בלאגן!!!

שרונינה

New member
בלאגן!!!

שלום ! הנני אמא ל- 3 ילדים, בת בכורה 10, בן סנדוויץ 7, תינוק 2 אני ממש חסרת אונים יש בבית ברוב הזמן אפשר להגיד כל הזמן בלאגן אני לא מצליחה להשתלט על הסדר והבלאגן בבית, הבעיה בעיקר לדעתי אצלי אני הברדקיסטים ואינני מצליחה להשתלט על המצב הנ"ל מי כן יכול לסייע לי שאני אוכל לסייע לילדי??? הבת שלי שלה יש חדר משלה מתפשטת ומשאירה את בגדיה על הרצפה, הספרים זרוקים פה ושם (בחדר) אך גם בחלל הבית בכל מיני מוקדים שבהם היתה, לוקחת משהו ולא מחזירה וכו'. הבן שלי מאובחן עם בעית קשב וריכוז גם הוא לוקח משהו ולא מחזיר אם אומרים לו למשל עכשיו פסח אסור לאכול בחדרים אז הוא לוקח משהו שבא לו ורץ לחדר ו/או מתגנב ואוכל ושותה בחדר, אין לו טיפת סבלנות שותה והולך נשפך או לא זה לא משנה עבורו אני לא מצליחה להשתלט עליו אני כ"כ חוששת שאם היום אני אומרת להם אל תעסו/תסדרו וכו' והם אינם מקשיבים לי מה יהיה בעתיד כנראה שגם אצלי לא חסר בלאגן אני גם כן מבורדקת אך אני לא יודעת איך להתמודד עם המצב בעלי מגיע בשעות הלילה המאוחרות לכן אני נמצאת במערכה לבד ולי זה מאד מפריע אנא יעצי לי כווני אותי איך אוכל לטפל בבעייה של ילדי בתי בני וכמובן בבעיה של עצמי בא לי לבכות ממצבי המר (בנושא זה !!!)

הרגלים

ילדים רוכשיםה רגלים מהוריהם. אם יש לך "בעייה" של סדר ובלאגן, הילדים שלך רוכשים את הדפוס הזה דרך חיקוי וקליטה. תתחילי עם עצמך, אחר כך תוכלי לעזור לילדיך וגם זה יעזור להם לשנות את ההרגלים שלהם.

הבהרה

נניח שהיה לך הרגל לצעוק ולקקל וילדיך היו גם צועקים ומקללים. אי אפשר להגיד להם לא לצעוק ולקלל, אם אנו בעצמנו צועקים ומקללים. בכוונה נתתי דוגמה קיצונית. כשאת משנה דפוס אצלך זה ישר משפיע על הסביבה. ילדים מחקים ילדים קולטים רגשית התנהגויות ילדים לא יכולים לסבול שקר (אם אומרים להם משהו שאנו בעצמנו לא מיישמים) מכירה את זה שילד שואל את הוריו אם הם כועסים, וההורים כועסים אבל עונים: מה פתאום, הכל בסדר חמוד. ילדים רואים, קולטים, מרגישים, מחקים את ההתנהגויות בבית.

סהרית

New member
מיכל שלום,

מכיוון שגם אני מתמודדת עם בעיה של סדר ובלגן (רק בלי הילדים ברקע, ועם הורים ובעל מסודרים), חשבתי בעבר להכין רשימה של הרגלים חדשים שאני רוצה לאמץ ולתת לעצמי נקודה על כל הצלחה. כלומר, אינני חייבת להצליח בהכל בכל יום, אך כל דבר שכן הצלחתי אני מסמנת כשהמטרה היא להגיע לכמה שיותר נקודות יומיות. הבעיה שנתקלתי בה היא שקשה לי להיות מחוייבת למטרה. אם הייתי 2 אנשים (בוגר וילד, לדוגמה), היה קל יותר "לבוגר" לכפות/לאכוף את המשימות על "הילד". אך מכיוון שאני ב"ה אדם אחד בלבד, אני מוצאת שיותר קשה להיות גם האחראית וגם מקבלת המרות בבת אחת. איך מתחילים לשנות את הדפוסים של עצמנו בלי להסתבך יותר מידי?

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
רעיון מצויין

אם נלך עם הרעיון שלך, דרך טובה להתחיל היא להעזר במישהו "בוגר" חיצוני. למשל - להעזר בבעל, או בחברה, או באחד ההורים. לשתף בתוכנית שלך ולבקש את מה שאת זקוקה - עידוד, הכוונה, SMS לתזכורת, טלפון לעידוד - מה שעוזר לך. מתוך יצירת ההרגל להצליח, יהיה לך קל יותר לקחת את האחריות על עצמך בהמשך.

כן,

הרעיון של ענבל,ש יש מישהו חיצוני שעוזר נשמע טוב. זאת אפילו יכולה להיות שיחת טלפונית יומית עם חברה טובה, או אדם אחר, בה את משתפת על איך הצלחת היום בנושא הסדר וארגון.
מה שתפס אותי בהודעתך זה המילים ה"אחראית" ו"מקבלת המרות". את בטח יודעת שכל הרגל שלנו נובע ממקום כלשהו. ושהדימויים הפנימיים שלנו מאד משפיעים עלינו. ורציתי לשאול אותך: מה זה אומר לך להיות אחראית? ואיזה דימוי יש לך ללהיות אחראית? ומה זה אומר לך לקבל מרות? ואיזה דימוי יש לך כשאת חושבת על זה?

עצה:

שיחת "שוברים את הכלים ומתחילים מחדש" - שיחת תיאום ציפיות וחלוקת תפקידים מחדש בבית: רשימה על פריסטול על הקיר (כמו בסופר נני) של מה צריך לעשות כל אחד ובישחה חושבים גם: 1. מה יכול לעזור לכל אחד מאיתנו לעשות את חלקו? 2. מה קורה אם לא עושים? (וזה כולל גם את ההורים) בהצלחה

מיצפטל4

New member
פנטזיית היום המדהים ?

הייתי רוצה שתפני לך זמן קטן.. ( לא מזמן ראיתי אמא שיושבת בשירותים, לכמה דקות של שקט.... לכי לשם אם אין ברירה !) ... קחי דף, וחלקי אותו לשתי עמודות... בעמודה הראשונה כתבי ... את השעות מ-6 בבוקר ועד שעת הכניסה למיטה , שלך ! מה את עושה בכל שלב ביום ? ביום שהוא הכי מקסים, מדהים, מהמם, מאוזן, רגוע, מספק... שיהיה לך ? למשל : 7 - אני מתעוררת שותה לי קפה בשקט 7:10 הילדים מתעוררים, לכל אחד יש את הבגדים שלו על המיטה, נכנסים בזה אחר זה לשירותים, מתלבשים לבד, צוחקים בין לבין, מתכנסים במטבח עד 7:30, אוכלים קורנפלס, לקוחים תיק ולבה"ס... ב-8 אני מתארגנת ויוצאת לעבודה. או אני מתארגנת לסידור הבית. רואה איזו תכנית בוקר, מכינה לעצמי רשימת קניות ומטלות... ... ככה כל מהלך היום ? האם תצליחי לדמיין לי יום כזה? שבו הכל מושלם ? תנסי ?

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
תוכנית

נשמע שכרגע המצב מציף אותך וקשה אפילו להתחיל. אפשרות אחת להתחיל היא ליצור תוכנית בעזרת מישהו נוסף - למשל בעלך, או חברה עם ראש טוב. ליצור רשימה גדולה ומפורטת של הדברים שאת רוצה שיקרו. לסמן ברשימת את 3 הדברים הראשונים שצריכים לקרות. ליצור תוכנית עוד יותר מפורטת לשלושת אלו, ולהעזר במישהו כדי ליצור מחוייבות לדברים האלו.

למעלה