בלה בליסימה - האישה והסיפור
שלום לך, שמי אילן נוי, ואני מורה בביה"ס "רמות חפר" שבקיבוץ מעברות. נכנסתי בשמו של אחד מתלמידי בית הספר שהיפנה אותי לבקשתך. גם אני שמעתי את השיר הזה ונדלקתי, וכתוצאה מכך "המצאתי" את פרוייקט בלה פרוינד. הפרוייקט כלל שיעורי חינוך לכל הכיתות בביה"ס, מכיתה ט' ומעלה, כשהנושא היה שאלות של בחירה, מיהו גיבור ומהו מעשה גבורה, ועוד. הפרוייקט החל לחרוג מגבולות ביה"ס כשהתפרסם בעיתון ביה"ס ואח"כ בעיתונים אחרים וברדיו. אח"כ העברתי את שיעור החינוך הזה גם בבתי ספר אחרים, לתלמידי הוראה, סטודנטים וכו'. הרעיון התפשט בבתי ספר אחרים, ואני שומע מדי פעם הדים על פעילויות במקומות שונים. העובדות המתוארות בשיר מדוייקות למדי, אך כמובן שזהו לא כל הסיפור. הנושא מאוד מאוד מעורר למחשבה, והשיג גם תוצאות ממשיות במודעות ובבחירה של תלמידים. זכיתי גם להכיר את בלה פרוינד עצמה, ונעשינו ממש חברים, וזו זכות גדולה מאוד. אני שמח שהמורה שלך מתעניין ורוצה להכניס את הנושא לתכנית הלימודים, זה באמת נושא עליו ראוי לחנך ילדים. בלה פרוינד עצמה אוהבת ושמחה להיפגש עם בני נוער, והיא אישיות מדהימה מכל הבחינות, מעבר למקרה המדובר, שהוא מדהים בפני עצמו. אם המורה שלכם ירצה (למשל) לקחת את כיתתו ולהיפגש איתה, היא תעשה זאת ברצון, ומובטחת להם חוויה ירושלמית מיוחדת ומעשירה. אשמח לשתף פעולה ולמסור את כל מה שאני יודע איתך ועם המורה שלך. היות ואני לא חבר בפורום הזה, אין טעם לענות לי כאן, ואני מצרף את כתובת הEMAIL שלי.
[email protected] בהצלחה, אילן בברכה ובהצלחה,