בלדה על מעין וים

בלדה על מעין וים

בלדה על מעיין וים ביצוע: יזהר כהן מילים: יחיאל מוהר לחן: משה וילנסקי נשיר לכם ניגון ישן, ניגון ישן על מעיין, על מעיין שובב. מימיו היו צלולים צלולים, גליו היו כחולים כחולים מעל לחול זהב. היה נוצץ באביבים, היה נושק אבי אבים, חוצה שדות דגן. היה מרווה נודד עייף ולאילן המתכופף את חיותו נתן. אבל בעומק נשמתו המה המה וערגתו שפך לסהר וחמה - ישאף לנעלם ולחלום יכמה ולא ידע אל מה (אל מה). אך יום אחד רוטט מאוד ביקש מאל הנהרות: עשני נא גדול. רוצה אני אשד להיות, רוצה אני לזרום, לגאות בפרא המחול. שואף אני הרחק לנדוד, בעוז לניע טחנות לשאת גשרי זהב. שואף אני להיות עמוק עד חקר אין ועד בלי חוק עם אניות על גב. וכך בעומק נשמתו המה המה וערגתו שפך לסהר וחמה - ישאף לנעלם ולחלום יכמה ולא ידע אל מה (אל מה). שמע האל למעיין וכל מבוקשו נתן ויוליכו לים. הים בקצף הלבן בלע את שיר המעין וגורלו נחתם. הים גדול. מבוע קט מתקו נמלח, שירו אבד לא עוד ירווה נודד. ורק דייג אחד קטן שמע את בכי המעין אשר ביקש לצאת. ושוב מעומק נשמתו המה המה וערגתו שפך לסהר וחמה - ישאף לנעלם ולחלום יכמה ולא ידע אל מה (אל מה). שיר ישן ומקסים שגיליתי (לבושתי) לפני מ"ס ימים... משום מה אני מוצא אנלוגיה מדאיגה בין המעין והים לבין בני האדם... הרצון הזה שלנו לא להסתפק בעושרינו ואושרינו (האדיר ומעל לכל היגיון) וכל הזמן לתור אחר עוד ועוד שפע... עד שאנו מקבלים את השפע אך "נבלעים" בתוכו. דוגמא קטנה, קחו שף טוב שמבשל 20 ארוחות ביום... כל ארוחה מקבלת תשומת לב מירבית ולכן הטעם... יאמי. אם הוא יגדל ויאלץ לבשל 1000 ארוחות ביום סביר להניח שהאוכל לא ישאר באותה רמה. הנהירה אחר תאוות, כבוד, כסף... אבל כשמקבלים אותם מאבדים את העצמיות. כמה אנשים רבו עם אימם על כסף ? אז מדוע אנו לא מסתפקים במה שיש ? ואולי כדאי "לאבד" את עצמינו למען מטרת התאווה ??? שבוע טוב יקירי

עידן התמימות

מענין שבחרת להביא כאן שהמבצע הוא יזהר כהן, תימנים רבים ביצעו אותו לפניו , שושנה דמרי, בעז שרעבי.. וכן יהורם גאון ומכאל פלג היו ימים ששונה דמארי לא הפסיקה לשיר אותו ברדיו. אחלה שיר.

בכדי להנות מתאוה...

יש להגביל אותה. אבל... נאמר כבר... אין אדם מת וחצי תאוותו בידו...

למעלה