בלאגן

yiftachbe

New member
בלאגן../images/Emo4.gif

כרגע סיימתי שרשרת שיחות טלפון עם האינטרנשיונל אופיס, ולא כל כך ברור לי מה קורה. אני כבר קיבלתי ויזה F1 והם צריכים עקב שינוי הסטטוס שלי להוציא לאשתי i-20 כדי שהיא תוכל להוציא F2 . אבל הם טוענים שהם צריכים להוציא גם לי i-20 חדש כי הסטטוס שלי השתנה. הi-20 הישן שלי לפי מה שאני מבין זו המעטפה הסגורה שמחוברת לדרכון (נכון?), האם זה בעייתי ? האם זה יכול לגרום לבעיות בכניסה לארה"ב? לפי מה שהוא אומר אשתי לא צריכה לשנות את השם בדרכון, אבל השאלה עם לא עדיף לנו לשנות את השם בשביל המשך הדרך בארה"ב? (בנק, ילד וכד'...) אני כזה ברוקרטיופוב רק מהדיבורים איתם בטלפון על כל הפרוצדורות קיבלתי פיק בירכיים...

milindapanna

New member
בעיקר שאלה של זמן -

1. תוך כמה זמן הם מוכנים להוציא לך ולאשתך את ה I20 החדש? הם יכולים לשלוח אותו בפדקס או משהו בסגנון כדי שיגיע מהר? (אני כבר לא זוכר אם הם אמורים בכלל או שהשגרירות מוציאה את זה בשבילך בעצמה...) 2. לגביך - אם אפשר להניח שה SEVIS שלך נותר כפי שהיה, ובעצם הויזה שלך נשארת כפי שהייתה, וכל הסיפור הוא שתכנס עם טופס אחר, ספק אם זו בעייה. תשאל את המשרד שאיתו אתה בקשר, והם צריכים לדעת. 3. לגבי אשתך - אולי בשביל השקט הנפשי שלכם פשוט תוציאו דרכון חדש וזהו? זה לא כזה סיפור גדול בימינו... (ואגב, נדמה לי שתוכלו גם לעשות את זה בשגרירות ישראל כאן, אם אין זמן עכשיו). אין מה לקבל פיק ברכיים, זה בעיקר ניג'וס, צורך זמן, ומעצבן, אבל לרוב אין מה לפחד, פשוט לוודא שעושים את כל מה שצריך. במקרה הצורך אפשר גם לשלוח מייל לשגרירות ארה"ב - לי לפחות הם ענו פעם. בהצלחה!

tulkin

New member
קדם כל תירגע....

אני ואשתי נשואים כבר שלוש שנים, היא מעולם לא שינתה את שמה, והדרכון שלה הוא מלפני הנישואים שלנו. אין לנו גם כל כוונה לשנות שמות - ולא היתה לנו שום בעיה בירוקרטית עם זה...אפילו ילדנו בת, וחוץ מזה שפקיד רישום הלידות האנגלי רצה לוודא שזה באמת המצב - אף אחד עד היום אפילו לא הרים גבה. לגבי החלפת ה I-20 שלך.. אני לא יודע מה זה אומר. המחשבות שלי הם: "מה היה קורה אם הייתם מודיעים על זה רק אחרי שכבר היית בארה"ב?" (מה שלא רחוק מהמציאות, כי הם עוד לא הוציאו I-20, ואתה אוטוטו בארה"ב) - מזה אני מסיק שמבחינת פקיד ההגירה לא צריכה להיות בעיה. תבוא עם המעטפה הסגורה. אחר כך תחליף I-20, בטוח שבמשרד הבינלאומי ידעו להתעסק עם זה (נדמה לי שיהיו צריכים לעדכן את ה I-94 שתקבל בכניסה לארה"ב) בכל מקרה - את זה אתה יכול, באופן רגוע, לברר איתם בטלפון.

yiftachbe

New member
אבל אבל

במשרד אמרו לי שאני צריך להראות את הi-20 החדש בכניסה לארה"ב כדי שיחתמו לי עליו. הם כבר הכינו את המסמכים על השם הקודם של אשתי, אבל החלטנו שהיא תשנה את הדרכון (יותר נכון היא החליטה). אז ביום ראשון היא תשנה את הדרכון ביום שני אני אשלח לו סריקה של הדרכון המעודכן והוא יוציא i-20 חדש וישלח לנו בפדקס. לא הבנתי אם בתוך המעטפה הסגורה אכן נמצא הi-20 שלי ואם לא איפה הוא? מורן, כרגע נראה לי שאני מסתדר עם אדוארד למרות שאחרי שהוא הכין את הi-20 החדשים לשנינו ואמרתי לו שאתי משנה את השם שלה, הייתה לי תחושה שהוא רוצה לחנוק אותי דרך הטלפון. תודה לכולם על התמיכה, אני אכן זקוק לה
יפתח

milindapanna

New member
סביר שה I20 יגיע בפדקס

מאדוארד... וכן, זה מה שיש במעטפה בסבירות גבוהה. ולא, זה לא משנה אם הטופס מגיע במעטפה סגורה או פתוחה.

oh Eduard is cool

By the slight shade of panic in your post, I thought you talked to Tony, which would have complicated things I think Here If you need anything

milindapanna

New member
לא מדויק -

1. היות ואשתך לא שינתה את שמה, אז וודאי שלא הייתה שום בעייה. אולם אשתו - לפי מה שהוא כתב - כן שינתה את שמה, כך שזה הופך את העניין על פיו: היא כבר לא נקראת ב"שם נעוריה". אמנם יש בדרכון מקום לשינוי שם מבלי להחליף אותו (ואת זה לא עושה האיש עצמו אלא משרד הפנים), אבל מניסיוני (ניסיונה של אשתי) זה עלול להיות פתח לטעויות. 2. אשתו מקבלת ויזה על סמך הפרטים החדשים שהוא מספק (כולל השם החדש), כך שהם לא יכלו להגיע לארה"ב בסטטוס קודם ואז לשנות אותו. 3. לגבי ה I20 - הכל שאלה של התאמה בין מה שהפקיד רואה במחשב לבין מה שהוא רואה בנייר. לא נראה לי שלהוציא I20 חדש זו בעייה גדולה, בערך 5 דקות עבודה במשרד לסטודנטים זרים, ועוד שליחה לארץ (או לאיפה שיפתח נמצא). 4. בכל ענייני ההגירה לא הייתי ממהר להסיק מסקנות מבלי לברר עם מישהו שיודע בבטחון. והיות ויש את האפשרות הזו (טלפון, למשל, או אימייל) אז, כדברייך, הוא יכול להרגע...

Ani15

New member
קודם כל, תירגע

(מאיזה ספר בישול זה לקוח?) מהנסיון שלי: להוציא I20 חדש בארה"ב זה לא בעיה (לבעלי עשו את זה פעמים בגלל שינוי השם של המחלקה בה למד). לכן אני לא בטוחה למה זה קריטי שתראה את החדש בכניסה, אבל אם אמרו לך, אז תעשה מה שאמרו לך (תיקח את שניהם ליתר ביטחון). כן, המעטפה מכילה את הI20 שלך ובמקרה שלנו גם היה עליה חותמת שטענו שאסור לפתוח אותה. מצד שני כבר היה מי שאמר שזה לא ממש חשוב. אם יש לכם שמות משפחה שונים הדבר היחיד שקורה הוא שיבקשו ממכם להראות תעודת נישואין לצורך דברים שקשורים לזה, כמו ויזה או ביטוח רפואי. ככה זה היה אצלנו. אם אתם רשומים במשרד הפנים בישראל כנשואים יכול להיות ששם המשפחה שלה כבר שונה לשלך בלי שהודיעו לכם (לפחות ככה זה היה לפני עשר שנים). זה גם לא ממש בעיה, חוץ מזה שהפקידה במשטרת הגבולות תעשה לכם פרצוף על זה שהשם שיש לה במחשב שונה מזה שבדרכון. שינוי שם בדרכון כרוך בחותמת שעליה כותבים בכתב יד את השם הישן והחדש, ומכאן והלאה זה כרוך בלהראות לכל פקיד גבולות בעולם איפה החותמת הזו נמצאת (יש הפניה קטנה באנגלית על העמוד של התמונה. מי בכלל רואה אותה?). לא ממש מסובך, לא? פיק ברכיים בכלל לא צריך לקבל מזה, בארה"ב תהיה ביורוקרטיה הרבה יותר גרועה (נשבעת לך שכל אינטראקציה עם הביטוח הרפואי עולה לי בבריאות נפשית).

rutgirl

New member
המלצה

אם אשתך רוצה לשנות את שמה, (או ששמה כבר שונה אוטומטי, אם התחתנתם בארץ ואמרתם לרב שהיא רוצה את השם שלך) כדאי לעשות את זה לפני שאתם מגיעים (או לפני שאתם מתחילים את כל ההתארגנות בארצות הברית), כי אחר כך תצטרכו ללכת לשנות בכל המשרדים את השם וזה די מעיק, ותצטרכו תעודת נישואין מתורגמת וחתומה ע"י נוטריון.

yiftachbe

New member
תעודת נישואין מתורגמת וחתומה

ע"י נוטריון כבר יש. מחר אשתי תלך לעשות את השינוי בדרכון וביום שני אני מקווה שהם יוציאו לנו את הi-20 החדש ואז אני צריך לקבל אותו עד לטיסה שלי ב23.8 . תודה לכולם על "ההרגעות", אני עדיין לחוץ מכל העניין ועכשיו שהזכרת את עניין הביטוח הרפואי, מצאתי לי נושא חדש להתעסק בו. אני לקחתי את הביטוח הרפואי של הבית ספר (למרות שהוא יקר 500$ לסימסטר) האם גם לאשתי כדאי לקחת אותו. למען האמת מרוב טפסולוגיה אפילו לא הסתכלתי מה הביטוח שלהם אומר ומה הוא שווה.

Mr Rotem

New member
כמה תשובות

לגבי ה-I-20, כמו שבוודאי הבנת אתה יכול להיות רגוע. הייתי באותו מצב בדיוק ופשוט שלחו לי אחד חדש, שנראה זהה לחלוטין, למעט תוספת קטנה של אישתי בתור Dependent והגדלה של סעיף ההוצאות. (מהקולג' ביקשו ממני Bank statment נוסף שמעיד על יכולת לכלכל גם אותה). אישתי לא החליפה את שם משפחתה ומעולם לא היו לנו בעיות בנושא שם המשפחה. כמובן שעדיף שתהיה תעודת נישואין, אבל לא הייתי משקיע את הכסף בנוטריון בארץ. פה נוטריונים פשוט נמצאים בכל בנק כשירות ללא תשלום. לגבי הביטוח, 500$ נשמע לי המון. אני באופן אישי בחרתי בביטוח זול במיוחד. ממילא אני ממשיך לשלם ביטוח לאומי בארץ, כך שאם חס וחלילה אני מוצא את עצמי במצב בעייתי במיוחד, אני הולך לקבל טיפול בארץ הקודש.

yiftachbe

New member
אתה יכול לפרט

קצת לגבי הביטוח . יש משהו שאתה ממליץ עליו. תודה

Mr Rotem

New member
ביטוח

היו לי מספר סיבות לבחור בביטוח זול: 1. אני בריא. לא סובל ממחלות כרוניות. לא לוקח תרופות ושומר על אורח חיים בריא. 2. באופן אישי אני משתדל להיפגש עם רופאים, אלא אם כן אין ברירה. 3. ברוב הביטוחים המחיר נקבע לפי הסכום ההשתתפות העצמית. כלומר, ככל שתשלם יותר בפרמיה החודשית, כך תשלם פחות השתתפות עצמית בכל מקרה שבו תשתמש בשירותי הביטוח. במדינת מסצ'וסטס אנחנו נחשבים ל-Charity case. אמנם נשמע רע, אבל זוג שמרוויח פחות מ-28K$ לשנה אינו צריך לשלם השתתפות עצמית. המדינה עושה זאת בעבורך. 4. חוקי מדינת מסצ'וסטס מאפשרים לך להחליף ביטוח בכל רגע נתון. גם לאחר שגילית שאתה סובל מבעיה רפואית כלשהי. 5. בחרתי בביטוח שמכסה אותי עד 100K$. כמו שכתבתי לך בהודעה הקודמת, אם אמצא את עצמי במצב שמצריך טיפול מיוחד, שירותי הבריאות של מדינת ישראל עדיין עומדים לרשותי. המלצה שלי - ביטוח מטיילים לימים\ שבועות ראשונים (1.45 ליום בהראל, למיטב ידיעתי יש גם של קופ"ח) תגיע ותיפגש עם סוכני ביטוח מקומיים. הם ישמחו להגיע אלייך הביתה ולהסביר לך את החוק בState בו תהיה. החוקים משתנים ממדינה למדינה, אבל חשוב שתדע את העובדות לפני שתבחר בביטוח זה או אחר, במיוחד כשהוא עולה לך 500$ לחודש. הסוכנת איתה נפגשנו סיפקה לנו המון אינפורמציה חיונית שלא היינו מודעים אליה. היא אמנם מאד התאכזבה כשלא חתמנו על הפוליסה שלה, שעלותה הייתה בסביבות ה-200$ לחודש, אבל נראה לי שהיא כבר התאוששה. הצצתי באתר שלך. יופי של תמונות.

22ק ו ס ם

New member
צריך להיזהר עם נוטריונים בארה"ב

לא כולם קבילים בגלל שכנראה מאוד קל לקבל חותמת נוטריון. בהרבה מקרים דורשים חתימת אפוסטיל שהיא יותר מסובכת להשגה.

Sonic hedgehog

New member
איזה עוד אופציות יש לך?

אם אשתך מתחילה לעבוד מיידית כדאי שתסתכל גם בבטוח של מקום העבודה ותשווה, אבל של ביתי הספר בדרך כלל זול יותר. אם אין לה מקום שמציא ביטוח בריאות מסובסד ברור שכדאי לשים אותה על שלך.

yiftachbe

New member
הלוואי

שהיא הייתה מתחילה לעבוד ישר, אבל לצערי היא על ויזה F2 ואסור לה לעבוד לפחות עד שלא נמצא מקום שירצה לתת לה ויזת עבודה. התחלתי לעבור על פרטי הביטוח שהם נותנים, נראה לי שאין מצב לעבור על כל עמודי הפוליסה, וגם ככה אני לא מבין מזה יותר מדי. אני צריך לבדוק מה האפשרות להוציא לאשתי ביטוח דרכם, יום שני יהיה עמוס טלפונים לארה"ב. סתם הערת אגב, תמיד חשבתי שהאמריקאים אמורים להיות אדיבים ונחמדים, ואני לא מחשיב את עצמי כזה פלגמט בשפה האנגלית ועדיין כל פעם שאני מדבר עם מישהו מהבית ספר אני מרגיש שהוא כל כך חסר סבלנות ולא נעים שאין לי פשוט חשק להתייעץ איתם. אני מקווה שבמחלקה שלי אנשים יהיו יותר ידידותיים בהמשך.

Ani15

New member
הסבר אפשרי

הם כן אדיבים ונחמדים, אבל לנתינת שירות יש משמעות אחרת בעיניך ובעיניהם. אתה מן הסתם מחפש עצות טובות איך לפתור בעיות, ומצפה מהם להבין את הבעיה שלך גם אם לא הצלחת להגדיר אותה במושגים שהם משתמשים בהם. לעומת זאת, בשבילם אתה מבקש דברים מחוץ להגדרת התפקיד שלהם. עצות הם לא יתנו לך לעולם כי אתה עשוי לתבוע אותם אם העצה שנתנו היא לא האופטימלית מבחינתך, והם באמת לא מבינים את השאלה אם לא השתמשת במושג הנכון והמדויק,והם לא מבינים למה אתה ממשיך לשאול אם מבחינתם הם עשו את מה שאפשר. אתה תלמד שכשתשתמש במושג הנכון תקבל תשובות אחרות לגמרי, וזה בא עם הזמן. אתה תלמד גם שזה שתמשיך לשאול לא ייתן לך פתרון יותר טוב ממה שאמרו לך, גם אם זה ממש לא עוזר לך - זה לא התפקיד שלהם לעזור לך. מה שאמרו לך זה מה שאפשר - והם לא יגידו לך שאי אפשר לעשות את מה שאתה רוצה. זה לא מנומס. הם יצפו ממך להבין את זה בעצמך. זה נשמע די קשה, אבל האמת שכשלומדים להסתדר עם זה השיטה דווקא די נוחה -אין בה הפתעות ותמיד מה שכתוב זה מה שיהיה במציאות. והנימוס, יש מי שאוהב את זה יותר מהישירות הישראלית שעשויה להיות די בוטה לפעמים. זה די אישי. אני מציעה לך לכתוב את השאלות שאתה מתלבט בהן כאן, כדי שאנשים יוכלו לתת לך את המינוח הנכון באנגלית. בענין הביטוח, בד"כ הביטוח האוניברסיטאי ישמח לבטח את אשתך אבל זה יהיה הרבה יותר יקר מהביטוח שלך. תוכל לקנות ביטוח זול יותר מקומי (כמו שכתבו לפני או פשוט תפנה לחברות גדולות באיזור כשתהיה לך כתובת מקומית), אבל הוא לא יכסה מחלות קיימות והריון ולידה, לפחות בתקופה הראשונה (שנה לפחות). הביטוח האוניברסיטאי, בהיותו ביטוח קבוצתי, בד"כ כן מכסה דברים כאלה. לפעמים המחיר הזול שלו עולה בהשתתפות עצמית לא קטנה במקרה הצורך. למרות הגועל, אתה חייב לקרוא את הפוליסות עד הסוף אם יש סיכוי שתראו רופא לכל ענין, גם הריון. אתה יכול להרשות לעצמך לא לקרוא רק אם אתם בריאים ב100% ומחזיקים ביטוח רק למקרה חירום קיצוני. כדאי בהחלט גם להתייעץ עם סוכן ביטוח שיכול להסביר את המונחים, ובפורום "עוברים לחו"ל" יש גם מאמרים וטגליינס בנושא שכדאי לקרוא. ההבדל בין הפוליסות יכול להיות שמים וארץ, והוא תמיד יופיע באותיות הקטנות. שווה גם לברר (למשל עם קלימרו) מה החוק של הסטייט קובע בענין הביטוח הרפואי, כי זה יהיה משותף לכל פוליסות הביטוח.

22ק ו ס ם

New member
נכון, האמריקאים מאוד "בוקים"

הם עונים רק מה שבתחום אחריותם, ולשאול אותם שאלות ספקולטיביות או לדעתם, לא מוביל לשום מקום.

למעלה