בכי כאמצעי תקשורת
שלום, שתי שאלות שונות לגמרי, שמה שמקשר בינהן זה שבסוף זה נגמר בבכי... האפרוח שלי בת שנתיים ו-7 חודשים, מאוד ורבלית, בעלת אוצר מילים גדול ומתבטאת היטב גם במשפטים ארוכים ומורכבים. למרות זאת, לעתים קרובות מדי לטעמי היא מעדיפה לבטא את עצמה בבכי במקום במילים - וזה מוציא אותי מדעתי. לדוגמא, היא רוצה לאכול משהו - נגיד מעדן חלב. היא אומרת שהיא רוצה לאכול. אני שואלת אותה מה היא רוצה לאכול, והיא בתשובה פתאום מתחילה לבכות. אני שואלת למה היא בוכה, והיא מתוך בכי גדול אומרת שהיא רוצה לאכול מעדני. אני בתגובה אומרת שאין בעיה והיא לא צריכה לבכות ושמה שהיא רוצה לאכול היא תקבל (אין לה עדיין בקשות מסובכות
). לפעמים אני אומרת לה שאם היא רוצה משהו, שתפסיק קודם לבכות ואז תגיד לי כי אני לא יכולה להבין כלום כשהיא מדברת מתוך בכי והיא נרגעת די מהר כדי שתוכל להגיד לי מה היא רוצה. היא עושה את זה גם בסיטואציות אחרות - בגד שהיא רוצה ללבוש, משחק שהיא רוצה לשחק בו וכו'. למה היא עושה את זה ואיך לגרום להתנהגות הזו להפסיק? ממש קשה לי עם זה. שאלה שניה היא בנושא "מלחמות". לדוגמא: האפרוח קמה בבוקר. אני אומרת לה בואי להחליף חיתול ולהתלבש. היא מסרבת בכל תוקף. אני אומרת לה "את רוצה ללכת לגן בפיג'מה? אין בעיה את יכולה ללכת לגן בפיג'מה אם את רוצה" - וזו האמת, ממש לא מפריע לי שתלך לגן בפיג'מה (למרות שאבא שלה מזדעזע מזה
) היא בתגובה מיד מתחילה לבכות בכי גדול "לא רוצה בפיג'מה, רוצה להחליף בגדים". היא עושה את זה הרבה בסיטואציות שונות וזה לחלוטין לא מובן לי - היא מחפשת לריב איתי ואני גוזלת ממנה את החוויה? אני שונאת ריבים מטבעי ומעדיפה לא להתווכח עם אף אחד על שומדבר אף פעם ואם זה לא ממש עקרוני (כמו- לא דוחפים אצבעות לתוך המאוורר) אני לא רואה צורך לריב עם הילדה. אולי אני טועה בכך?
שלום, שתי שאלות שונות לגמרי, שמה שמקשר בינהן זה שבסוף זה נגמר בבכי... האפרוח שלי בת שנתיים ו-7 חודשים, מאוד ורבלית, בעלת אוצר מילים גדול ומתבטאת היטב גם במשפטים ארוכים ומורכבים. למרות זאת, לעתים קרובות מדי לטעמי היא מעדיפה לבטא את עצמה בבכי במקום במילים - וזה מוציא אותי מדעתי. לדוגמא, היא רוצה לאכול משהו - נגיד מעדן חלב. היא אומרת שהיא רוצה לאכול. אני שואלת אותה מה היא רוצה לאכול, והיא בתשובה פתאום מתחילה לבכות. אני שואלת למה היא בוכה, והיא מתוך בכי גדול אומרת שהיא רוצה לאכול מעדני. אני בתגובה אומרת שאין בעיה והיא לא צריכה לבכות ושמה שהיא רוצה לאכול היא תקבל (אין לה עדיין בקשות מסובכות