בלגיה- מדינה מוזרה

AshkA_

New member
גם בארץ לפי חוק השמות

שר הפנים רשאי לפסול בחירת שם אם סבור הוא שהשם החדש עלול להטעות או לפגוע בתקנת הציבור או ברגשותיו.
כשאומרים שר הפנים, אני מניחה שגם מתכוונים לבאי כוחו במשרד הפנים.

לצורך העניין, אי אפשר לדעתי בארץ לקרוא לילד שלך היטלר וכד'.

בגרמניה, זוג חברים רצה לקרוא לילדה שלהם קים, ולא אישרו להם את זה כי זה שם יוניסקס, אז הם הוסיפו שם שני - קים-ג'וי וזה אושר.

כל מדינה והקטע שלה.

smaak

New member

בטח ובטח במשרדים הביורוקרטים האלה, בהם יושבים הרבה אנשים שלא רוצים או שלא למדו לחשוב לבד.
או שהמערכת הממחושבת שלהם לא תומכת בחופש הבחירה..

אספרסו2

New member
נו באמת,

שיהודי בגרמניה יציית לגחמותיו של הפקיד הגרמני שייקבע לו את שם ילדו??!!

עברו הזמנים ללא שוב.

כשלי הפקידה אמרה את הדברים האלו,נתתי לה להבין שאין מצב שאני אסכים איתה.
השם אושר והפקידה זכתה להמשיך את עבודתה הסיזיפית חסרת התכלית.

נ

redgrapefruit

New member
גם באיסלנד

יש רשימת שמות, בערך 1700 שמות לבנים ואותו מספר לבנות ורק משם אפשר לבחור

een ogenblik

New member
בירוקרטיה זמנית ומקומית

הם נפלו על פקידה מטופשת שהקפידה איתם על הוראה, שבמקומות אחרים אף אחד לא שם לב אליה (טוב, היא מבריסל), וגם אז היא לא חסמה בפניהם את האפשרות לחלוטין.

מספיקה הצצה קלה בשמות שניתנו בפלנדריה לילדים בעשר שנים האחרונות (פעם המאגר כלל את כל השמות מאז 1992, אבל כנראה נגמר להם המקום) כדי להבין שאין מגבלת שמות ממשית. עם זאת, ידוע לי לפחות על מקרה אחד בו בבלגיה (בעצם, גם בבריסל רבתי) של שנות ה-80 לא איפשרו לזוג הורים לקרוא לבתם קימברלי ללא עירעור, והם העדיפו להתפשר על קים (אבל יכולים היו להתעקש על עירעור ולחסוך לזוג הורים הבא את ההליך, כי השם כבר היה בשימוש בתחילת שנות ה-90). בעצם ירושליים נורא דומה לסיפור הזה. כי השם ירושה הוא שם שכבר ניתן בעבר לבנות (כן, חיפשתי) כמה פעמים, אז גם בסיפור הזה היא הייתה מתפשרת על קיצור.

בעצם, מדינה המאפשרת קריאת ילדה בשם "דַי אלוהים", כנראה לא ממש מציבה גבולות (וזה היה באזור אנטוורפן, לפקידים היה עם מי לברר מה משמעות השם).

shron17

New member
על השם ירושלים,,,

לירושליים יש הרבה שמות ,שניתן להשתמש בהם:

והנה חלק מהם:
אפרת/ה, גילה, לבונה
מור ,מוריה, מרום , עדן,
יונה, ציון , רמה , אריאל, ,גיא, יערה,

למעלה