בלוגים של תכנות WEB

nadav2605

New member
בלוגים של תכנות WEB

אני מחפש בלוגים של תכנות ווב - ASP, PHP, JS, AJAX. אני מתכנת ווב כבר לא מעט זמן ואני רוצה בלוגים שאוכל ללמוד מהם עוד ולהפוך ממתכנת טוב למתכנת מצויין שיודע להשתמש בטכנולוגיות חדשות כמו .NET, AJAX וכו'. אשמח לקבל עוד המצלצות למקומות שמהם אוכל ללמוד ולהשתפר עוד. תודה!

nadav2605

New member
מה היתרונות של asp.net?

קודם כל, יש לכם אחלה פורום פה, אני קורא פה המון בזמן האחרון ולומד המון! תמשיכו כך! אני מתכנת אינטרנט כמה מספר שנים, מתכנת בעיקר בPHP, ASP ו-JS. כבר זמן מה שאני שוקל להתחיל ללמוד ASP.NET אבל שמעתי שהיא שונה לגמרי מASP וPHP. אני יודע שמתכנתים בה בC# שהיא שפה דוטנטית לכל דבר אז אני מניח שאין יותר להכריז על משתנים ללא טיפוס. אני בעיקר מתכנת אתרים תדמיתיים ואתרים קטנים. האם ASP.NET באמת יכולה להציע לי יותר ממה שכיום ASP וPHP מציעות לי? האם היא תהיה יותר נוחה, פשוטה ותקצר לי את זמן העבודה (כי בשורה התחתונה זה מה שחשוב)? במה כרוך המעבר לASP.NET מהמצב שאני נמצא בו? אשמח לקבל מידע, הצעות והערות מאנשים שעשו את המעבר הזה או שיודעים לתת לי את המידע שאני מחפש. תודה רבה!!

ברק קרב

New member
גם בבניית אתרים קטנים זה מקל

אני הייתי קודם מתכנת רק ב ASP ו JS, ועברתי ל ASP.NET - עולם אחר !!! ממליץ בחום !

"פשוטה ותקצר לי את זמן העבודה" ?

אני מסכים שזה עולם אחר, ושלא יהיה ספק: גם אני ממליץ בחום. וגם מי מחכה להמלצה שלי? העולם עבר לדוט נט וזנח את asp לבלי שוב. חשבתי שאני אחרון מתכנתי ה ASP שנותרו, וכל פעם אני מתפלא לגלות שמורות טבע שבהן עדיין עובדים ב ASP, ומתכנתים שפתאום בפברואר 2007 שואלים מה זה הדוט נט הזה, ובכלל כדאי לי לעבור? מה פתאום? תשאר, תעשה rs.open, rs.close , יהיה סבבה. אז ברור שחייבים לעבור. רצוי לפני 3 שנים. אם אין ברירה, אז היום בבוקר. אבל האמת חייבת להאמר: זה לא פשוט. יש המון מה ללמוד ולדעת, וכל הזמן נדמה שאתה כמו עליסה, רץ בכל הכוח רק כדי להשאר במקום. שיהיה לך בהצלחה.

nadav2605

New member
אחרוני מתכנתי הASP? על מה אתה מדבר?

מה קורה לך? רוב האתרים הקטנים היום בנויים או בASP או בPHP. אתה כמעט לא רואה אתרים קטנים בנויים בASP.NET. איך אתה בכלל יכול להגיד כזה דבר? בכל מקרה, אשמח לשמוע הצעות מאיפה להתחיל ללמוד ולהתחיל להשתמש כמה שיותר מהר. תודה רבה לכל העוזרים!

ShlomoBenAri

New member
אתה מתכוון אתרים קטנים ועתיקים....

גם אתר של דף וחצי אני בונה בדוט נט

kramberg

New member
רק שASP.NET מוריד את זמן הפיתוח

בערך ב-30%, ומוריד את הזמן שלוקח לדף לעלות בערך ב-60%, אז את עדייך חושבת שעדיף לך ב-ASP ?

ציפי81

New member
כשהקוד כבר מוכן הכל נראה אחרת

אם כי גם ל-ASP.net יש לי קודים מוכנים, וחוצמיזה, תרגע, אם אני כאן בפורום אז אתה יכול להניח שלמרות הכל אני מעדיפה את ASP.net. רק מה, היו מקרים שבהם נדרשתי לתקן בעיות שיצרו אחרים, והתברר לי שכשמדובר בתיקון - לא ביצירה של משהו חדש - זה הרבה יותר מהיר ב-ASP.

leeorc

New member
קודם כל

כתבת שיש לך נסיון באינטרנט... אך אינני יודע עם עברת לעולם הפיתוח האמיתי לפי מה שכתבת, בפיתוח לא מדובר רק בהגדרת משתנים, ונוחיות של שפה על פני אחרת, אני מאמין ששמעת על שפות מונחות עצמים, ומונחות שרותים (ואם לא תאלץ להבין את זה טוב טוב...), אז זה מה ש DotNet נותן, עבודה תחת מתודולוגיה ושלבי פיתוח בשילוב של ניתוח ועיצוב (UML) . היכולת להגדיר מחלקות ממשקים, הורשות , ואני לא מדבר על כך שישנם שפות שונות מעבר ל C# בדוטנט. אז אם אתה רוצה להשוות, אז יש לך הרבה מה ללמוד, כי נוחיות עם כל הכבוד זה לא ה ISSUE כאן, אלא מעבר לעולם "אמיתי" ומונחה עצמים.

nadav2605

New member
אז מאיפה להתחיל ללמוד?

אז החלטתי להתחיל לעבור ל-ASP.NET. מאיפה הכי מומלץ בשבילי להתחיל ללמוד? להתחיל לראות סרטי לימוד של שעות על גבי שעות מהאתר של מיקרוסופט לא נראה לי הדרך הטובה ביותר. מה אתם אומרים? איך להתחיל ללמוד? תודה!

leeorc

New member
ראשית

תלמד על עקרונות תכנות מונחה עצמים(מומלץ מספר) בכדי לא לקבל בבסיסך קונספציות שגויות. לאחר שתבין איך בונים פרוייקט ברמת המופשט(לא בקוד), תנסה לבנות לעצמך מודל , לבסוף לבנות אסמבלים אשר מבצעים את הלוגיקה ה"עסקית" ומנורמלים לפי מחלקות ומתודות שמשוייכות אליהם. תכתוב לעצמך שכבה ש"מדברת" עם בסיס הנתונים ותשמש אותך לפרוייקטים של הלימוד, וכמו כן להבין מה קורה(ולאו דווקא להשתמש בכלים האוטומטיים שעושים Binding לנתונים). לבסוף תלמד את עניין ה UI , ותשתדל להפריד אותו משאר הלוגיקה תבין מה זה Postback ומה ה Client מבצע כדי להגיע ל Server , הכי טוב להתחיל לבנות דפים לבד ולהעזר ב MSDN כשאתה לא מבין משהו, או לכדי לקבל פרושים שונים למה שאתה מבצע, ולעשות הרבה View Source כדי לקבל בסיס חזק, ויכולת להרחיב Web Controls בהמשך הדרך.

מי שאפילו לראות סרטי וידיאו

זה קשה מדי בשבילו, וחושב שרוב האתרים היום נבנים ב ASP, על מה אתה יכול לדבר איתו? איחלתי לחייל הצלחה בהמשך דרכו.

24sharon

New member
../images/Emo207.gif ניצול שרשור

אם משהו ממליץ על webcast שנצפה לאחרונה, אשמח תמיד לקבל קישור. לעיתים עד שאני מגיעה לאיזה WEB CAST, ומתחילה לצפות בו, פתאום מגלה , שזה כלל לא הנושא אותו חיפשתי. ולכן אם אקבל המלצה ממישהו, זה יעזור לי מאוד. תודה

למעלה