בלה בליסימה

פIלי

New member
oh, קורס מד"צים..

*מחייך חיוך ג'ואי ומסתכל על התקרה במבט מרוחק...* על משקל "oh, the cassiroll lady..."

kedeman

New member
היום זה לא יהיה...

אני מחר אהיה בבית ספר (בגרות) אז אני אראה... אני מקווה שהוא יהיה שם ואז אני אוכל לדבר איתו בקשר לזה

kedeman

New member
בלה בליסימה - האישה והסיפור

שלום לך, שמי אילן נוי, ואני מורה בביה"ס "רמות חפר" שבקיבוץ מעברות. נכנסתי בשמו של אחד מתלמידי בית הספר שהיפנה אותי לבקשתך. גם אני שמעתי את השיר הזה ונדלקתי, וכתוצאה מכך "המצאתי" את פרוייקט בלה פרוינד. הפרוייקט כלל שיעורי חינוך לכל הכיתות בביה"ס, מכיתה ט' ומעלה, כשהנושא היה שאלות של בחירה, מיהו גיבור ומהו מעשה גבורה, ועוד. הפרוייקט החל לחרוג מגבולות ביה"ס כשהתפרסם בעיתון ביה"ס ואח"כ בעיתונים אחרים וברדיו. אח"כ העברתי את שיעור החינוך הזה גם בבתי ספר אחרים, לתלמידי הוראה, סטודנטים וכו'. הרעיון התפשט בבתי ספר אחרים, ואני שומע מדי פעם הדים על פעילויות במקומות שונים. העובדות המתוארות בשיר מדוייקות למדי, אך כמובן שזהו לא כל הסיפור. הנושא מאוד מאוד מעורר למחשבה, והשיג גם תוצאות ממשיות במודעות ובבחירה של תלמידים. זכיתי גם להכיר את בלה פרוינד עצמה, ונעשינו ממש חברים, וזו זכות גדולה מאוד. אני שמח שהמורה שלך מתעניין ורוצה להכניס את הנושא לתכנית הלימודים, זה באמת נושא עליו ראוי לחנך ילדים. בלה פרוינד עצמה אוהבת ושמחה להיפגש עם בני נוער, והיא אישיות מדהימה מכל הבחינות, מעבר למקרה המדובר, שהוא מדהים בפני עצמו. אם המורה שלכם ירצה (למשל) לקחת את כיתתו ולהיפגש איתה, היא תעשה זאת ברצון, ומובטחת להם חוויה ירושלמית מיוחדת ומעשירה. אשמח לשתף פעולה ולמסור את כל מה שאני יודע איתך ועם המורה שלך. היות ואני לא חבר בפורום הזה, אין טעם לענות לי כאן, ואני מצרף את כתובת הEMAIL שלי. [email protected] בהצלחה, אילן בברכה ובהצלחה,

THE sky angel

New member
אוקיי.. זה מתחיל להיות מעניין..

מישו יכול להסביר לי במה מדובר הסיפור הזה?..... כאילו מה קרה?... כי אני מרגישה קצת לא שייכת ולא מבינה וזה מציק לי...

taltoolit

New member
אני אנסה לפי אךי שהבנתי?

מסתבר שמחבל דקר שני אנשים, והתחילו לרוץ אחרי המוון אנשים ולזרוק עליו אבנים ולהרביץ לו ובלה פשטו נשכבה עליו והגנה עליו בגופה. נכון?@

פIלי

New member
דעתי בנושא

תנסו לא למצוא אותי עם מקלות ואבנים בזמן הקרוב. לדעתי היא עשתה מעשה טיפשי, היה צריך להרוג את האיש הזה, ולא לבזבז עליו מקום בכלא. ואם ה"המון" שרץ אחריו היו "אנשי החוק", היא הייתה עכשיו בכלא על סיוע לרצח. באמת שאני יכול להבין את הפאנקיסטים שהולכים להפגין עם ערבים נגד גדר ההפרדה, ושצועקים לחיילים שצה"ל הוא ארגון טרור. אבל זה קצת מוגזם.

kedeman

New member
תחשוב על עוד כיוון

אדם כזה כשהוא מת הוא קדוש כשהוא בכלא אפשר לקבל ממנו מידע גופות לא משתפות פעולה ("בחורים רעים 2") היא מנעה רצח של אדם ערבי, מחבל אבל עדיין אדם שמתוקף היותו אדם יש לו "זכות להליך הוגן" מה שאומר שלא יעשו בו לינץ' ושישפטו אותו על המעשה שהוא עשה ולהמון הזועם אין זכות להרוג אותו. אני מסכים איתך שמה שהיא עשתה היה קיצוני.... אבל זה עדיין היה הדבר הכי הומני שאפשר לעשות.

למעלה