שאלה למנהלת הפורום, ולנוער מרצ בכלל
אני אתעלם מהוויכוח המטופש למדי בין צ´ופה וokok4. הועלו שם כל מיני טענות נכונות, אבל ציניות (מצד אחד) וצרחות (מצד שני) פשוט הורסות את הדיון שהיה פה קודם. במקום זה אני רוצה לשאול שאלה: לא אני העלתי את הדיון על פתיחת עסקים בששישבת. אני חושב שמזל שהייתי פה, אחרת הדיון היה מתפתח בלי נציגות דתית (חוץ מצ´ופה, אולי) בכלל, ואז כל מיני טענות שהעלתי לא היו מועלות כלל (למרות שאני מסרב להגדרה כל שהיא שתכליל אותי כמייצג את הדתיים. פשוט, אני לא מייצג. תשאלו את טלי) השאלה שלי היא האם לדעת נוער מרצ אפשר לקיים דיון הנוגע לדת בלא נציגות דתית שתסביר ותביא את דעתה? אני מכבד את מגוון הדעות של נוער מרצ, אבל עם כל הכבוד, כולם פה יוצאים מתוך אותם ערכים בסיסיים פחות או יותר. כל עוד לא שמעתם את הצד השני בטענות, לעולם לא תוכלו לדעת בוודאות שאתם צודקים, כי אולי יש לו שאלות שלכם אין תשובה עליהן. לדוגמא, האם החרם הכלכלי על הבד"ץ היה מתרחש אם הייתם מזמינים רבנים/נוער דתי שיסביר את דעתו? או אולי הם היו מצליחים לשנות את דעתכם? או אולי כן ישנם פגישות כאלו ופשוט איני מודע לכך? (תראו, אני לא שייך לנוער מרצ ובטח שלא מעורב בפיעלויות שלהם. אני כאן באופן מקרי ביותר מתוך היכרות רבת ימים עם מנהלת הפורום...) אם אין מפגשים כאלה, האם לא ראוי ליזום אותם מדי פעם? גם לנוער הדתי יש אנשים שיכולים להביע דעה ולשנות דעה. (אותו עקרון גם על ציבור ימני, נוער ימני) אני לא אהיה כאן לשאר הוויכוח על שבת וכו´, אבל אני אשמח לקרוא את התשובה למסג´ הזה כשאחזור מי"ם ביום ראשון תודה מראש שבת שלום