בלאגן בארגנטינה

yoelmati

New member
בלאגן בארגנטינה

למי שלא שמע, המשק בארגנטינה בצרות צרורות כמו שזה נראה כרגע. כבר כמעט שבועיים שעובדי החקלאות, בעלי המשקים ובעלי השדות בשביתה ולא רק שהם לא מייצאים את היבול שלהם, הם גם חוסמים כבישים ולא נותנים למשאיות שכבר הועמסו ביבול לעבור בכביש לכיוון הערים הגדולות. וכל זה למה? לנשיאה הגאונה נמאס כנראה שיש כפריים שמרוויחים יותר ממנה ויותר מהעשירים של PALERMO, BARRIO NORTE וכאלה, והעלתה את המיסוי ליבולי השדות ותוצרי משק ל-45%. כמובן שהחקלאים התנגדו אבל רק פתאום שאין בשר, דגים, עופות, מוצרי חלב, ירקות ופירות במדפים של העירוניים (ואני רציני, כאן בקורדובה כבר כמעט אין כלום, ומה שיש עולה פי 3-4 מהמחיר הרגיל), כולם באמת שמים לב אליהם ומתעניינים בעימות ובשביתה. במשך הסופ"ש חסימת הכבישים כבר הפכה למטרד לכל מי שנסע לטייל לרגל חג הפסחא ונתקע בפקקים מטורפים. ובכל הטירוף הזה, קירשנר לא הגיבה. אז מה עשו החקלאים? היום נתנו לה אולטימטום להגיב בתקשורת ולהציע להם איזשהו גישור, ועד אז הם חסמו את כל דרכי הגישה לכל עיר גדולה בארגנטינה. היה בלאגן גדול בהחלט, ו"כבוד" הנשיאה זימנה מסיבת עיתונאים שבה היא תקפה בחריפות את החקלאים ואמרה שהיא לא תיכנע להם. ועכשיו? החקלאים ממשיכים בשביתה ללא הגבלת זמן, ולי נשאר רק לאכול אורז וטונה ולהמשיך לתמוך בהם... כי מאבק יותר צודק מזה אין. יאללה קירשנר - הביתה, וקחי ביחד איתך את אולמרט!

lailaein

New member
שתעלה את המיסוי על בעלי דירות ובתים להשכרה

היה כתוב לפני כמה זמן שקירשנר הרוויח הון מהשכרת איזה 30 דירות ובתים שברשותו.

pepe chatruc

New member
לכל מטבע יש שני צדדים

בשיחות עם חברים הבנתי שזה לא שחור ולבן כמו שאתה מתאר את זה ולכן אני לא אכנס לכל הסיפור מכיוון שבפוליטיקה אני חלש ובטח בפוליטיקה בארגנטינה אבל אני חייב לעלות שני סיפורים ששמעתי מחברים (הראשון מפרוב. נאוקן והשני מאנטרה ריוס) בשביל לאזן קצת את ההודעה שלך. מהראשון שמעתי שחלק גדול מהאנשים שיוצאים לחסום דרכים באזור מגוריו הם פעילים פוליטים שמתנגדים לקירשנר וכל קשר בינם לחקלאות הוא מקרי לחלוטין , לאנשים האלו לא אכפת המצב הגרוע של הפאונים באזור אלא רק לשמר את המצב הטוב יחסית של הבעלי אדמות ובכלל לשרת את הפוליטיקאים שהם מייצגים (מתנגדי קירשנר). מהשני שמעתי שבחלק גדול מהמקרים בעלי האדמות מכריחים את הפאונים לצאת להפגין ולחסום את הכבישים והודיעו להם שאלו שיסרבו יפוטרו מעבודתם... בלי להכניס בעד או נגד מחאה צודקת או לא צודקת , לא הכל שחור או לבן , גם קירשנר ותומכייה וגם בעלי האדמות חיים טוב על חשבון הפאון שבינתיים אף אחד לא נלחם בשבילו.

pepe chatruc

New member
אה ושכחתי להוסיף

מחאה צודקת או לא שום דבר לא מצדיק את המוות של אישה שפונתה לבי"ח באמבולנס ונפטרה מכיוון שהמפגינים לא איפשרו לאמבולנס לעבור...

yoelmati

New member
על מחאה צודקת ודמוקרטיה

אין קשר הרי... בדמוקרטיה מותר למחות עד כמה שאני יודע מבלי להפריע לזכויות הפרט. אני מסכים איתך בהחלט ששום דבר לא מצדיק חסימת כביש לרכב חרום ובמיוחד אמבולנס, ומעבר לכך זה בכלל לא חוקי לחסום כבישים. אבל שנינו יודעים שאף אחד לא היה שם על החקלאים אם הם רק היו עושים הפגנה שקטה בצידי הדרך. לגבי הדברים שציינת ששמעת מחברים שלך - כל מילה במקום, זה באמת ככה, והכל מסתכם בסופו של דבר בפוליטיקה. ופוליטיקה כמו פוליטיקה, בכל מקום היא מלוכלכת. בשורה התחתונה, המאבק הוא צודק לדעתי. הדרך שלהם לעשות את זה היא לא חוקית, אבל כנראה שאלה כללי המשחק כשהיריב הוא מישהו מלוכלך כמו משפחת קירשנר.

pepe chatruc

New member
אתה רשמת שהמאבק שלהם צודק אני המשכתי משם

במקרה שלי מצד אחד אני נוטה לתמוך בחקלאים אבל מצד שני אחרי שיצא לי לדבר עם אנשים על הנושא ולשמוע מגוון דעות אני מתקשה "לבחור צד" שלדעתי צודק יותר בויכוח , הנטייה הראשונה שלי לתמוך בחקלאים הייתה מהנטייה הברורה ללכת עם הצד "העני והחלש" שאני יותר מזדהה איתו אבל תכלס למיטב הבנתי מי שיפגע מהצעד של קירשנר לא יהיו העניים ועובדי האדמה , אלא בעלי האדמות. מהתקופה שעבדתי באזור הקאמפו הארגנטינאי פיתחתי סלידה כלפי אותם בעלי אדמות שעושקים את הפאונים ועושים על גבם הון אדיר ולכן קשה לי לתמוך בצד שלהם. עוד נק' למחשבה - הצעד של קירשנר הוביל לבלאגן עצום והוציא המון אנשים להפגין או לחסום כבישים למרות שהנפגעים העיקריים ממנו יהיו רק כ 10 אלף איש (עוד פעם זה לפי גרסאות מסוימות ששמעתי) , השאלה העולה היא איך כ"כ מעט אנשים הצליחו להוציא כ"כ הרבה אנשים בקאמפו להפגין ? אחת התשובות היא שה 10 אלף הללו הם אנשים חזקים (פוליטית וכלכלית) ששולטים באזור הקאמפו , במידה וזה נכון אולי הצעד של קירשנר הוא הגיוני יותר. בקיצור מבחינת התחושה הראשונית אני גם הייתי תומך בחקלאים אבל ככל שאני שומע יותר ההדעה שלי מתהפכת

כרוני

New member
אין כמו דיאטת טונה ואורז

s f a r a d i t

New member
Puntos de vista! es una actitud muy personal

YO NUNCA, POR NINGUN MOTIVO DEL MUNDO VOLVERIA A ARGENTINA, NO CAMBIARIA ISRAEL POR NINGUN OTRO LUGAR DEL MUNDO, ELIJO ACA, CON TODO LO BUENO , MALO, Y DURO QUE PUEDE SER, Y TE LO DICE LA MADRE DE UN SOLDADO, QUE MAS QUE ESO NO CRITICO A NADIE, Y RESPETO A CADA UNO CON SU EXPERIENCIA Y FORMA DE VER LAS COSAS, GRACIAS A DIOS VIVO EN EL LUGAR QUE QUIERO ME SIENTO BIEN Y CONFORME CON LO QUE ME TOCO VIVIR BUENA SEMANA PARA TODOS

מה הקשר

בין זה שאת לא רוצה לחזור לארגנטינה בין זה שהמצב בארץ הוא "על הפנים"?

כאילו פה יש במי לבחור...

וראשי הממשלה ובעלי תפקידים במדינה הזאת,אמינים... וכל מה שמבטיחים כאן, מקיימים...

למעלה