בכוונה?? או בורח לה???

אדמתי

New member
בכוונה?? או בורח לה???

הבת שלי בת שנתיים וחצי גמולה מחיתולים בימים האחרונים היא משתינה במכנסים או על הריצפה לפחות פעם או פעמיים במשך אחר הצהריים לדעתי זה בכוונה או שהיא מתעצלת לקום כשהיא שוכבת נחה הסברתי לה שזה לא בסדר שהרי היא תמיד קמה ויודעת לעשות לבד והמכנסים והריצפה הם לא המקום בו עושים פיפי אחרי 10 דקות שוב זה קרה כאילו בכלל לא דיברנו על הנושא והפעם כעסתי והסברתי לה שזה ממש לא יפה ואין לי מספיק זוגות מכנסיים להחליף כל דקה מה עלי לעשות לכעוס??? להחזיר חיתולים??? או לחכות שזה יחלף תודה

נעה גל

New member
אולי היא פשוט לא בשלה?

חוץ מזה - צריך לתת לזה שבועיים שלושה ובטח שלא לכעוס. את מבקשת ממנה לשנות גישה לגבי פיפי וקקי - עד עכשיו היה מותר לעשות בכל מקום, ועכשיו פתאום זה אסור ולא יפה(ואין סיבה ממש טובה למה). השינוי חשיבה הזו הוא לא קל, והוא מתסכל כשהם לא בשלים. אני מציעה (ואני מצטערת שאני מדברת בקצרנות אני פשוט ממהרת..) א- שתאזרי סבלנות ותתמכי בה בתהליך הזה אחרת הוא יהיה קשה לה ולך ב- תקני עוד 10 זוגות תחתונים ותשיגי מחברות עוד הרבה זוגות מכנסיים ג- אם את רואה שזה לא משתפר גם בשבוע הקרוב, כדאי לשקול לחזור לטיטול.

נעה גל

New member
הבנתי לא נכון את ההודעה שלך

קבלי ביטול לגבי מה שאמרתי - חשבתי שכתבת שהיא גמולה כמה ימים....

לאה_מ

New member
לא הבנתי משהו - היא גמולה כבר כמה

זמן בלי פספוסים ופתאום התחיל לברוח לה? את יכולה לתת קצת יותר פרטים? מתי היא נגמלה? איך היה תהליך הגמילה? מה קורה בגן?

אדמתי

New member
בהמשל לאולי בכוונה

לאה ביתי כבר גמולה מחיתולים ארבע או חמישה חודשים רק בלילה היא עדין ישנה עם חיתול כל הגמילה באה מצידה אני אחת שלא דוחפתאני חושבת שכל דבר מגיעה בזמנובגן אין שום בעיה ולכן אני חושבת שהיא פשוט מנסה אותי או מנסה להכעיס אותי לדוגמא היום כמה פעמים היא עשתה פיפי בסיר ופעם אחת היא אמרה שהיא לא רוצה לשבת על הסיר והתישבה על הריצפה ועשתה לא אמרתי מילה חיכיתי שהיא תתרחק ניגבתי והיא הסתובבה בלי תחתונים ומכנסים כל אחר הצהריים והמשיכה לאחר מכן לעשות בסיר אבל זה לא נראה לי פיתרון הילה

לאה_מ

New member
עוד דבר שנראה לי שווה בירור

מה קורה בגן - האם יש עוד ילדים שנמצאים עכשיו בתהליך גמילה? אולי יש איזו התעסקות סביב העניין הזה שהיא מביאה אותה הביתה. אני לא כל כך נוטה לייחס לילדים התנהגויות שנוצרו על מנת להרגיז את ההורים בנושא שלא היתה בו שום מחלוקת קודם לכן (כלומר, אני כן יכולה לראות מצב בו ילד משתמש בעשיית צרכים במכנסים כחלק ממאבק שנובע מגמילה לא מוצלחת, אבל לפי מה שאת מתארת, זה לא המצב אצלכם), ולכן זה מביא אותי לחשוב שנושא הגמילה הוא בעייתי עבורה באספקט כלשהו שאת לא מתארת לעצמך (באמת, למשל, בגן. אולי יש ילדים בתהליך גמילה שעושים פיפי על הרצפה ומקבלים תגובות מסויימות מהצוות, אולי היא עצמה זכתה לתגובות בעייתיות כשהיא היתה בתחילת התהליך וכו'). אחרי שביררת את נושא הגן (ואם זה נושא רגיש - אני באמת לא בטוחה איך אפשר לברר אותו - אולי איזה שילוב של שאלות לגננת ולהורים אחרים) - אם יש בעיה בגן, אז אני חושבת שהבת שלך היום מבטאת בבית קושי שקיים בגן - וצריך לטפל בגן כדי לפתור את הבעיה בבית. אם את לא מוצאת בעיה בגן - אני הייתי מנהלת איתה שיחה בנושא הזה, ומסבירה לה שכפי שהיא יודעת אפשר לעשות פיפי בסיר או בשרותים ואפשר לעשות בחיתול - שהיא תבחר מה היא מעדיפה (ואם היא מעדיפה חיתול - תחזירי לה אותו). יש עוד אפשרות, אבל אני לא יודעת אם היא כבר יכולה לעשות את זה טכנית - שאם היא עושה פיפי במכנסים - את מכינה לה בגדים להחלפה במקום נגיש, והיא אחראית להחליף בגדים בעצמה. משהו מכל מה שאמרתי נשמע לך בכיוון?

מלמלה

New member
אצלי קרה דבר דומה

לבת שלי היא יותר מ-3 וגם לי זה נראה בכוונה בדקתי איזה שינוי חל בבית ושמתי לב שבגלל פרויקט שאנ שותפים לו לאחרונה אני יותר עסוקה ונעדרת מהבית וכך גם הבעל פשוט העמסתי אליה תשומת... אחד על אחד וגם אני מזכירה לה הרבה יותר מבעבר זה די פתר את הבעיה

גם אצלנו זה קרה, אמנם בגיל צעיר

יותר: בגיל שנה ו 11 חודש נגמלה לגמרי מיוזמתה, ואחרי חודש חזרה להרטיב בלי שום חרטות. ניסיתי קצת עידוד עם מדבקות, וכשלא הצליח, חזרנו לחיתול, הצנענו את הסיר וגנזנו את הקלטת "בלי חיתולים". לאחר 4 חודשים, היא שוב יזמה גמילה, והפעם זו היתה הצלחה מסחררת.

למעלה