בכלל רציתי לשאול

מישהו מכיר

איזה מקום שבו אפשר לקבל מין טיפול כזה כמו ב"מתחילות מחדש". קבוצה של נשים, שנפגשות ותומכות אחת בשניה, ומתחברות, ושיש איזה מאמן/ת אישיים שמלווה אותן. בקיצור סוג של חויה כמו בסדרה. שמעתי באיזה מקום שיש מין מעגליי נשים כאלו שמתאספות ומדברות, השאלה עד כמה זה יעיל. אני חושבת שאני צריכה לעצמי דבר כזה. יש לי לא מעט בעיות וחסרה לי התמיכה והחברות הכנה.

בכלל רציתי לשאול

האם תוכלו לכתוב פה, מה בדיוק מושך אתכן בסדרה? האם אתן מצליחות להזדהות וליישם חלק מהדברים אצלכן? האם אתן גם מנסות לפתור משהו בכן? אני למשל התחלתי לצפות בזה במקרה, בדיוק כשהתחיל, בפרקים הראשונים שאנדי פייג' הגיע אל הבית, ומאז לא פספסתי אפילו פרק אחד. וכשלא היינו בבית דאגתי שמישהו יקליט לי. אני חושבת שיש בי צורך פנימי עז לראות את זה מכיוון שאני מאוד מזדהה עם דמויות מסויימות, ואני מזהה בעיות שאני מזהה גם בעצמי . ונדמה לי שאולי הנה מחר יהיה משהו שיגרום לי להארה ולתובנות חדשות. לפעמים זה באמת מה שקורה ולפעמים לא כל כך. גם אצלכם זה כך? השאלה מופנית גם לגברים שבחבורה , כמובן.

מאוד../images/Emo45.gif

יש רגעים שאני כל כך מזדהה עם מה שאומרים שם, ואני לומדת הרבה...

המונשרי

New member
לגבי שאלתך הראשונה , אופטימית

הסידרה גרמה לי ליישם משהו שחלמתי עליו הרבה זמן. לגבי ההזדהות עם הדמויות - מוצאת את עצמי מזדהה עם חלק מהנשים ( מבינה מה מניע אותן או אילו פחדים שולטים בהן ומונעים מהן מלממש את עצמן).

yapi2000

New member
איזה כיף שאת אופטימית

זה כבר עושה נעים להכיר
. חוץ מזה, הסדרה עלי מאוד משפיעה. אני אוהבת את הדרך שבה עושים עבודה עם הבנות, לא מוותרים, בדרך-כלל נכנסים בנושאים הקשים כבר מהתחלה. התהליך מאוד אינטנסיבי ופשוט נראה לי שלעתים קרובות הוא עובד בגלל העוצמה של להיות מחוץ למסגרת הרגילה, בלי אפשרות 'לברוח' למקומות המוכרים, ושהטיפול מאוד ממוקד ומרוכז. גם השפעת הקבוצה נראית לי כל כך חזקה. מה שמעלה בי תהיות, זה רק מה קורה אחר-כך כי צריך המון תמיכה וכוח פנימי כדי להמשיך עם הקו של השינוי ולא לחזור להרגלים הישנים - גם של החשיבה, לא רק של ההתנהגות. הרבה סיפורים נכנסו לי לנשמה, וגם יכולתי להתחבר. אני שומעת לפעמים בתוך עצמי משפטים שהמאמנות אומרות וחוזרות בהקשרים שונים לנשים בבית. זה עושה לי טוב. זה נותן לי כח ברגעים של נפילות. גם כשאני מקשיבה לחברות ומציעה להן דברים, אני מדברת בהשראה של המאמנות ודר' סטן (קצת פחות מתחברת אליו, אבל היו לו כמה 'תובנות' יפות). זהו. אוהבת לצפות בסדרה. שבת נעימה לכולן. ו...שימרו על האופטימיות.

rachel1109

New member
תשובה מקורית ../images/Emo13.gif

(חיכיתי שמישהו ישאל!) אני יוצאת עכשיו מ-4 שנים של דכאון (כמו רבות בתוכנית), שלפניהן לא הייתי אדם שהייתי גאה להציג לפניכם עכשיו, האותנטיות שלי הייתה מוטלת בספק (במילים אחרות - הייתי אדם די מגעיל ומרושע). מתישהו התחלתי לראות את הסדרה מאוחר בלילה, אני לא זוכרת איזה פרקים אלו היו, אבל החברה של הכדורסלן עם השיער האדום הייתה, וטוואנדה בדיוק סיימה, או משהו בסגנון. ראינו (החבר ואני) רק מעט פרקים, פה ושם, ובעיקר כדי לצחוק על כמה הן סתומות וכמה התוכנית הזו דפוקה. לא "התחלתי" לראות את הסדרה בשום שלב, זה פשוט היה ברצף הטלוויזיוני היומי הקבוע שלי, כי זה הצחיק אותי, עד שזה התחיל לרגש אותי. אני חושבת שזו הייתה קאסי, כי עם כמה שהיא ווייט-טראש, פתאום ראיתי שהיא אישה כל כך מתוקה וטובה ורגישה. בשבילי זה היה מטורף - להרגיש אמפתיה לנשים אחרות, בלי שאני מזדהה, בלי שאני שמה את עצמי במקומן - בלי לחשוב על עצמי לשנייה! כשקאסי התחילה להכשל בהכל בסוף (כשהבן שלה סירב לדבר איתה, כשהיא לא הצליחה לעבור את המבחן במתמטיקה) התחלתי באופן טבעי "לשלוח" לה הרבה אהבה ותמיכה. אח"כ הייתה את בת'אני, שהיא "וואן סקסי ביץ'" - עמוק בפנים היא ילדה רעה ואני פשוט מתה על זה. התחלתי לקוות שתהיה לי חברה כמוה, או כמו ונסה, ופתאום הבנתי שאני כבר לא כל כך שונאת נשים, וכבר לא כל כך שונאת את עצמי על שאני אישה... מבחינתי אליסון חתמה את הסיבה שאני צופה בסדרה - כי הסדרה הזו (ואליסון במיוחד) לימדה אותי על אהבה וחמלה לנשים חברות, נשים אחרות.

אני פגשתי את התוכנית לקראת

סיום העונה הקודמת ומייד נתפסתי לה. אין כאן ענין של "צורך פנימי", אלא היא מענינת אותי יותר מתוכניות אחרות.

Thats So Roi

New member
אני...

התחלתי לראות את הסדרה במקרה בעונה הראשונה בפרקים של החתונה של ג'ניפר. ובאופן די פשוט, מה שמשך אותי לסדרה היה הבעיות של הנשים, התהליך שהן עברו, ההיכרות עם סוגי האנשים בחברה ושיטות הטיפול וההחלמה השונים. כל אישה ריתקה אותי מסיבה אחרת, וכל תהליך החלמה של אישה לימד אותי דברים חדשים וגרם לי להגיע בעצמי לתובנות חדשות בנוגע לחיי הפרטיים.

rinatyat

New member
../images/Emo22.gif

ראיתי את הסדרה במקרה בתחילת העונה הראשונה ונתפסתי... האמת מכל אישה בסידרה אפשר ללמוד ואני פשוט נהנת לראות וללמוד תובנות חדשות כמובן שיש נשים שאני יכולה לראות בהן דברים שגם לי יש...וללמוד מזה דברים חדשים על עצמי. בקיצור התוכנית הזו היא אוניברסיטה של החיים.

למעלה