בלאגן- דחוף עזרה!

artemisG

New member
בלאגן- דחוף עזרה!

במקרה, אני ובן זוגי רבנו והגענו מתוך המריבה לעניין של מה ה"טבואים שלי" ואני זרקתי, למשל, שהבן שלי בטוח יעשה ברית מילה. והוא אמר פתאום: "מה ז"ת, לא תרצי לקרוא ולהחכים ולהבין מה זה ברית מילה לפני שאת עושה את זה לילד שלך"? אז אמרתי לו שגם אחרי שאקרא, אני אעשה לו ברית מילה! והוא אמר שהוא יחשוב על זה.. אמרתי לו שיידע אותי במיידי שאני אדע מה להחליט להמשך יחסינו אנחנו 10 חודשים ביחד. גרים כבר חדשיים. אשמח לשמוע דעתכם דרך אגב- באופן כללי ידעתי שהוא נגד כפייה דתית- אבל לא עד כדי כך!

sharon harpaz

New member
תשאלי את אהובך ...

אם הוא יודע איך מתנהגים ילדים בבית ספר לילד שהולך להשתין והאבר שלו "קצת" שונה... דבר שני, מה כפייה דתית בזה? היום גם מוסלמים ונוצרים עושים ברית מטעמים רפואיים לחלוטין ...(גם דתיים אבל זה לא פוסל אחד את השני) דבר שלישי והכי חשוב, לפעמים בוויכוח מקצינים דברים מעבר למה שהם באמת אני במקומך לא הייתי מתעסקת כרגע בנושא אלא אם כן יש לך ילד בדרך...

nate2000

New member
את בהריון עם ילד זכר?

אם לא אז מה הלחץ ולמה לריב על זה? כשתדברו על הבאת ילדים וכשתדעו שאתם מצפים לבן אז תדונו בנושא. והפעם כמו שני אנשים גדולים שגם יודעים להקשיב אחד לשניה.

artemisG

New member
לא בהריון

ולא קרובה לזה כרגע. אבל מסכימים איתי שיש דברים שאנחנו בשום אופן לא מוכנים להתפשר עליהם? זה אחד מהם. אולי פרץ הרגשות מתוך המריבה..לא יודעת בכל מקרה זה לא מותיר אותי נינוחה.

chenby

New member
כשמחפשים על מה לריב תמיד אפשר יהיה למצוא..

אתם יחד 10 חודשים גרים יחד חודשיים, במקום להנות מעכשיו ולתת לך את הזמן להיות בזוגיות (בעיקר לפני שמביאים ילדים) את מחפשת לריב על משהו שלא קיים? או אתם מתכננים עכשיו איך תריבו עוד כמה שנים שאולי יהיה ילד? הפתרון לדעתי? להתמקד בעכשיו בלבד וכשתגיעו לגשר.. אז כבר תקבלו החלטה. לא צריך לחפש בעיות בכוח. עדיף להיות ממוקדים פתרונות.. (וזה באופן כללי)

פולספגן

New member
מה ה-../images/Emo91.gif שלך להריב על זה כשהם כבר נשואים

עם עובר בדרך
אתה ממליץ להם להתגרש ושהילד יהיה עוד יותר אומלל, שלא יהיה לו הורים מגיל NB?

BlackUnicorn

New member
את רצינית? משעמם לך?

דבר ראשון, תלמדי לדון בדברים, לא על כל פיפס צריך לתת אולטימטום.. זוגיות זה לא משחק ילדים. עצם העובדה שהוא אמר משהו שאינו מתאים לדעתך - אינו אומר שאת יכולה לומר לו - "אם זו דעתך אז אני צריכה לחשוב על העתיד שלנו"... יש דרך לדבר ולדון על כל דבר. יהיו לכם עוד הרבה נושאים שעליהם לא תסכימו ותצטרכו להתפשר - ומה אז? ובבקשה אל תגידי לי שזה רק בגלל שזה נושא "קריטי"... הרי זה לא משהו דחוף, ובהחלט יכולתם לדבר על זה כמו שני אנשים בוגרים.

נומלה

New member
הדברים החשובים לנו

הדרישה שלנו מאנשים בוגרים היא שאם יש להם משהו שחשוב להם מאוד הם יוכלו להסביר לשותפיהם בצורה רציונאלית למה הדבר כלכך חשוב ולשכנע. את בוחרת בעמדה של: או שעושים מה שאני רוצה כי ככה אני רוצה או שמפרקים. (לא ניסית אפילו להסביר. זה כרגע על תקן גחמה שלך בלי שנתת שום נימוק לבן זוגך). בהנחה שאת ובן זוגך תגיעו עוד כמה וכמה פעמים לחילוקי דעות, האם את מצפה שתמיד זה יהיה my way or the highway?

leikin

New member
האמת היא שאני דווקא לא מסכימה אתכם

זה נכון כשרוצים אז מוצאים על מה לריב. אבל תמיד בזוגיות (במיוחד כשגרים ביחד) מדברים איפוטטי על העתיד. הבעיה בעיני, היא לא זה שהריב שלכם הוא מיותר אלא שלדעתי יש כאן בעיה בתקשורת. במקום לשבת ולדבר על זה (אז מה עם זה יקרה גם בעוד 7 שנים??) כל אחד מעלה את היתרונות ואת החסרונות וסוגרים את הנושא בצורה מתורבבת ואחרי שיחה טובה. הבעיה אצלה זה לא הקטע שלהכפייה הדתית, יכול להיות - ותקני אותי עם אני טועה, שאת חושבת עם אתם בכלל מתאימים לאחד השני? האם השוני שלכם יכול להצליח כשתהיו נשואים?

chenby

New member
למה?

האם את אותו בן אדם שהיית לפני 7 שנים? האם בן זוגך הוא כזה? זה למה..

תשאלי את בן זוגך אם הוא קרא מה זה ברית מילה

אם הוא קרא פעם את התנ"ך. אם הוא קרא פעם את ההיסטוריה היהודית ולמד שמשך אלפי שנים זהו הסימן המובהק ליהודים אם הוא יודע שזה חלק מהמלים שלנו כעם אם הוא יודע מושג בסיסי כלשהו ביהדות או שאולי הוא ניזון מכל פיני פלקטים של בחירות ? אולי הוא הולך בעיקבות יחס עויין שהוא באופנה היום לכל מה שרק מזכיר יהדות ? אולי הוא מוסת ע"י פוליטיקאים אנטישמים יהודים ? (זה לא סותר את העובדה שהם יהודים ופועלים באנטישמיות גמורה. אחד מהם הלך לעולמו לפני זמן לא רב) הוא יודע רק לדקלם את הטענות שקרא נגד ברית המילה ולהגיד לך שאת לא קראת מה זה הטקס הזה. אבל הוא לא קרא בעצמו מה המשמעות של הטקס הזה מבחינה דתית. מבחינתו זה חלק מ"כפיה דתית" ? תגידי לו שמשך אלפי שנים יהודים התעקשו לעשות ברית מילה ואף אחד לא כפה את זה עליהם. גם במלחמת העולם השניה כשנאצים חיפשו יהודים וזיהו אותם לפי הברית, עדיין הם לא נמנעו מלמול את בניהם. בן הזוג שלך הוא בור. הוא לא יודע כלום ולא מתעניין בכלום והוא בסה"כ מדקלם סיסמאות של בחירות.

אתה למדת על ברית?

יודע מה עושים בתהליך הזה? יודע שהמגמה בעולם היא להפסיק לעשות ברית? יודע שאירגוני הבריאות המובילים בעולם לא ממליצים על מילה שגרתית של ילודים? למה שחילוני גמור, שלא שומר שבת, שלא אוכל כשר ושלא מתפלל לשום גורם יחליט דווקא לשמור על המצווה הזו ולפגוע בתינוק הרך שלו?

פולספגן

New member
מה עדיף - להיות מוטציה אורבנית../images/Emo35.gif

את דורכת על עצמך, על אבותיך שאולי נספו בשואה לשם כך רק בשביל לשמור על זה ועוד ... את מגדלת ילד לבעוט במוסכמות והוא יגדל להיות ילד שלא יכול לשרוד בשום מסגרת. לספתח של הדיון, את מצמצמת בצורה מהותית את הסיכוי שלו למצוא את אהבת ליבו, כי לאחר שהוא יצליח בחיזוריו והיא תגלה, אז תזרוק אותו מכל המדרגות. אחר כך, יזרק פעם שניה ושלישית וכבר יפסיק לנסות ... רחמים על הילד

אכן, נבואה שחורה

חבל שזו נבואת שקר LOL. משפחתי המורחבת אכן נספתה בשואה אבל אני לא רואה קשר לדיון הנוכחי. אני מגדלת ילד לחשוב בעצמו ולא להתנהג כמו כבשה בעדר. אני מגדלת ילד להאמין בעצמו ובמי שהוא, ולא להיות מוגדר על פי מנהגים שנוצרו לפני מיליוני שנים ויעלמו עם הזמן. יש מספיק נשים בישראל שלא מחליטות את מי לאהוב או עם מי לעשות סקס רק על קוצו של ז'. יש בישראל מספיק בחורים שלמים שיש להם אהבה וזוגיות בשביל להוכיח שאתה מנסה להפחיד את מי שלא מכיר את התחום. מה יש באי-מילה שכ"כ מפחיד אותך?

פולספגן

New member
זה מנוגד לזהותי ולמורשת אבותיי

על אחת כמה וכמה שאת רשמת שאבותייך ניספו בשואה בכדי לשמר את זהותם היהודית ולמרות זאת המשיכו ומלו את בניהם. אני גאה להיות בשיוך הנ"ל
להיות במסגרת זה לעשות מה שאומרים לך, כלומר אם הלימודים בבית ספר מתחילים ב-8 בבוקר, ילדך לא יוכל להגיע ב-10. לפי איך שאת מגדלת אותו "לחשוב בעצמו ולא להתנהג כמו כבשה בעדר", אז ברור לך שהוא יחשוב בעצמו ויחליט להגיע בשעה 10. כנ"ל לגבי עישון סיגריות, סמים וכד' ... חבל, שהזמן יוכיח לך שזאת לא "נבואת שקר LOL".

אני לא מפריעה לך להמשיך במנהגיך

להיות במסגרת תוך כדי מחשבה זה אומר שאם המפקד שלך בצבא אומר לך לירות על אזרחים אז אתה מסרב. חוץ מזה, בנוגע לבית הספר, אני לא יודעת מתי אתה היית בבית הספר, אבל שום דבר לא קורה בימינו אם מפספסים שעתיים לימודים ביום. רוב בתי הספר (לצערי הגדול) לא מלמדים לחשוב אלא מלמדים איך לעבור את הבגרויות. בשביל זה לא צריך לבזבז כ"כ הרבה שנים במסגרת חינוכית מדכאת. אני מקווה שבבוא היום אוכל לבחור עבור ילדי בית ספר שאליו הם ילכו בשמחה ומרצון, וגם אם יפספסו פה ושם שיעורים - שום דבר לא יקרה. כאמור, יש מספיק ילדים, בני נוער ומבוגרים שלמים בישראל שמוכחים שהדברים שאתה אומר הם נבואת שקר. אני יודעת שזה מצער אותך, אבל זה המצב. רוב הישראלים הם חילונים שלא שופטים בני אדם על פי העורלה.

seeyou

New member
גם אני נגד כפייה דתית-אבל החבר שלך מגזים

ברית מילה זה חלק מהמסורת-זהות הלאומי. כאשר הגרמנים התחילו טהור הגזע הארי בדקו כמה דורות אחורה ולא רק עם יש ברית מילה או לא. חוץ מזה-את יכולה להגיד לו שהילד הוא חצי שלך(החצי התחתון של הילד) וחצי(העליון) של האב העתידי שלו את תעשי ברית מילה רק לחצי ששייך לך
יש דעה שבגלל הברית מילה אורך הזיין קטן יותר מאשר אצל המוסלמים אז אם את רוצה שקט תעשייתי תדחי את הניתוח לכמה שנים בכול מיקרה הוא יהיה יהודי גם אם אבא שלו נוצרי,בודיסטי,מוסלמי.... יוסי

מריוס זכריה

Member
מנהל
מסקרן ומשעשע...

ענין ברית המילה הוא כמובן לא העניין. יכולתם להתווכח על השאלה האם ראוי לאכול קוטג' בכפית או לא (שזה אגב איסור מדרבנן
). כמו כל זוג נורמלי, אחרי שלב הקוצי-מוצי אתם עושים בדיקת גבולות גיזרה. זה חלק מהבדיקות שלכם האם אתם באמת מוכנים להיות יחד למרות ההבדלים שבוודאות יתגלו ביניכם. כמה אתם גמישים. את אכן הפגנת כאן חלק משמעותי בך, חלק כוחני. מן הסתם הוא עוד יצוץ גם בנושאים אחרים. עכשיו נראה איך הוא יאכל את זה..... מסקרן. מריוס

למעלה