בלבול וקושי

josh1984

New member
בלבול וקושי

שלום לכם
אני בארך כשנה חי כמו אנוס
לא שומר מצוות לא תפילין למעט כשרות שבת (לא תמיד אבל קשה לי רגשית לחלל בגלל פחד ...)
יש לי אמונה בה אבל אני לא רוצה את זה אני מאמין שיש אלוהים אבל בענין התורה יש לי ספקות
או ליתר דיוק לא רוצה את זה
לא רוצה לחיות כמו חרדי מצד שני רגשית קשה לי לחיות כמו חילוני
פתאום אין מטרות ...
אני לא פה ולא שם וזה הורג אותי נפשית
אשתי ידעת שאני לא ממש שומר אבל לא ידעת עד כמה אני לא רוצה את זה
אני מרגיש מבודד הציבור החרדי ממש דוחה מגעיל ...וגם לחילונים אני לא ממש מתחבר
אני חי בין שתי עולמות וזה קשה מאוד
האם יש פה משהוא שהוא נמצא באותו מצב
האם זה חלק מתהליך
אשמך לשמוע דעתכם

freeonly

New member
עד כמה שזה עוזר...

עד כמה שזה עוזר, כל אדם הוא עולם בפני עצמו. נפגשתי עם רבים. למרות שיש תחושה כאילו יש "חילונים" ויש "חרדים" וכו' וכולם אותו הדבר, בפועל כל אדם והעולם השונה שלו, התחושות שלו, הבעיות אך גם הייחודיות שלו.

מציעה לך

לקרוא קצת את תקנון הפורום בכדי להבין את האוירה ואת מהות הפורום.

בהצלחה.

קיווע

New member
ג'וש, אני מזדהה לחלוטין עם תיאורך

זהו בדיוק העולם שבו אנו חיים, קרועים מכאן ומכאן.

אבל אל דאגה, תחושותייך הם רק שלב באבולוצייה הרגשית. לאט לאט תמצא נוחם וסיפוק בעצם החיים עצמם. תצבור רגעי אושר ותחברם אחד למשנהו, ותבין שלמרות המטרות הגדולות מתו, עדיין האדם הקטן, אתה עצמך, בחיים.

חילוניות הוא מושג רב גוני,

השיוך של אדם שאינו חרדי כחילוני בקונטציות מסוימות היא הסתכלות שהוטבעה בנו יחד עם תורה צוה לנו משה....
גם אני לא מוצאת מכנה משותף עם סוגים מסוימים של חילונים, זה לא מונע ממני להיות חלק מקבוצות אחרות שאני מוצאת כבעלי ענין, ערך
השורה התחתונה היא וכבר אמרו זאת למעלה שיש הרבה אינדיבידואלים ולהכניס אותם למסגרת אחת מקובעת לא הכי חכם...

בלבול וקושי

היי.הייתי במצב שלך.אתה פשוט יודע שהאמת היא לא עם החרדים.אז למה לברוח לקיצוניות אם היא גם לא עושה לך טוב? תתחיל לגלוש לדרך האמצע.השפויה יותר.נשמע לי שקשה לך לוותר לחלוטין על המסורת,וזה בסדר.יש בה הרבה יופי .אם יש זרם שהכי קרוב ליהדות לדעתי הוא הדתי לאומי.גם בו יש מינוסים אין לי ספק,אבל הוא הכי קרוב.
זרם שלא מתיימר להיות מושלם ונבדל.לא חי בבועה שמרנית וצדקנית עד להקיא.כאשר תעשה מה שטוב ל ך מבלי לחפש מסגרת כדי לשבץ את עצמך בה, תהיה הכי קרוב למאושר שיכול להיות.
ולגבי מטרות?הן רק מחכות שתתמקד בהן.תלמד משהו!תואר אקדמאי,אומנות לנפש.בעולם החרדי לימדו אותנו לחשוב שחיים בחוץ הם ריקים וחסרי מטרה.זה לא נכון.פסיכולוגית אתה רק מרגיש כך.תבנה לך מטרה ותתמקד בה עד שתגיע ליעד.זהו סיפוק אדיר המשתווה להתגברות על היצר.

בהצלחה!

אתה ודאי יודע שישנן עוד אפשרויות

והאפשרות של חרדי או חופשי אינן היחידות. זכותך לבחור מהתורה מה שבא לך, לקיים רק מה שמתאים לך ןזהו. זכותך לקחת בחזרה מהרב או הרעבע שלך את המוח ולהתחיל להשתמש בו בעצמך.

בעולם כיום אתה פשוט יכול לבחור, ללא שום מגבלות!

נסה ותהנה!

תוכל לפרט

אולי מה כל כך דוחה בציבור החרדי?אתה חושב שבציבור החילוני יותר טוב?
אני אנוס כמוך(כמעט. בניגוד אליך אני לא מאמין בכלום)ובכ״א אני מציע לך
ללכת לפסיכולוג. אולי פחות יפריע לך הציבור החרדי.

למעלה