בכי לא מובן בלילה

Limor004

New member
בכי לא מובן בלילה

שלום הורים מנוסים האם משהו מכיר תופעה של בכי ללא סיבה נראת לעין באמצע הלילה? הבן שלי בן 3 ביומיים האחרונים מתעורר בלילה ובוכה - אני נשכבת לידו במיטה והוא מפסיק לבכות ואחרי רגע שוב פעם בוכה וכך במשך שעה בוכה ומפסיק בפתאומיות בוכה וממלמל - בהתחלה חשבתי שזה מתוך שינה אבל לא נראה לי כי הוא נראה ער - אני לא חושבת שכואב לו משהו פיזי כי אחרי כמה שניות הוא מפסיק זה נראה קצת כאילו הוא חושב על משהו ואז בוכה - אולי זה קשור לקנאה לאחיו הקטן בן ה 4 חודשים? אולי זה קורה לעוד ילדים PDD ? או שזה לא קשור להיותו PDD דרך אגב עד שהוא הולך לישון בלילה - זה סיפור נוסף אבל לא לעכשיו.... האם התופעה מוכרת?

shloolit

New member
גם אצלינו

הבן שלי היה מתעורר בלילה בצורה כזאת למשך תקופה די ארוכה, והיום זה עדין קורה לפעמים. לדעתי זה קשור לחלומות, פחדים וכד' ואני יודעת שגם לילדים "רגילים" זה קורה וזו תופעה שמתאימה לגילאים האלה. ההבדל, אצלינו לפחות, זה שהוא עדין לא מדבר (בן שנתיים וחצי) ולא יכול להסביר את עצמו ולהגיד למה הוא בוכה.

אמאלה5

New member
גם אצלינו הוא עדיין מתעורר באמצע

הלילה ובוכה בכי היסטרי אני ראיתי שהפיתרון הוא מיד להוציא אותו לאור חלש "ולחבר אותו למציאות" שאמא לידו ועכשיו ישנים ו... אמר לי פעם רופא התפתחותי שהתייעצתי איתו על הקושי להרדם ובעיות השינה , הוא אמר שלילדים כאלה לא טוב לסגור את דלת החדר ושצריך להשאיר להם אור קבוע קטן בחדר. אצלינו זה לא עובד כי ביננו חייב חושך וללא הסחות כדי להרדם. בעיית השינה היא נוראית (היו תקופות שהוא היה מתעורר באמצע הלילה וזהו, גמר לישון מוציא משחקים ומשחק וער עד שנופל לפנות בוקר.(לפני כמה ימים מצאתי אותו ישן במסדרון ליד חדר השינה שלנו על הרצפה). בקיצור לא פשוט , אבל אנחנו בטיפול הומופאטי (כבר זמן רב) ומאז שקיבל משהו חדש פחתו ההתעורריות באמצע הלילה, עדיין בא אלינו כל בוקר\ לילה בחמש וקצת , וגמר לישון.

אני חושבת שזה שילוב של כמה

דברים. קודם כל בגיל הזה מתחילים החלומות הרעים (גם יואבי התחיל עם זה וכל לילה יש סיפור מחדש של "להרגיע"). גם אם נראה לך שהוא ער, נסי לשטוף את הפנים כדי להעיר "ממש". ואני גם חושבת שיש לזה קשר ללידת האח הקטן (יכול להיות שרק עכשיו הוא "מעכל" את ההצטרפות של האח). מה לעשות? אני לא יודעת... (אנחנו נהיה שם עוד כמה חודשים ב"ה) אני מניחה שצריך לחבק הרבה ולנחם ולתת לו תחושה שאתם שם בשבילו.

doroniz

New member
חלומות

אני רוצה לחזק את מה שכבר נכתב כאן מסיפור אישי על הבן הצעיר שלנו (בן שנתיים וחצי): אופיר הוא ילד רגיל לחלוטין עם דמיון מאוד מאוד מפותח ולאחרונה החל להתעורר בלילה עם בכי לכאורה לא מוסבר. בבירור שעשינו עם מספר אנשים ובאופן בלתי תלוי - כולם נטו לכיוון חלומות והקושי להפריד בין דמיון למציאות. התופעה מוכרת ומופיעה בסביבות גיל 3, אבל בגלל הדמיון המפותח של אופיר, התופעה הקדימה את בואה. מה עושים?: להיות איתו, ללטף אותו ולנסות להרגיע בעיקר במגע. הוא נראה אמנם ער אבל הכל מתוך שינה ומבחינתו הוא עדיין בתוך החלום (הרע). לכן ההמלצה היא לא לדבר איתו כי הוא ממילא לא מבחין בין החלום למציאות. זה די מעצבן לקום בלילה ולהיות איתו, וזה בד"כ נמשך יותר מכמה דקות, אבל צריך כנראה גם לעבור את השלב הזה. למה אני מספר את כל זה? כי נראה לי שחלומות רעים והתעוררות מהם עם בכי לא קשורה ל-PDD. ויכול להיות שאני בכלל טועה .... לעומר (ילד ה-PDD במשפחה, בן 8) לא היו בעיות שינה - הוא נרדם בקלות וישן לילה מלא ורצוף מאז היותו תינוק ועד היום (ונקווה שגם בעתיד). זאת תכונה טובה(?) שהוא ירש מאבא שלו (אני). סתם קוריוז של אופיר (בהקשר של דמיון מפותח): אתמול הסתובב לו הראש ומרוב בהלה הוא התחיל לבכות ואמר לי (תוך כדי בכי): "הרצפה מסתובבת". לקח לי שתי שניות להבין מה קרה, ואמרתי לו: "שב על הרצפה וזה יעבור". ובאמת הוא נרגע די מהר, ואח"כ השתמש במשפט "הרצפה מסתובבת" כדי לקבל תשומת לב (איך אני יודע: כי הוא אמר את זה עם חיוך ממזרי). אנחנו (כולל עומר) לומדים מאופיר כ"כ הרבה. לאחרונה אופיר התחיל ללמוד מעומר כל מיני דברים - הוא מחקה לפעמים את המשפטים (הסתומים משהו) של עומר, הוא מחקה מעשים של עומר (כמו להביא את השמיכה לסלון בזמן הצפיה בקלטת לפני השינה). יללה, נסחפתי קצת..... דורון.

razgalili

New member
בעיות שינה

ללימור - יש ילדים שסובלים מצרבות בלילה וזה מעיר אותם. צרבת יכולה לבוא ולהעלם כמה פעמים וזה יכול להסביר את ההתנהגות שלו. גם בעיות של גזים יכולות לגרום לכאבים שמופיעים בגלים. שתי הבעיות מאד נפוצות בין ילדים בספקטרום. מעבר לזה, באמת יתכן שזו תופעה די נורמלית לגיל, של ביעותי לילה.

Limor004

New member
תודה על החיזוקים

מה שנותר לי לעשות זה פשוט להיות שם בשבילו - הייתי רוצה לדעת מה מציק לו באמת או מה עובר לו בראש באותו רגע אך מכיוון שהוא לא מדבר אני פשוט אהיה שם ונקווה שהתופעה תחלוף מעצמה. שוב תודה. לימור.

למעלה