בכל פעם ...

בכל פעם ...

בכל פעם שאני שב מבית העלמין אני מרגיש שהזקנתי, אך עיני הצעירו. פתאום אני רואה דברים שהייתי חולף על פניהם כעיוור, בלי לשים לב אליהם. כל מה שאנו נוטשים, כל מה שאנו נפרדים ממנו, נראה לנו יפה יותר משנראה קודם לכן, ובכל פעם שאני שב מלוויה אני מיטיב לדעת משידעתי כי אין איש בינינו יודע את יומו ושעתו. אולי אני רואה עתה בפעם הראשונה את האפר שבמדרון, את השיח הפורח שם, את הגפן המטפסת על הקיר הדרומי של ביתי. בשעה כזאת רצוני לרכון אל כל גבעול עשב, לקחת בידי כל אבן ללטף את עגלגלותה שנלושה באצבעות הדורות, להקיש חלוקי אבן זה בזה ולראות את הניצוצות, לנשוף בפלומה של כל שן ארי, לעקוב אחר מעוף כל זרע מזרעיו, לרחרח כל ורד, לשים יד במים הצוננים של זרם עז, למלא ראותי בבושם השדות לאחר גשם פתאום, להאזין לזמיר בשעת הדמדומים בחודש מאי, לטעום את מתיקותו של תות שדה, להאריך אלפי רגעים, להטמינם במגירות הזיכרון, לחרוז אותם כחרוזים מרהיבים במחרוזת יקרה שאקח עמי אל קברי, עשיר מהעשיר במאהאראג´ים שנקבר עם כתרו ומרגלותיו. "כמה צבעים שונים אני רואה היום בזנבך," אני אומר בימים כאלה לפדרו "מה יפה הוא." הדברים יפים יותר לאין-שיעור כשידוע לנו, שאולי אנו רואים אותם בפעם האחרונה. "בפעם האחרונה?" נשמעת תמיד מחדש אותה פליאה בקולו של פדרו. "תמיד אני רואה הכול כאילו ראיתי אותו לראשונה. וכך הכול נראה לי אפילו יפה יותר. נסה גם אתה ותיווכח." מממממממממ, יפה אה? בינת השכווי / אביגדור דגן – מומלץ (כאן המקום להודות לחמותי. כשהיא באה לביקור, ללא התרעה, אני תופסת את אחד הספרים שעל המדף ומשימה עצמי ע ס ו ק ה)

עוד משו שאולי קשור......

נלקח מפורום אחר-תודה לשבלולנית
<> איש אחד חזר הביתה מהעבודה בשעה מאוחרת, עייף ומרוגז ומצא את בנו בן החמש מחכה לו בפתח הבית: "אבא, אפשר לשאול אותך שאלה?" "בטח, מה העניין?" ענה האיש. "אבא, כמה כסף אתה מרוויח בשעה?" "זה לא העסק שלך, למה בכלל אתה שואל שאלה כזאת?" השיב האב בכעס. "אני פשוט רוצה לדעת. בבקשה ענה לי. כמה כסף אתה מרוויח בשעה?" הפציר בו בנו הקטן. "אם אתה ממש רוצה לדעת, אז אני מרוויח 20 דולר בשעה". "אהה", אמר הבן הקטן בראש מורכן ואז הוא הרים את ראשו: "אבא, אתה יכול בבקשה להלוות לי עשרה דולרים?" האב רתח: "אם הסיבה היחידה בגללה שאלת את השאלה הזאת, היא כדי לקבל קצת כסף בשביל לקנות לעצמך צעצוע מטופש או איזו שטות אחרת, אז תלך עכשיו ישר לחדר שלך, תכנס למיטה ותחשוב בבקשה, למה אתה מתנהג בכזאת אנוכיות. כל יום אני עובד שעות רבות וקשות כל כך ואין לי זמן להתנהגות ילדותית מהסוג הזה." הילד הקטן הלך בשקט לחדרו וסגר את הדלת. האיש התיישב, כועס אפילו עוד יותר על השאלה של בנו: איך הוא מעז לשאול שאלות רק בשביל לקבל קצת כסף? אחרי שעה, האיש נרגע. הוא התחיל לחשוב שאולי הוא היה קצת קשוח מדי עם בנו. אולי יש משהו שהוא באמת צריך לקנות עם עשרת הדולרים האלה? והאמת היא, שהוא לא מבקש כסף לעיתים קרובות... האיש ניגש אל החדר של בנו ופתח את הדלת: "אתה ישן בן, הוא שאל?" "לא אבא, אני ער" ענה בנו. "חשבתי שאולי הייתי קצת קשה אתך קודם" אמר האב, "היה לי יום ארוך והוצאתי את כל הכעס שלי עליך, הנה לך עשרה דולרים". הבן הקטן התיישב במיטה וחייך. "תודה, אבא!" הוא קרא. אז הושיט את ידו אל מתחת לכרית והוציא משם מספר שטרות מקומטים. כשהאב ראה שלבנו כבר יש כסף, הוא התחיל להתרגז מחדש. הילד הקטן ספר במתינות את הכסף שלו והתבונן באביו. "למה אתה צריך עוד כסף, אם כבר יש לך?" רטן האב. "כי לא היה לי מספיק" ענה הבן, "אבל עכשיו יש לי. אבא, יש לי עכשיו עשרים דולר!" הוא הגיש אותם לאביו. "האם אני יכול לקנות שעה מזמנך? בבקשה, בוא מחר מוקדם הביתה, אני רוצה לאכול יחד אתך ארוחת ערב..." <>

נעמי 1

New member
את זה תספרי בבית המשפט...

שכל פעם שחמתך באה, את משימה עצמך עסוקה... בחלום הלילה חחחחחחחחחח מי מכין לה קפה? מי מקרקר סביבה? מי דואג שהיא לא תבדוק את האבק בפינה השמאלית... של המנורה השניה בקצה של הפינה בסלון ליד הספות... מי... מי... מי ? והיום אחותי והילדים הביאו את אימא שלי לביקור אצלי... והיה נחמד מאוד. אימא שלי, כרגיל, לא נותנת להשחיל מילה... כי היא מדברת בלי הפסקה... אבל בכל זאת... העלנו זכרונות משפחתיים... וגם... הזכרנו את בת ים
זהו... עד הפעם הבאה. ומזל, שאין לי חמה. נעמי

../images/Emo5.gif

שני הבונבונים נסעו לתחרויות האקסטרים שלהם. איך שזממתי על השבת החמימה הזו, מליון תוכניות, שנגדעו לפתע.... והיא כן בדקה אבק.

נעמי 1

New member
תגידי... היא עוד לא למדה...

שלא באים בלי הזמנה
מזלה שהיא לא חמתי. נעמי

נשית~37

New member
יפה..

להסתכל על דברים כמו בפעם הראשונה, בעצם מראה על בתוליות מסויימת, תמימות. להסתכל על דברים כאילו זו הפעם האחרונה, אתה בעצם מבקש לגמוע ה-כ-ל, סביר להניח שבהסתכלות כזאת תראה דברים שלא ראית בפעם האחרונה. מסובך...?
מה ´כפת לי אני

הצופה.

New member
בכל פעם ש..

אני נמצא בבית העלמין אני נוהג להסתכל על התאריכים ועל ה.. ת.נ.צ.ב.ה ואני חושב שתחת כל מצבה שוכן ספר הסטוריה..משפחה..אולי סיפור של דור.. ואני יודע ולדאבוני ראיתי שהרף עין מבדיל בין חיים למות מפליגות מחשבותי על הזילות שלנו לחיי אדם ..על אכזריות בני האנוש אחד כלפי השני..על הרעב על העוני על זה שביכולתנו לעזור אחד לשני לחוות את תקופת שהותנו על האדמה בצורה מכובדת מעניינת ומהנה ובמקום להאשים את עצמינו במצבנו תכונתנו "האנושית" להאשים אחד את השני שגוררת מלחמות מיותרות המוחקות "סיפרי היסטוריה" שעל חורבותיהם אני מנסים להקים דורות אחרים שזילות חיי האדם תהיה נר לרגליהם ואו לחם חוקם על מנת להשביע את רעבונם שיעלם בין כה וכה בתום תקופת חייהם על כדור הארץ..דבר שמחזיר אותי לארבעת ההסכמות ואו לעשרת הדיברות שאמורות היו להיות נר לרגלינו ובגלל קבוצה של אנשים שהחליטו להפוך את התורה לקרדום לחפור בה מרחיקים את בני האדם מתורת החיים שאולי בפרזנטציה אחרת היתה הופכת למקובלת

למעלה