"בכמה אתם מושקעים?"

byrdparis

New member
"בכמה אתם מושקעים?"

לאחרונה ב TGP הקפיצו שרשור מלפני שנה בערך, שבו אנשים מפרסמים כמה עלה להם הציוד שברשותם.
מה שיפה זה שאף אחד שם לא ממש "נלחם" או מקיים pissing contest אלא ממש בודק עם עצמו על מה מדובר..
יש כאלו שממש מפרטים כל פרט שיש להם וכמה הם השקיעו בו וכאלה שפשוט "זורקים" מספר עם עוד משפט כזה או אחר.. בדרך כלל "תירוץ"

"היופי" בשרשור כזה שזה יכול לעזור קצת ל GAS שיש לרובנו...אם נדע ונבין כמה כסף כבר מושקע בציוד, אולי נתפתה קצת פחות להמשיך לקנות (not going to happened ..but... ).. טוב נו.. אני מניח שזה פשוט יהיה נחמד לראות עד כמה אנחנו "משוגעים"..ותו לא.

כמה פוינטים לחישוב -
1 - מחשבים את הציוד שיש לכם כרגע!, לא את מה שהיה, מכרתם, החלפתם, הרווחתם בדרך וכיוצ'. ז"א החישוב הוא על מה שיושב אצלכם בבית כרגע.
2 - מחשבים את כל הציוד שנוגע לתחום כלי נגינה (לדוגמה גיטריסטים: גיטרות+מגברים+אפקטים+כבלים ואחרים וכן הלאה)
3 - מחשבים את מה שהשקעתם\שילמתם על הציוד שיושב אצלכם ולא הריטייל או הערך שלו כיום ביד 2. (לדוגמה: אם קניתם סטראט אמריקאית ב 3000 שקל ביד2, אתם מחשבים 3000 שקל ולא את המחיר של אחת חדשה בכלי זמר.. )

הערה אחרונה: אני מודע לכך שלא כולם פה באותו הגיל או באותו המצב הסוציואקונומי.. , זה בכלל לא אישיו ולכל אחד יש מקום בשרשור.
אני מניח שאם בן 17 חסך 5,000 שקל במשך שנתיים והלך לקנות גיטרה זה דבר מכובד ומעניין (אותי לפחות) מאד בדיוק כפי שבן 35 שעובד בהייטק קנה פרייוט סטוק של PRS...

EvilPizza

New member
This Post gave me cancer..

בערך 40 אש''ח (נשמע הרבה, אבל בתכלס זה שווה ערך ל2 גיטרות מגבר ואפקטים
)

יד 2 ?
בערך 25-30 אש''ח

thewierdo

New member
כדאי שאני לא אכנס לזה....

כשעשיתי ביטוח ראיתי כמה זה וחטפתי חום....

byrdparis

New member
נו תחמם אותנו גם :)

המספרים ב TGP מטורפים מאד!!!! יש שם אנשים עם אוסף ציוד שמשאיר אותי כל פעם עם הלשון בחוץ.

Ido Moshe

New member
בוא נראה

פנדר סטראט MIM - עלתה 3000 בזמנו
שדרוג פיקאפים לאותה סטראט ~ 1000
החלפת פרטים לאותה סטראט - 1000
מגבר איבנז מצ'וקמק - עוד 1000
קלאסית - 1800
אקוסטית - 1100
לס פול סטודיו - 4200
בלוז ג'וניור - 3100
פדאלים ~1100
ציוד נלווה (כבלים, מיתרים, קאפואים, סטנדים) ~ 500
סטראט אמריקאית - 4200

סה"כ בערך 22000.
לא הרבה לדעתי, בטח לא כשזה נפרש על פני כמעט 11 שנים. כמובן שבסופו של דבר הוצאתי קצת יותר מזה, כי יש דברים שמכרתי ביד 2, והקלאסית הראשונה שלי שלא נספרת פה, כי היא נגנבה אחרי שאחותי הקטנה הפקירה אותה בבסיס
.

מני.ת

New member
|גי

אני לא רוצה לחשוב כמה הוצאתי, זה לא עושה לי טוב (במיוחד לא לאשתי...), למרות שזה לא צריך להיות ככה
. אבל אני מנצל את השרשור ומצרף תמונה חדשה דנדשה של הרכש מהשבוע האחרון. כולם בבית אומרים לי שאני דפוק, אבל אני יודע את זה, אז למה הם חוזרים על זה כל הזמן........
פוסט נפרד על הגיטרה יגיע כמובן בהמשך

byrdparis

New member
הולי שיט מני!

יאללה!!!

ודרך אגב, דווקא מסקרן אותי מאד כמה אתה מושקע כרגע בבית (אבל רק גיטרות שלך, לא של הבן)
כי אתה חוץ מחשמלית אחת שאני יודע עלייה, דווקא מנגן על אקוסטיות ששם אין את כל הציוד הנלווה שמקפיץ את ההשקעה עוד יותר..
{לא שאקוסטיות טובות צריכות שמשהו יקפיץ את ההשקעה בהן
)

מני.ת

New member
אני צריך לחשוב על זה אחי

וכמו שכתבתי למעלה, זה דבר שאני מנסה להדחיק...
ומאחר שאני לא בטוח אם בני המשפחה לא מציצים בטעות בפורום כשהדף פתוח, ממש לא בא לי להזכיר להם נשכחות (
)

byrdparis

New member
חחחח

אתה לא חייב כמובן, זו הייתה סקרנות חברית בלבד..
ראה עצמך פטור מבחינתי לפחות.

ברכות !!!

מני.ת

New member
ויש עוד רכש חדש, זה לא נחשב בקטוגריה הזו

אבל חשבתי שזה יעניין אותך.
מכשיר Sous-vide . אני יודע שאתה בשלן בחסד עליון ואם אין לך משהו כזה, אז אני ממליץ בחום רב, זה יפתח לך אפיקים רבים וחדשים והתוצאות שאפשר להפיק ממכונה כזו הן לא פחות ממדהימות.

byrdparis

New member
בטח שקשור

אוכל ומוסיקה\גיטרות זה לנשמה לא רק לצמיחה פיזית.
יש לי מכשיר כזה, אמנם כיום אני משתמש בו מעט פחות מבעבר.. אבל נחמד מאד לדברים מסוימים.
תהנה!

מני.ת

New member
ואני חשבתי...

שגיליתי את אמריקה... אני בדרך כלל מחזיק כל גאדג'ט אפשרי במטבח, אבל על המכשיר הזה לא שמעתי עד לפני כמה חודשים.
אצטרך לדבר איתך בהזדמנות ולקבל כמה טיפים. בסך הכל השתמשתי כמה פעמים. המכשיר שקניתי, מתוצרת polyscayence.
כתבתי לך פעם שהבלוג שלך מדהים. אבל אני לא זוכר שאמרתי לך שזה בלוג האוכל היחיד שנמצא אצלי בבוקמארק. התמונות שאתה מצלם קופצות מן המסך !
ובמחשבה שניה מפתיע אותי שבכלל העליתי בדעתי שלך לא יהיה גאדג'ט כזה...

byrdparis

New member
אתה איש יקר,

תודה רבה על המילים החמות והכבוד שאתה רוחש לבלוג הצנוע שלי.

לגבי גאדג'טים של מטבח, אני לא מהחובבים במיוחד.. לא מת על כל הקישקושייאדה, גם כי אני מבשל בסגנון קצת יותר "מסורתי" (השכלה איטלקית) וגם בגלל שאני פחות אוהב את הרעיון שצריך חצי יום בשביל לרכך פיסת עוף, לובסטר או חזה אווז.
בוא נגיד שאני יותר מאריו בטאלי מאשר הסטון בלומנטאל

אבל...

אם נתחיל לדבר על סכיני מטבח, מממ... פה הידע שלי לא נופל מזה שיש לי על מוסיקה

ובכלל, אני תמיד תמיד תחת התפיסה שכל מה שצריך זה סכין טובה ו 40 ס"מ שיש
כל השאר זה אקסטרא

מני.ת

New member
מסכים בהחלט

הפסקה האחרונה שכתבת נכונה ביותר ואני מסכים עם כל מילה. את הסו ויד קניתי בשביל לטפל בנתחי בשר קשים לריכוך של יומיים. הבריסקט המסורתי של החגים
ושאר הגאדג'טים, זה בגלל שאני אוהב גאדג'טים באופן כללי

וסכינים.... זה פטיש חזק מאד אצלי, בכל אופן עד לפני כמה שנים. בזמנו כתבתי מאמר ארוך לווינט על סכיני מטבח יפניות ועל ההבדלים בין הפלדות השונות שלהם.
אני מצרף שתי תמונות של כמה סכינים מהאוסף

למעלה