אם זיהיתי הפסד ב 3 השקעות , אני סוגר מערכות ולא סוחר יותר - עובד עם שורטים אבל הכרחי סטופ צמוד למקרה של תיקון , כסף גדול קיים בשורטים - אני עובד מול כל הבורסות בארה"ב ובאמצעות ברוקר מקוון שנקרא MBtrading - והצדק איתך קיים סיכון רב בהשקעה במניות , ועם זאת זו חוויה מדהימה למי שאוהב את זה ..

חמי, אתה מהמר בנשמה

כבר דיברנו על זה פעמים רבות. יש מצבים בהם צריך להיות זהיר יותר למשך תקופה מסויימת. אני לא אומר שתתחיל להיות סולידי לחלוטין, אלא שתנסה לשים סכום מסויים בחסכון הכי סולידי כדי למזער נזקים ולצמצם את ההימורים לסכומים קטנים יותר.

hemi32

New member
מה שנכון נכון .. אבל אתה גם יודע

שזו לא ההכנסה היחידה שלי, כך שזה רק יכול במקרה שלי להועיל ...

עובבי

New member
כנראה שהפורום ממש איכותי

אם למרות כל המיליונים שאתה יכול להרוויח אתה מעדיף לכתוב כאן

../images/Emo6.gif ../images/Emo6.gif

אם על כל משפט מצחיק שלך היו נותנים לך שקל היית היית מיליונר.

מתלבט13

New member
לא לגמרי השתכנעתי

שמעתי שדווקא בday trading, בניגוד לסוגי הימורים אחרים, אפשרי להרויח הרבה בלי תלות במזל. עדיין תה מתאר עיסקאות בהם הרווח קטן והסכום של הביטחונות שלך גדול. יש הרבה עיסקאות שבהם אתה מרויח ב99 מתוך מאה פעמים, אבל בפעם אחת ממאה או אלף אתה מפסיד לכסות את כל הרווחים ויותר. זה מאד מטעה, ואפילו קשה להסביר את הרעיון הזה בהרבה מקרים. זה דומה לרעיון של להכפיל ברולטה אם אתה מפסיד, ותמיד אתה מרויח מעט, חוץ בממקרים קיצוניים בהם אתה מפסיד הון. על כותבי אופציות אומרים שהם אוכלים כמו ציפורים ומחרבנים כמו פילים.

סלסרו

New member
אשמח לשמוע איך אתה מוצא עמלות אפס בארה"ב

אני משלם 8 ירוקין על כל קניה או מכירה. יש אתרים שניתן לסחור דרכם בפחות, משהו כמו $4-5 אבל לא ידוע לי על סנטים.. אלא אם כן אתה סוחר כברוקר (לא לעצמך). אז התעריפים הם באמת סנטים. אבל זה לא לסוחר שאינו ברוקר.

hemi32

New member
כוונתי לסנט למנייה ..

קנית 100 מניות GOOG שילמת 1 $ על הקנייה ו 1 $ על המכירה ... זה באמצעות MBtradung אם אתה עושה עסקאות של מעל 1000 מניות כדאי לך לעבוד עם cybertrader שם תשלם 0.6 סנט למנייה בלבד ! אתה יכול לבדוק אותם באינטרנט כולם עם הסיומת COM .

rigoletto111

New member
קצת מוגזם לקרוא לזה "בועה"

הרי מדובר על חברות בעלות נכסים ופעילות רבה ומכירות ורווחים בארץ ובעולם (טבע, אפריקה ישראל, הבנקים..) וברכות על הבלוג, הוא מאד מעניין ונחמד!

למעלה