בכל משפחה יש אותם ?

יונה ילד רע,

תדבייש מיד ותתנצל לך! ...כוֹס אָמממַק, זה פורום זה? אני מבין שכדי שאוכל לומר את מה שאני חושב ולא את מה שאני חושב שנעים לשמוע עליי לסגור את האקספלורר, להתנתק מהרשת, לכבות את המחשב, להיכנס אל בית הכבוד (ששם יהיה לי הכבוד להשמיע דעה), לנעול את הדלת (מבפנים), לוודא שאין אזניים לא לכותל ולא לאסלה וללחוש בשקט ומהר את הדבר היוזר-פריינדלי ביותר מאוסף הדברים האיומים אשר קיימת סכנה כי ימצאו דרכם מן המחשבה אל הדיבור. זאָל זיך פאַרטרענען די וועלט!

מזל שהבנתי

שאתה כותב באיפכא מסתברא. אחרת עוד הייתי צריך להתנצל שאני לא אוהב קללות וגסויות.... ---------------------------------------------------------- מוכרחים לדעת להבדיל בין הכעס על המעשה (קילול בפה מלא) ובין האיש העושה, אותך אוהבים גם אם לא אוהבים את הקללות שלך. ויאללה, ראבאק! מותר להעיר לך שזה צורם, כוסעמעק, מה כבר אמרתי? אמרתי פארשטאפ דיין טרענרערדיקער מויל, און היוב אן בענטשען! תגיד, במגירה, איפה שאתה שומר את השירים, יש לך שיר קללות? אתה יודע מה? אולי תקלל רק בחרוזים?

תגובות עוינות כותב רק אני.

כל השאר הן ענייניות. אני בטוח שהקהל אשר החשופית מיודעתנו כה חביבה עליו תתמוך בתגובתה על דבריו המקוממים של הפרא הרוסי.

לא אוותר לך בקלות

מה שכתבת כאן, היה בסדר גם אם לא כולם הסכימו איתך, וגם הדרדסית שחלקה עליך, לא התיחסה כלל לצורה (שכן הצורה הייתה מתאימה) אלא לתוכן. אבל ההודעה הזו (טוב, כבר מחקו אותה) הייתה פארשאלטען

שוב אתה עם הקללות...

...שלי?! לא על זה אני מדבר. טוב, עזוב, על מה אנחנו מדברים? אני ער עכשיו מתוך צורך כפוי, מה שאומר שאינני ערוך למערכות, מה שאומר שבשלב זה אאחל לך יום זַאיֶּבִּיס´, ונׂאמר פִּיזְדיֶץ.

שולציה

New member
תבואי בהפוכה...

זאת דעתי האישית ומי שרוצה מוזמן להתנגד. לדעתי מה שאת צריכה לעשות זה לנסות לשמור על שאר המשפחה ביחד עד כמה שאפשר. לתמוך בהורים, לדבר הרבה עם האחים "מה נשמע .." (הכל בפן חיובי)וכו´ למרות שזה מאוד קשה שיש הורים דתיים וילדים חילוניים. ברגע שהמשפחה תיהיה מאוחדת, יפגשו הרבה (עד כמה שאפשר), יתכנו שתי אפשרויות: 1. היא תבין שהיא מתנתקת מאנשים שהיא אוהבת (אני לפחות מקווה) ויתכן ותרצה להתקרב אליכם. 2. תתרחק עוד יותר. יתכן ולהורים המצב הזה יהיה הקשה ביותר אך עדיין יש מסביבם משפחה אוהבת שתומכת בהם, וההפסד כולו שלה. בכל מקרה, מה שלא תחליטי לעשות שישה לך בהצלחה.

והכי חשוב להבין שהכל עניין של זמן

ולא צריך להבהל מכל גל שעובר. יכול מאד להיות שאחותך עוברת עוד שלב, מטורף ומגעיל ככל שיהיה, בתהליכים הפנימיים שלה. ואחרי כמה זמן הדברים מתאזנים ונרגעים. חשוב בעיקר לתת לזמן לעבור וברוב המקרים ההר מוליד עכבר כמאמר הקלישאה המפורסמת.

זה הזמן לאיש מקצוע? פסיכולוג?

יש דברים שנהיים גרועים יותר ויותר עם הזמן, אם לא מצליחים לטפל בהם. חשופית, לפעמים כדאי לפנות לאיש מקצוע. פסיכולוג. מישהו שהידע והנסיון שלו במקרים כאלה הרבה יותר רחבים משלנו. אני יודעת שזה לא תמיד אפשרי. במקרה של אחותי, היא לא רוצה שאף אחד יטפל בתלותיות שלה, חוץ מהצד ה"מגונן" (מגונן במרכאות, כי זה מחמיר את הסיפור) עליה במשפחה. זה מעגל קסמים שעזר לה להפסיק כל טיפול מקצועי לפני שהספיק לסייע. אם עדיין לא ניסיתם, ואם לאחותך יש נכונות לקבל סיוע לא רק מרבנים ובני משפחה קרובים, לכו על זה. יש סיכוי. לפני שפונים אליה עם זה, חשוב שכל בני המשפחה האחרים יבינו את חשיבות הטיפול ויתנו אמון, אהדה וסמכות למטפל המקצועי. אם תהיה לו אופוזיציה במשפחה, זה עלול להרוס מראש גם את הסיכוי הזה כי אחותך תוכל לסגת מהטיפול הלא פשוט שדורש הרבה נכונות ומאמץ אמיתי לשינוי, לחיק בני המשפחה "המבינים והמרחמים". וכמובן שכמו שאמרת, הרצון צריך לבוא ממנה. מה לעשות, אבל זה באמת ככה. נקווה שעם הדרכה נכונה, היא תמצא אותו בתוך עצמה. בהצלחה רבה רבה רבה!

פרדוקס האחים

משפחה זה הדבר הכי חשוב. אומנם טוב שכן קרוב מאח רחוק, אבל הכי טוב אח קרוב משכן קרוב. הפרדוס (אחד הגדולים החיים) אומר בערך ככה: ברגע שתקבלי את ההתנהגות הכי זוועתית של אחים/ הורים/ דודים/ כו היא (ההתנהגות) כבר לא תפריע לך. ברגע שההתנהגות לא תפריע לך היא תחדל להתקיים. (אם כי יתכן שהיא מפריעה לחלקים אחרים במשפ ואז היא עשויה להמשך בכז קצת יותר) את יכולה לעשות זאת ע"י החלטה שרירותית או ע"י מתוך הבנת המניעים הכמוסים של אחותך מנקודת מבטה. חוסר ביטחון למשל. בעניין הכבשה השחורה- זה נורא תלוי בעיני מי - בעיני הוריך היא הכבשה השחורה? I DONT THINK SO, בעינייך? מישהו מתעניין בדעותייך בהקשר שלה? I DONT THINK SO בכל מקרה היא פועלת עפי דרכי הפעולה שנראים לה, בזויים ככל שיהיו בעיניך, חוץ מלהתעצבן ולחכות שזה יעבור (זה יעבור!), אין לך הרבה מה לעשות. בעצם, את יכולה לנצל את המצב לטובתך. איכשהו, עי חשיבה יצירתית. >ספל חמאה עם שיער של כבשה שחורה<

מוכנים ?? אז ככה ......

אחרי שכולם פה נרגעו במקצת מהכעס והרוגז והברוגז וכל שאר הירידות והקללות רציתי רק לומר שאין לי מה לומר.

../images/Emo140.gifהכבשה התוהה כאן

רואה ואינה נראית שומעת, נהנית ומשתדלת להפנים <הכבשה תוהה האם יש לבן הרב משהו לומר לה?> <קוצץ, אם לא אקבל יחס מבן הרב אתה הבא בתור...>

בן הרב

New member
ברוך מחייה המתים

טוב לראות שצצת מעמקי תהום הנשיה ומה היה קורה אם לא הייתי שואל עליך ? לא היינו זוכים לראות את זיו פנייך? <בן הרב עדיין מחפש מישהו שמוכן ללכת מכות> <קוצץ מה דעתך?>

למעלה