בלאגן שלם!

בלאגן שלם!

בגדול מאוד קשה לי לעקוב אחרי התכנית וגם לממש את המטרות לפי זמן מוגדר. הייתי אמורה להבחן ביום חמישי האחרון בקורס במסגרת התואר שהצבתי לי אותו כמטרה, לא נגשתי וביקשתי מועד נוסף (עוד סמסטר). מבחינת הבריאות שהיא גם מטרה שהצבתי לעצמי, אין לי ודאות לגביה, התחלתי טיפול, ואני לא מרגישה שום שיפור - גם זה הולך להמרח עוד כמה זמן. מטרה נוספת היא לעבור דירה השנה (זה כבר נהפך להשנה) כוללת בתוכה חסכון כספים, ומציאת עבודה - אז הנה כאן מגיע הפחד וגם עצלות לחפש עבודה. אני נמצאת בתקופה מנטלית לא קלה. מעבר לכך, המון בלאגן בראש, שום שקט לא קיים, מחפשת הרבה להתנתק במיוחד מהאינטרנט והמסנג'ר זו מטרה שהצבתי לי ככה על הדרך, האמצעי הזה צורך ממני אנרגיה נוראה, ולא קל לי ליישם את ההתנתקות הזו. אני מחפשת רק להתנתק ולמצוא ריכוז ושלווה, לא מצליחה לעקוב אחרי התכנית, אני מוצאת את עצמי הרבה יושבת על הלימודים (זה צורך ממני זמן כי אני איטית - ADD), מעבר לכך לא מרגישה חיים, לא מרגישה שינוי מתחולל, מנסה למצו את הרגע או את היום שבו אוכל לעשות איפוס ולהתחיל בצורה מסודרת ומאורגנת את התכנית מההתחלה, ולא מצליחה להגיע לזה. רוצה שינוי - ולא מרגישה שהוא כאן!

כ"כ רוצה להתרחק מהסביבה..

ולהתקרב אל השקט הפנימי, ולא מצליחה. בינתיים אני מגיעה לתובנות, מתחילה ליישם ותוך כדי סוטה מהדרך. מנסה למצוא את הדרך לשקט הפנימי ולא יודעת איך ומה מתאים לי לעשות! בגדול באמת שום דבר לא הולך איתי, אפילו איזון שעות שינה לא הולך לי ליישם, כל לילה עד חמש בבוקר אני ערה, איך אפשר ככה? אני לא יודעת מה יעזור לי אפילו ללכת בבוקר קצת באור יום במקום מגורי, הרי כשאני אחזור הביתה הכל יחזור להיות מעצבן לחוץ ופוגע. לפעמים הדבר היחיד שאני מרגישה שיכול לעזור לי לחיות את החיים שלי שלווים בצורה שקרובה ל 100% הוא לעבור לגור בדירה משלי ולהתנתק מכל העולם. (כל כך הרבה פעמים יוצא לי לייחל להיות מנותקת מהעולם). אין לי מושג מאיפה אני מתחילה לעשות סדר בחיים שלי!

מתוקה ../images/Emo24.gif

לצערי שינוי הוא לא משהו שבא ברגע, זה משהו שמתרחש בתהליך: בהתחלה זה יכול להיות איטי ואז כשתיכנסי לזה זה יגיע במהרה, וזה יכול להתחיל מהר אבל פתאום להאט את הקצב. אולי את צריכה להגדיר לעצמך מטרות יותר קרובות, להתחיל במשהו קל שאת יודעת שאין לך בעיה לעשות ומשם לעשות צעד צעד- פרה פרה, מה שנקרא.

ניאו30

New member
היי שירה ../images/Emo39.gif

אני מניח שאת מתכוונת לתכנית מהפורום ה"שכן"...אז,פשוט תעשי הכל בקצב שלך.אני למשל גם מאוד איטי בשינוי שלי,וגם בתוכנית שלי...ככה אני אוהב, ללכת לאט...קשה לי ללכת מהר מדיי אחרת אני מרגיש ש"זה גדול עליי מדיי", וזה גורם לי לא לנסות שינוייים מסויימים בכלל. עצתי לך-לפרק את המטרות לחלקי מטרות,בשלבים,וכן לעשות סדר עדיפויות... מה יותר חשוב לך?התכנית היא שלך...תלכי בקצב המתאים לך...אם יש לך בעיות עם התכנית,תבררי עם עצמך מדוע זה קורה...אולי תשני אותה,אולי תורידי משימה אחת או שתיים(ככה אני עשיתי)...כמו שהחיים הם דינמיים ומשתניים,ככה גם התכנית שלך צריכה להיות לדעתי... גמישות ויצירתיות,אבל גם קבלה עצמית הם חלק מהמפתחות החשובים בעיניי בתכנית.למה קבלה עצמית?למקרים בדיוק כאלו,שהתכנית לא מתקדמת כמו שחושבים,אולי את שופטת את עצמך לחומרה מדיי?...מי כמוני יודע כמה קשה זה לשנות דברים בחיים שלנו...המון מאבקים פנימיים וקונפליקטים...ואתה לא יודע אם אתה הולך בדרך הנכונה או לא...ניסוי ותהייה,וטעייה גם באה לפעמים...זה חלק מהעניין. אה,ומההודעה שלך זועק ממש עוד משהו שישר קפץ לי לעיניים-הצורך שלך באוזן קשבת ובמישהו שיקשיב לך,אולי יעזור לך לעשות סדר במחשבות וברגשות,אבל בעיקר יהיה שם בשבילך כשאת זקוקה לאדם כזה...אז מה עם חברים?...לא צריך הרבה...אחד כזה או אחת שפשוט תוכלי לדבר איתם כשאת במקום כזה,מבולבל,לא בטוח וכדומה.רק בשבוע שעבר נוכחתי שוב לדעת כמה זה דבר שעוזר לך להתפקס מחדש ולא להכנס למקומות שאתה לא רוצה להגיע אליהם.

כן. אין ספק שצריך פה איפוס..

ומבחינתי להתחיל הכל מההתחלה (עם התכנית). אני חושבת שבחרתי מטרות שהתממשותן הסופית תראה רק כעבור זמן רב יותר, ולא תוך שלושה חודשים. אני מדברת על לימודים (קורס מסוים שאני צריכה לעבור) ועל בריאות. מעבר לכך ישנה באמת מטרה נעלה (לעבור לדירה משלי) אבל אני תקועה איתה כי יש לי פחד מחזרה למעגל העבודה..
מעבר לכך, אני יודעת שיש מלא השלכות למטרות ולתת-מטרות, ומבחינתי זה יכול לקחת המון זמן כדי להגיע לתובנות לגבי ההשלכות האלה, זו בעצם גם לוגיסטיקה.. כרגע נראה לי בלאגן, שווה לנסות בכל-זאת. לא יודעת מה זעק מהודעה שלי שאני צריכה מישהו לדבר איתו, אבל זה ממש בול פגיעה
נכון מאוד, לגבי חברים, כרגע אני נמצאת בתהליך למצוא מישהו/י שבאמת יתאימו לי לתהליך הזה, כמו "חבר טלפוני" כזה.

הבנתי משהו בכמה שעות האחרונות..

אני מרגישה שאני צריכה איפוס, ולפני שבוע בערך הרגשתי שאני צריכה להתרחק, להתנתק, למצוא שקט ושלוה במקום אחר, ולהתנקות, הרגשתי עמוסה, ואני עדיין מרגישה עמוסה מנטלית. מרגישה שאני צריכה איפוס. בכמה שעות האחרונות הבנתי שבעצם אין לי סדר יום מאורגן וקבוע. חלק נכבד משעות היום אני נמצאת ליד המחשב, כי אני לומדת באמצעותו, ולפעמים את המנוחות מהלימודים אני עושה באינטרנט או במסנג'ר (האמצעים הנגישים ביותר), כאמור, אני מרגישה עמוסה, והבנתי מאין זה מגיע. אני שוקלת להתנתק מהאינטרנט או לפחות לנסות למצוא אופציה של הקפאה לכמה זמן אם יש כזו.. - חייבת לאזן את סדר היום שלי! זו דרך טובה להתחלה!

ניאו30

New member
התנתקות מהאינטרנט,בהחלט משהו

בכיוון טוב בעיניי,ואת זה אני אומר אף שהאינטרנט נתן לי הרבה דברים בחיים.אני רק אתמול חזרתי לכאן לאחר שבועיים + בלי מחשב(ובלי טלויזיה במקביל),וזה ממש הכריח אותי למצוא לעצמי דברים לעשות,כמו לקרוא,כמו לחשוב על דברים,להיות עם עצמי ולהנות מזה אפילו...האינטרנט אמנם חזר(הטלויזיה עדיין לא),אבל אני מקווה למצוא בתוכי את התבונה לא להשאב אליו בחזרה.לכן,אני גם חושב שזו התחלה טובה! *ועדיין הייתי ממליץ לך להשאיר את האופציה למצוא בפורומים חבר טלפוני שיעזור לך בעיתות של הזקקות לסדר במחשבות,ואם תכתבי מדיי פעם,תוסיפי בסוף שאת מחפשת חבר טלפוני,ואולי בדיוק מישהו/י שקורא/ת את ההודעה גם זקוקים לכך.

פשוט קורסת תחת הבלבול בחיי ../images/Emo18.gif

איך מתחילים לעשות סדר בחיים?! איך עוברים מתקופה ישנה ולא מסודרת, לתקופה טובה, פוריה ומסודרת? איך אני מתחילה לצבור את כל אוסף הדברים שקיימים אצלי בתקופה הנוכחית, מסיקה את המסקנות לגביהן, ומהן מפיקה תוצאות מתקנות וחיוביות להווה טוב יותר? אני רואה את זה כפרויקט, משהו גדול, מורכב לחלקיקים קטנים-עבודת פרך
כמה זמן צריך תהליך נפשי כדי שיתיישם במציאות
פשוט קורסת תחת הבלבול
חייבת מיקוד

מתוקה ../images/Emo24.gif

אני זוכרת בזמנו כשרציתי לעשות את התוכנית לשינוי של פורום "השנה שלי" גם התבלבלתי, לא ידעתי מאיפה להתחיל ואז פשוט לקחתי דף ובצורה חופשית כתבתי מה המטרות שלי, מה טוב לי בחיים, עם מה רע לי, מה הייתי רוצה לשנות ורעיונות איך לשנות. תתחילי בזה ותיראי שזה יסדר לך את המחשבות, יפחית קצת את הבלבול.

../images/Emo51.gif אני אנסה למרות ..

שלא קל לי בדרך הזו
את יודעת, לא תמיד כל מה שקורה בהווה יכול להתרכז בפעם אחת של כתיבה על דף. יום נעים שיהיה לך

opalit

New member
היי שירה

קראתי את השרשור ואני חושבת שאולי התכנית הזו ("השנה שלי") לא מתאימה לך, התכנית עצמה נראית לי אחלה למרות שלא התעמקתי בה אף פעם, אבל יתכן שהיא לא מתאימה לכל אחד. לגבי השינוי - את רוצה להיות בדרך וזה הצעד הכי חשוב, לאט לאט מגלים מהי הדרך והתזמון הנכון לבצע שינויים. לי למשל בתחום החברתי, לקח משהו כמו פוראבר להתחבר באמת באמת למישהי אמריקאית. למרות שבארץ היו לי חברים קרובים, כאן אנחנו שונים וזה היה חסר עד כדי שלא ידעתי אם זה יגיע מתישהו. לגבי הכתיבה- אני אוהבת וממליצה ומודה שגם ממני זה שואב כוחות, אז לתקופות אני בכלל לא כותבת. בהצלחה בהכל

../images/Emo51.gif לך..

באמת כמו שכתבתי יש בלאגן שלם בחיים שלי, בעצם הרבה לא קורה! אני מקוה להתחיל "להשתקם" מחדש, מתחילה לאט לאט עכשיו לכתוב תכנית גדולה שמחולקת לרבדים ולהתחיל לעשות בכל יום מכל דבר.

למעלה