בכלליות!!!!!!!

בכלליות!!!!!!!

יש לי כמה שאלות!!! 1. כמה זמן אורך הריון של סוסה?(כול אחד אומר לי משהו אחר) 2. מתי אפשר לשמוע את העוברים או לדעת אם יש תאומים ואם הסייח בסדר? 3.מתי צריך להפסיק לעבוד עם הסוסה ההרה?!? תודה לכול מי שיענה!!

Sweet SuGaR

New member
או קיי

1. 11 חודש... זה הזמן זה יכול להיות קצת פחות או קצת יותר. 2. אין לי שמץ 3. לדעתי צריך לשמור את הסוסה בכושר כמה שיותר זמן עד חודש וחצי לפני ההמלטה.....

taz512

New member
תשובות

1. 11 חודשים (כמו שכבר אמרו) 2. אם זכרוני לא מטעה אותי, מה שהוא עושה מידי פעם, לשמוע את העוברים אי אפשר, מה שכן אפשר זה לראות באולטרסונד (לזה את מתכוונת?) וזה מחודשיים או שלושה. 3. כעיקרון אפשר להמשיך לרכב רגוע עם הסוסה עד להריון עצמו, מה שגם הרבה וטרינרים ממליצים על זה בגלל שזה שומר על הכושר של הסוסה וגורם ללידה קלה, אבל ממחודש חודש וחצי לפני ההמלטה צריך להוריד הילוך ולהמשיך ברכיבה קלה, שתשמור על הסוסה בכושר ועל השרירים במצב טוב. טאז, השד והתשובות

רק חודש וחצי לפני?

ממה שאני זוכרת הפסקנו לקפוץ עם הנקבות בהריון כבר בחודש השלישי ועד לחודש התשיעי נתנו להן רק עבודה קלה ואז חופש בחצר ושבועיים לפני ההמלטה כניסה לתא המלטות... לפי מה שאני זוכרת...

3

באופן כללי, אפשר לעבוד עם הסוסה עד ליום ההמלטה ממש וזאת בתנאי שעושים זאת נכון. בחודשים הראשונים של ההריון אין בעיה לעבוד עם הסוסה כתמיד, לאחר מכן לתת לה יותר שעות מנוחה מבדרך כלל, וברגע שההריון נהיה גבוה (שלושה חודשים פלוס לפני ההמלטה) צריך להוריד קצב ולדאוג שהסוסה תעבוד במתכונת יומית, אבל לא לדרוש ממנה אימוני כושר קרבי. בחודשים הכבדים רצוי לא לעבוד חזק על כינוסים, ספינים ותרגילים מאמצים. בימים האחרונים מומלץ רק ללכת עם הסוסה, ובכל מקרה - כל סוסה היא מקרה פרטי. הסוסה צריכה להיות בפיקוח עם תשומת לב לדברים לא שגרתיים. אם היא סוסה מבוגרת רצוי לעבוד איתה אפילו פחות, ואם זאת סוסה בהריון הראשון צריך לעקוב מקרוב.

היי תודה על

התשובות..... הסוסה שבהריון היא סוסת ביהס של המתחילים אבל ממש אולי פעם בחודש היא קופצת.......היא התחלה כבר חודש שלישי והבטן שלה מתחילה קצת להשמין כבר.... :) ויש לי עוד שאלה.... שבועיים ליפני ההמלטה איפה היא תריכה להיות החצר או בתא ואיך מתייחסים אליה לתת לה צומת לב או להתרחק ממנה?? תודה

ככה גזר...

ההתייחסות שלך לסוסה צריכה להשאר אותו הדבר, אוכל קבוע ועשיר במיוחד, תא נקי ועדיף גדול להמלטה, ויחס טוב של ליטופים ואהבה כי הרי הסוסה הזאת מביאה לכם סייח! אני לא יודעת מתי צריך להכניס סוסה לתא, תלוי במקום ובמנהל החווה

taz512

New member
הכנה להמלטה

כשבועיים בערך לפני ההמלטה מומלץ לרפד את התא בחציר או בנסורת, ככה שכשהסייח יגיע יהיה לו רך. כמובן שממשיכם לשחרר את הסוסה למנז´ שתזיז את השרירים, לא לנעול אותה כל היום בתא. פלוס בדרך כלל מעבירים את הסוסה לאיזור חשוך ושקט, כי סוסות ממליטות רק כשהן רגועות. ככה שכשקט ורגוע הן יכולות להמליט ברוגע. עובדה שלא כל כך ידועה, סוסה יכולה לעצור את הממלטה ולעכב אותה בחצי שעה שעה, עד לשלבים הכמעט סופיים שלה. ככה שבמקרה של טורף באיזור הסוסה יכולה לעצור הכל ולברוח. בגלל זה מומלץ גם עם תופסים את ההמלטה בשידור חי, לשמור על השקט ולא להפריע לסוסה, אלה עם כן מתעוררות בעיות ואז צריך להגיע מישהו מבין או וטרינר. טאז, השד והעובדות

אצלנו בחווה

יש רק סוג אחד של תאים ...תאים ממש גדולים וממש מרווחים...... והם ממש פתוחים לאור ומאוררים....אז אני לא חושבת שיש מקום חשוך שאפשר לשים אותה!אז מה לעשות!?

ועוד שאלה אחת

האם לסוסה כואבת הבטן במהלך ההריון או שההריון משפיע עליה וגורם לה לא להרגיש טוב? תודה

taz512

New member
לא הבנתי כל כך את השאלה.

הסוסה לא מרגישה טוב? היא חולה? היא מראה סימנים מוזרים ולא רגילים? תני קצת פרטים ואולי אני יוכל לעזור. בהריון כעיקרון לא אמורים להיות יותר מידי בעיות וכאבים, לפעמים יש רגישיות שונות כמובן, אבל לא משהו רציני ביותר. תני קצת פרטים וננסה לעזור. טאז, השד והעזרה

taz512

New member
במקום חשוך הכוונה היא..

שבלילה היא לא תהיה מתחת לאורות וכדומה, מעל 80% מההמלטות הן בלילה, ככה שצריך שקט, ומומלץ לשים אותה בקצה הרחוק של התאים ככה שבאמת יהיה לה שקט. טאז השד המשיב

taz512

New member
ישנם כאבי מסוימים...

אבל שום דבר רציני ומסוכן, אם מבחינים שהסוסה סובלת מכאבים רצינים צריך להזמין באותו רגע וטרינר, מיחושים קטנים או רגישיות ה נפוץ ולא צריך לדאוג מזה, כמובן שהסוסה תהיה קצת יותר רגישה באיזור הבטן, ועוד דבר שאסור לעשות זה החלפת אוכל, לא להחליף דיאטה לסוסה בהריון מה שיכול לגרום לבאלגן. טאז, השד והמיחושים

פרסה

New member
יש לי תגובה די לכולם

הפסקת הפעוולה נראת לי מאוחרת מידי אצלנו סיגלית לא עבדה 6 חודשים לפני המלטה וכל הזמן היתה משוחררת במנא´ז וקיבלה אוכל למנא´ז והסבתא 4 חודשים לפני ההמלטה משוחררת בחווה אוכלת חופשי מהבלות והכנו לה פינה מרופדת שהיא כבר התרגלה אליה תערובת בנתים היא לא מקבלת אבל אוכלת חופי חודשי מהבלות

taz512

New member
פרסה

הפסקת הפעילות אצלכם היא הרבה יותר מידי מוקדמת, נקבה שנמצאת בהריון כל הזמן פחות או יותר כל הזמן תהיה מושבתת לחצי שנה או יותר. היום יודעים שמומלץ להשאיר את הסוסה בכושר ככה שהממלטה תהיה קלה יותר, גם אצל בני אדם נשים עושות התעמלות לפני הלידה, מה שעוזר בזה שיש שרירים באיזור הרחם והאגן וככה הלידה הרבה יותר קלה. וזה שאומרים להמשיך ברכיבה עד ממש צמוד להמלטה לא אומר שצריך לצאת לטיולים של יומיים, מדובר על רכיבות כלילות מה שנקרא בשביל לחלץ את העצמות ולשמור על כושר חצי שעה שעה של רכיבה קלילה. אצלנו היו יותר מסוסה אחת שרכבו אליה עד היום עצמו של ההמלטה. טאז, השד וההמלטות

פרסה

New member
הסוסה לא סגורה בתא

היא משוחררת היא יכולה לעשות מה בראש שלה הבעיה אצלנו זה שרוכבים לא מנוסים יכולים סתם לבעוט לספתא בבטן ומדריך לא יכול להייות על סבתא כי אם הוא יצטרך לחסום הוא יגיע לבן אדם אחרי 100 שנה סגלית זה כבר סנטימנטים של הבעלים שלה

taz512

New member
הבעיה היא

שהסוסה יושבת במרעה ולא מפעילה את השרירים שלה כמו שצריך, ככה שהיא לא בכושר. בנוגע לרוכבים זה באמת בעיה, אבל מספיק גם רכיבה קלילה של שעה פעמיים בשבוע רק בשביל לשמור על המיצים זורמים. טאז, השד והזרימה

show jumping

New member
בעניין המיצים...

אני מסכימה עם טאז. חשוב לשמור על הכושר של הסוסה בזמן ההריון כדי שההמלטה תהיה יותר קלה. כמובן שכל מקרה לגופו וצריך להתאים לכל סוסה את רמת הפעילות הדרושה בהתחשב בגיל, החודש בו הנמצאת וכ´ו. חוץ מזה, מה שלומכם? לא כתבתי פה מאז שהתגייסתי (שזה כבר יותר מחודש...) אז באתי לבקר

פרסה

New member
אתה צודק

מחר אני יאכף אותה ולרכיבות של ילדים קטנים אני יקח אותה גיליתי היום על הסוס שלי שפשופים חזקים של האוכף ופצע גדול בסנטר שממש לא נראה לי נורמלי שבוע שעבר תפסתי את אחד העובדים מצליף לו בפנים נתתי לו הזהראה שאם הוא יתקרב עוד פעם לאחד הסוסים אני ידאג שיפוטר מה שבטוח מחר לא רוכבים עליו

למעלה