בכל זאת, כמה שאלות

Eldad S

New member
../images/Emo26.gif תעתוק שם עברי

כאשר מופיע השם "יעקב" בטקסט עברי שאתם מתרגמים לאנגלית, כיצד אתם נוהגים? כותבים Yaakov? Yaacov או אולי בכלל Jacob? האם יש כלל אצבע כלשהו, שעוזר לכם להחליט אם לכתוב Jacob או Yaakov? כמובן, ההנחה שביסוד שאלתי היא שמדובר בשם של ישראלי, שחי בארץ. האם אפשר לקרוא ל"יעקב" Jacob גם אם הוא ישראלי, או שעדיף לתעתקו לאחת משתי הצורות הנ"ל?

Eldad S

New member
תפוסתפוס ענה לי,

ותשובתו נבלעה בנבכי התפוז: Yaakov: מנסיוני בתרגום כמה דברים יהודיים שהתגלגלו לידי, מתברר שלפחות בהקשרים יהודיים, כשמדובר בשמות של יהודים, ישנה חיבה משונה אף לשימוש בשם המקביל היהודי לשמות אנשים שהשתמשו בגרסאות הלא-עבריות של השמות האלה, כגון Jacob. זאת, בשונה מן המגמה השלטת והנלוזה באנגלית ובשפות אירופיות אחרות של תרגום שמות למקביליהם בשפת הטקסט (Karl, Charles, Carlos וכו'). בשאלה אם יעקב ב-k או ב-c, לדעתי נהוג יותר להשתמש ב-k, אם כי שתי הצורות בשימוש. ***
. תפוסתפוס, אני עוקב מדי פעם אחרי ההודעות האחרונות בפורום שלנו, ושם אפשר לאתר גם הודעות שנבלעו ולא עלו לפורום.

Eldad S

New member
../images/Emo51.gif לתפוסתפוס,

אתה בעצם מחזק את תשובתה של הייזל. נראה לי שאבחר ב-Yaakov. בעצם, עם הגרש, Ya'akov.

Eldad S

New member
../images/Emo26.gif בהמשך לשאלה

הנ"ל: אם מופיע בטקסט העברי השם "XXX צביה" (מדובר על XXX, שהוא שם בזכר; צביה הוא שם המשפחה), כיצד הייתם מתעתקים את שם המשפחה? Zvia או אולי Tzvia? יש נוהג מסוים בנושא זה? אני יודע, דרך אגב, שהייזל תענה שהתעתוק הנכון הוא Tsviya, אבל התעתיק הזה נראה מעט זר לעיניי. האם בכל זאת לבחור בו? ואם מדובר על השם "צביה" כשמה של בחורה, כיצד כדאי לתעתק?

היי אלדד וכולם ../images/Emo65.gif

גם אני חושבת שצריך לתעתק כך. גם לי זה היה זר בשנייה הראשונה, מתרגלים. חוץ מזה, לא נראה לי שיש הבדל אם זה שם משפחה או שם פרטי. גם אם זה שם משפחה, הוא אמור להיקרא במלרע. נכון? יום נעים, חברים

Eldad S

New member
../images/Emo51.gif. זאת אומרת,

נראה לך שצריך לתעתק Tsviya? (בעצם, כדאי לי לבדוק: אם האיש נהג לכתוב את שם משפחתו Zvia, אז אני יכול להעתיק... אבל לשם כך אני צריך למצוא אותו באינטרנט).

ססילי

New member
הערה בלתי מלומדת בעליל

התחושה האינטואיטיבית שלי אומרת, שתעתיק אמור לעזור לקוראי שפת היעד להבין בצורה הפשוטה והישירה ביותר איך לבטא צליל משפה זרה. כשמדובר בצלילים שלא קיימים בשפת היעד אין מנוס מלהמציא צירופי אותיות משונים שלא קיימים בה (ח -> kh) או לחילופין לבחור בצליל הדומה ביותר בשפת היעד לשפת המקור (ח -> ch או ח -> h). כשצליל קיים בשפת היעד, לדעתי כדאי להשתמש בו. Ts האנגלי הוא קרוב מאד מאד מאד מאד ל צ העברית ולכן כל צירוף אחר נראה לי תמיד (מאז שהתחלתי ללמוד אנגלית) מיותר ואף תמוה. לפיכך, למרות השיטה המקובלת עד עתה של צ -> z או צ -> tz אני בעד צ -> ts

Eldad S

New member
אני מסכים אתך,

לפחות מן הבחינה הבלשנית; מצד שני, התרגלתי לראות צורות תעתיק של צ' כ-Tz (בעיקר על פי הגרמנית), ולכן ts נראה לי לא אחת מוזר (אם התרגלתי לראות בתעתיקים של שמות מסוימים את הצירוף tz).

hazelnut

New member
כרגיל, קלעת בול../images/Emo45.gif צריכים להתאים

את התעתיק לשפת היעד (אם התרגום מיועד לקוראים דוברי ספרדית, אזי יהיה שונה מאשר אם הוא מיועד לקוראים דוברי גרמנית איטלקית או אנגלית למשל, כאשר לכל אוכלוסיית יעד יש כללי תעתוק מותאמים, לפי אופן ההיגוי של האותיות וצירופי האותיות השונים הנהוג אצלם)

דלעת1

New member
רק הערה

לגבי 'צביה' כשם של בחורה, רצוי לברר האם היא מבטאת את השם באמת כtzvia או, כפי שהוא מופיע בתנ"ך, tzivia (יש כאלו
).

למעלה