בכוחה של אמונה... 1

טשטושה

New member
בכוחה של אמונה... 1

דוברת, גדלה במחיצת הידיעה הרוחפת אותה כי ביום מן הימים - תזדקק לכוחה של האמונה... כשהיתה בת הנעורים - כשכל הבנות סביבה הפכו אט אט נשים קטנות נותרה דוברת עדיין ילדה... תמיד בלטה בשנינותה, ביופיה המיוחד ובגובהה והימים - ימי שחר הנעורים לא הקלו עליה... תמיד היתה מתפללת שלפחות לא תהא כל כך גבוהה.. שלפחות לא תהא כה ייחודית בחיצוניותה פן יראו חבריה בני גילה פן יחושו בהבדל אותו הבדל שחצץ בינה והיה זה שגרם לה להתבגר בטרם עת... אך לא שפר לה מזלה והיא המשיכה לגבוה המשיכה להיות אטרקטיבית למראה ושנינותה - הפכה כרטיס הביקור שלה בכל מקום. כבר היתה בת ארבע-עשרה עת אמה לקחתה לרופא סבב בדיקות דם מתישות שיסבירו את התבוששות הגעתו של המחזור החודשי- את התבוששותם של סממני הבגרות שטרם הופיעו היה מנת חלקה החצי שנתית - כדרך קבע וכשהיתה בת שש-עשרה, החלו הבדיקות להיות מורכבות יותר. דוברת, שהיתה פיקחית ויחודית אף באופיה אספה חפציה ועברה לגור לבדה בעיר הגדולה לא יכלה לסבול את מקום מגוריה בבית הוריה שהיה מקום קטן בו הביקורת היתה לה לרועץ אם לא היתה לה המראה ועיניה מספיקות דאגה החברה סביבה להטריד מנוחתה בשל האחור ההתפתחותי. וכך, היתה נוסעת באוטובוסים עם אמה בשתיקה - שתיקה של חוסר ידיעה מפני הבאות שתיקת חוסר ודאות - שתיקת הפחד מהבאות הבדיקות עצמן שהפכו קשות מפעם לפעם הוציאוה משלוותה הידועה, צילום כף יד, צילום אברי מינה, שעות שהיתה צריכה לאפשר למצלמה ואישה חסרת סובלנות וגישה לנבור בנבכי חלקי גופה המוצנעים לעורר ולטלטל שוב נפשה הפגועה לערער בכל פעם מחדש את אמונתה שנה של בדיקות קשות עברה ודוברת החלה בטיפול - הטיפול התרופתי החולף מדי כמה חודשים עד שנמצאה הנוסחה המתאימה ביותר לגופה הנוסחה שהתאימה ככפפה לידה ופתרה את הפגם המולד איתו נולדה... שנים אחר כך עוד היתה מטיחה באמה "ילדת אותי פגומה"..... "תחיי איתי את הכאב...." ואמה שתקה- לא ידעה להתמודד עם הכאב, לא ידעה להתמודד עם ילדתה... במדי צבא טריים, נכנסה דוברת בברית הנשים זו המאפשרת למחשבתה לקבל עליה סופית את עול ושמחת הנשיות... לא היה דבר נפלא בעיניה - אף כי היה כרוך בכאבים, וחוסר אסתטיקה שכה הפריעו לה... אך לא היה דבר עכשו שיעמוד בפניה- כל חלומותיה בישרו שכינה, תקווה ואמונה גדולה. עשור אחר-כך, שוב פגשה ברופא המטפל שלה זו כבר היתה פגישה אחרת ישובה שם במחיצתו של האיש איתו בחרה לחיות את חייה קיבלו יחדיו את ההסבר ודרך הפעולה לכניסה להריון - השלב האחרון לו נכספה כל חייה - הדבר הזה, ההליך הזה שיוכיח מעל ומעבר לכל ספק - (בעיניה) שאכן אישה היא... לא חיכו לחתונה... כמעט כמובן לא היה דבר שהיה יכול לעצור בעדה של דוברת לא רצונותיו של בעלה לצאת לסיבוב מסביב לעולם כשנת ירח דבש, לא מבוכתו מפני ההליכים שיעברו - שתעבור לא פחדיו מפני הקשיים שתאלץ להתמודד איתם לא רצונותיו לתור את העולם בטרם יהפכו למשפחה מורחבת... דבר - לא היה עוצר בעדה.... ואכן ... דבר לא עזר... המשך יבוא...

לב

....................... ................. ....................... ....................... ....................... ....................... .............................

מקסים............/images/Emo24.gif

טש אני אוהב לקרוא אותך !!! מתי ההמשך? אגב, חיפשתי אותך בקומזיץ. (ירדנה עדה) איש שיחה.

טשטושה

New member
בכוחה של אמונה.....סוף

מיידית, החליפה רופא נשים לאותו אחד שהיה המומלץ באותה תקופה ונכנסה לשיגרת טיפולי הפריה.. בתחילת דרכה, ידעה כי תאלץ להיעזר בהורמונים דומה היה כי ההליך יהא קשה ומפרך, אך לא הזריקות הן אלו שיפריעו לה... ובינה לבינה החליטה - כי דבר - גם לא הפעוט - גם לא העצום... לא יעצור בעדה להגשים חלום להגשים שאיפה להגיע לשלמות הוויתה כאישה... יום יום היתה מתנהלת לקופת החולים המקומית לקבלת הזריקה המקומית מודדת חום בדקדקנות - רושמת כל פרט - כל תחושה ביום המתאים עד לסוף הטיפול... שבועיים נמטרך להמתין - כך אמר לה הרופא אם לא תדממי עד אז, בבוקר היום הארבעה-עשר תגשי לבצע בדיקת דם לבדיקת הריון... חמישה ימים עברו מתום הטיפול שום תחושה... במהלך היום הששי - נדמה היה לה שמא כאבה בטנה - אותו כאב מוכר... אבל דבר לא השתנה... ביום העשירי - מצב רוחה היה סוער וקודר לא מצאה מקום לעצמה שום דבר לא הניח דעתה כל דבר קטן הטריף את דעתה ... ובין הלילה העשירי ליום האחד עשרה רצה דוברת במחציתו של ליל לשרותים ושם - קיבלה את התשובה..... שעה תמימה - ישובה בשירותים בוכה - מאוכזבת... זו לא אכזבה של החמצת סרט... זו לא אכזבה של אי הצלחה במבחן, זו תחושת אכזבה המלווה בכאב נפשי עצום במשהו עמוק - שמערער את בסיס הקיום של האני תחושת חמיצות בנשמה... רק במקלחת, עת המים החמים שטפו כאבה ידעה שתאלץ לגייס את כל כוחות נפשה ולהתרכז כל כולה במשימה... למחרת בבוקר הודיעה על פרישה מהעבודה - שמונה שנות קריירה מפותחת וענפה תחנוני מנהליה - לקוחותיה וחבריה לעבודה - דבר לא שמעה - היתה זקוקה להיות עם עצמה - לתמוך באני שבה בכל דרך אפשרית... בדרכה הביתה הותירה מאחוריה את שידעה ששנים ייקח עד שתשוב אליו חזרה... רק המוסקה שבקעה חרישית מהרדיו- והשיר שכה אהבה הביאוה לשלמות ושלוה מוחלטת עם החלטתה... עצרה במרכז העיר - רכשה ספרים מקצועיים - רכשה מכחולים-צבעים-בדי משי רכים ולבנים ושבה הביתה... לתקופה חדשה. טיפול רדף טיפול טיפול רביעי כבר היה בעיצומו - ובשל כנס רפואי מקצועי של הרופא נאלצה להפסיקו באמצע בשל אי יכולתו ללוותה מקצועית.. זה היה זמן טוב לבצע צילום רחם חשבה... ותאמה את התור... היה קשה לה לדוברת לחזור לבדיקה כה פולשנית... הדרך הזו - הזכרונות היה קבורים כה עמוק בתוכה- קשה היה לה לשלוף טיפה נוספת של אומץ ואורח רוח כדי לבצע את הבדיקה... לילה שלם לא ישנה עת נכנסה לביצוע הבדיקה - פגשה שם רופאה חביבה - סבלנית - אנושית ורכה שמעי חמדתי אמרה לה הרופאה - הבדיקה אינה כואבת - אבל סעי ישר הביתה במונית וכנסי מיד למיטה תשתדלי למזער את התזוזות ליום הקרוב.. זה יכאב בכל מקרה...התזוזות עשויות להגביר את הכאב... רק שייגמר כבר - ייחלה דוברת...רק שייגמר הבדיקה נסתיימה - ותוצאת הבדיקה אף היתה מעודדת 64 מדרגות טיפסה על דלת ביתה 64 קללות פלטה מגרונה 64 פעמים מררה את גורלה ופעם אחת - אל מול דלת ביתה החליטה סופית שכניסה ברגל ימין לביתה - תשנה את מזלה!!! עוד סבב טיפולים החל, יומיים לאחר תחילת הטיפול צלצל הטלפון בשעת צהריים בביתה, מה שלומך - שאלה גיסתה... נפלא אמרה דוברת- עסוקים את יודעת... תראי דוברת - אמרה הגיסה.. כבר עברו כמה חודשים מאז נישאתם אתם לא רוצים ילדים?.. את יודעת - חמותינו אישה חולה חיכתה הרבה שנים לחתונה היא רוצה לזכות בנכדים מבנה..... המומה - בלעה דוברת את הרוק אנחנו עובדים על זה - אמרה לגיסתה...האמיני לי - עובדים... תראי אמרה לה גיסתה... אנחנו יודעים שיש לך בעיות הורמונאליות ואני מבקשת ממך - אם אינך יכולה להביא ילדים.... בעלךל לא זקוק לך - כי את כמו עץ בלי פרי... אם את אוהבת אותו - תני לו ללכת... שחררי אותו !!! והשיחה נותקה........... ימים עברו עד שיכלה דוברת להעלות מעל שפתיה לבעלה את תוכן השיחה..... הפגיעה היתה ישירה מדי - זה כאב מדי - משהו אמר בקול רם את הפחד הגדול ביותר שלה... מישהו ללא רחמים - ללא חמלה אנושית... אמר לה שאינה שווה....שאינה אישה... שאם אינה אישה - אינה שווה...... שעות הסתגרה חדר העבודה - ציירה בלי סוף את מחול השדים שהתחולל בראשה ובנפשה לא ישנה, לא אכלה... גם את הזריקות היומיות כבר למדה להזריק לבדה אל מול המראה... עוד יומיים של זריקות לסוף הטיפול דוברת ידעה שלא יעמוד בה הכוח להתמודד עם עוד אכזבה... לא תוכל לספוג עוד אצבע מונפת לכוונה אבל הימים עברו וחלפו - ודוברת שקעה בפרוייקט הכנת וילון חדש לסלון כל כולה עסוקה במלאכה - לא שמה לב לימים שעברו ביום הארבעה-עשר עם שחר התעוררה להניע את גופה בתקווה שלפחות הפעם לא יחטטו יתר על המידה בנסיון למצוא את אחד מהורידים בידיה... אלו הן שעות קשות שעות ההמתנה המטורפת... שעות בהן נחרץ גורל.. ולא יכלה לעמוד בהן נכנסה למיטתה - התכסתה עד מעל לראש ובהתה בעיני רוחה בחלומותיה... שיכנעה את עצמה לחלום על ילדים - על תינוקות בני יומם על צליל ניגונו של בכי תינוק על ריח גופו הטהור והמתוק שעת צהריים - חום יבש של אחרי הפסח, השיחה הגורלית..... משהו בה ידע - אך סירבה לתת לעצמה להאמין בכך.... טלפון לקופת החולים - עוד המתנה על הקו... אחות המעבדה שליוותה אותה לאורך כל הדרך ענתה לטלפון תמתיני אמרה לה... דקות ארוכות ומורטות עצבים, דוברת - צווחה אל האפרכסת.... זו תשובה לא ברורה.... את צריכה לדבר עם הרופא.. התוצאה היא משהו של ביניים....לא יודעת לאמר לך.... טלפון לרופא - הודעה בביפר - תתקשר דחוף אני על 105 מה זה אומר?.......... שלוש הדקות הארוכות בחייה של דוברת... הטלפון צלצל.... הרופא שלה מעבר לקו.... כמה התשובה?.... 105 אמרה דוברת.... בטוח?.....שאל הרופא... כן - זה מה שאמרו....שאני אתיעץ איתך כי זה לא וודאי... וודאי שמוודאי.......דוברתי - אנחנו בהריון - מזל טוב !!!!!!!!!!!!! האפרכסת נשמטה מידה - שיתוק מוחלט אחז בה ורק בעלה ששאג - מה קורה?.... טלטל אותה מהקפאון ... ואז בא הבכי.... בכי של שנים שהיה עצור בה בכי של הפגיעה - של החרדה - של כל העוצמות שהיו עצורות בה...... תשעה חודשים לאחר מכן, ילדה דוברת את זוג בנותיה (הבכורות) ובכותבי לכם סיפור זה - כולנו ממתינים ללידתה..... של זוג התאומים שבבטנה. טש

מעדן

New member
דמעות עומדות על העיניים...

סיפור אמיתי וחודר ללב תמשיכי לכתוב כ"כ יפה ואני אחכה לסיפור הבא... יום נפלא לך!!!

טאקילה~*

New member
טש.....

הפעם אני מתחברת בנימי נישמתי לסיפור.. הפעם אני קורא ומכירה כל צעד ושעול.. הפעם אני מדמיינת שאת מספרת על ההפריות מבחנה שלי.. שיהיה לה בהצלחה...שתלד ותהנה מפרי ביטנה...אמן.

כרגיל... }{

כמו ספר טוב. ה- 10 שורות ראשונות נותנות 10 סיבות טובות להמשיך לקרוא. חזקי ואמצי יש מי שקורא אותך מישל

giulietta

New member
סיפור מרגש ואמיתי ../images/Emo140.gif

וכתיבתך סוחפת כמו תמיד. אבל אם תשאלי אותי מחר מה אני זוכרת בחדות מהסיפור אענה לך שאת האיוולת של אותה גיסה. הטפשות והרוע שלצערי, גם הם נפוצים מדי. המשיכי לטוות מילים לתמונות. ג´ול

../images/Emo7.gifדמעות של אושר...

ואני במציאות עדיין בפרק מס´ 1... כתבת מדהים... כל מילה נגעה לי עמוק בלב!

פיראט*

New member
אפשר......./images/Emo66.gif

בבד ובצבעים ואפשר... בניר ובמילים - לצבוע את העולם בצבעים של אושר... טש... את עושה את זה נפלא, בכל דרך. תודה שאת משתפת אותנו

גששבלש

New member
../images/Emo7.gif../images/Emo13.gif

מדהים אני עכשיו מוחה את הדמעה מכיר את כל זה מקרוב ומכיר את התחושה של ה ח י ו ב י עד היום אני מסמן את הרגע של התשובה לבדיקת הדם כרגע הכי מאושר בחיי טשטוש את מדהימה

מתוקית.

New member
טשהההההה

סתם ככה לא נירדמת לי ויודעת משו טיפות גשם שוטפות את עיני כמה מרגש כמה יפה ג´ול

טשטושה

New member
../images/Emo24.gif

תודות מקרב לב לכל הקוראים... ורק לידיעה כללית: 85% מאוכלוסית הארץ - גברים כנשים - סובלים מבעיות פריון אלו ואחרות י ד י ע ת כ ם ! טש

טשטושה יקירתי...

במקרה הזה הפתגם "צרת רבים חצי נחמה" איננו תופס... "צרת רבים נחמת טיפשים"... הרבה יותר מדבר אלי, כמי שנמצאת במסע הזה כבר מעל 3 שנים... אושרו של אחר אינו על חשבוני... והסבל של האחר, אינו מקל על יגוני...

למעלה