בי 12

בי 12

למה מי שצורך בי 12 מהמזון מספיק לו 3 מק"ג ,ומי שצורך אותו כתוסף צריך 10 מק"ג ליום,ומי שאחת לשבוע צריך 2000 מק"ג? נשמע לא הגיוני. ועוד שאלה,מה יקרה אם אין חוסר בבי 12 ובכל זאת אני אצרוך את תוספי המזון?

למה לא הגיוני?

בפשטות: הגוף מסוגל לספוג בבת אחת כמות קטנה של קובלמין (בי-12), (ולמעשה גם כל תוסף תזונה אחר), ככל שאת לוקחת כמות גדולה יותר, הגוף סופג פחות... וגם לגבי אוכל זה נכון: הגוף בפועל צריך להצליח להשתמש בכ 1.5 מק"ג קובלמין ביום, ההערכות היא שאם מקבלים זאת מהמזון בצורה קטנה כ-50% מהויטמין נספג. ולכן ההמלצה על 3 מק"ג.

האפי לי

New member
תיהיי חולה-

אם יש דבר שבאמת אסור שיקרה זה עודף בויטמינים, בניגוד לחוסר, מאוד קשה לתקן אותו

dylan

New member
תלוי איזה ויטמינים..

עד כמה שידוע לי לא ידוע על כך שעודף בבי-12 גורם לנזק..

דורון ק

New member
על פי הידע המצוי כרגע בנושא

לא יקרה לך שום דבר שלילי(בהנחה שאת בריאה). מסיבה זו, לא נקבע UL(גבול עליון) לצריכת הויטמין.

hilase2

New member
ומה אתם חושבים על תוספים?

הייתי היום אצל תזונאי, ולפי מה שהוא טוען - גופנו (או יותר נכון, חיידים בגופנו) מסוגל לייצר B12 בכמות מספקת. ואפילו אם נראה לפי הבדיקות שיש חוסר - זוהי כמות שמספקת את הגוף. טענה דומה שמעתי במספר מקומות נוספים, וההוכחות שלהם הן שיש אנשים שחיים עשרות שנים כטבעונים בלי תוספי B12, וחיים מצויין. מצד שני, לפי רוב המקורות האחרים שמצאתי (וגם רופאים, למרות שהם ממש לא דוגמא - הם כבר נתנו מידע שגוי בעבר) גוף האדם כבר לא מסוגל לייצר וטטמין זה. אז עולה השאלה - בהיעדר מחקרים מבוססים והוכחות ממשיות, האם באמת אפשר להסתמך על סיפורים על אנשים שנראה שבריאותם תקינה (ויכול להיות שבעתיד יגלו שלא כך הדבר)? האם לא עדיף "להיות בטוח" וכן לקחת תוספים? ואיך באמת מגלים שיש חוסר, לפני משגיעים לשלב של בעיה רצינית או נזק בלתי הפיך??? מה דעתכם על כל זה?

דורון ק

New member
שאלה טובה

נתחיל בכך שהעצות שתזונאי או "תזונאי" זה נתן לך גרועות ומסוכנות- בשום אופן אל תקשיבי לדבריו בנושא. "בהיעדר מחקרים מבוססים והוכחות ממשיות, האם באמת אפשר להסתמך על סיפורים על אנשים שנראה שבריאותם תקינה (ויכול להיות שבעתיד יגלו שלא כך הדבר)? האם לא עדיף "להיות בטוח" וכן לקחת תוספים? ואיך באמת מגלים שיש חוסר, לפני משגיעים לשלב של בעיה רצינית או נזק בלתי הפיך???" שאלה טובה. התשובה היא שאכן יש מחקרים מבוססים והוכחות ממשיות. ולכולם אותה מסקנה- טבעוני שאינו נוטל תוספי ויטמין B12(בין אם ממוצרים מועשרים או ככדור) חשוף למחסור בויטמין ומסכן את בריאותו כתוצאה מכך. הנה ציטוט ממצה של ד"ר פורמן(אשר תומך בטבעונות) כאשר התייחס לנושא ה"שנוי במחלוקת" של ויטמין B12 בתזונה הצמחית: "זהו חוסר אחריות מדרגה ראשונה לאיש מקצוע שלא להמליץ על נטילת תוסף ויטמין B12 בצורה כזאת או אחרת לאלו שאינם צורכים מוצרים מן החי, אין זה נושא שנוי במחלוקת מאחר שאין מחלוקת". אני אוסיף ואומר כי ישנן עדויות רבות המצביעות על כך שגם לצמחונים(אשר צורכים מוצרי חלב וביצים) מומלץ לקחת תוסף של הויטמין. בעמדת ה-ADA נרשם כי מומלץ לכל מי שנמנע מאכילת מוצרים מן החי או למי שמגביל אכילת מוצרים מן החי לקחת תוסף של הויטמין. אז כן-מומלץ לכל הטבעונים(וגם לצמחונים) לקחת תוסף של הויטמין. חד משמעית. מומלץ לכל אותם טבעונים שהזכרת, שבוחרים שלא לתסף בויטמין לבדוק את רמות ה-MMA וההומוציסטאין שלהם. הנה מאמר מקיף ביותר, ומומלץ מאוד לקריאה בנוגע לויטמין B12 ותזונה צמחית-מומלץ להראות אותו לזה ששוחחת איתו. זאת על מנת שלא ימשיך להטעות ולגרום נזק. יש לזכור כי הפצת מידע נכון ואמין רק עוזר לתזונה הצמחית ועקרונותיה.

../images/Emo51.gif דורון!!!

מאמר מומלץ מאוד לקריאה! לא לפחד מהאנגלית, תסתדרו עם בבילון... יש שם הרבה מאוד מידע חיוני... (דורון, אני חושב שמצאנו את המאמר הראשון שיסקר בפינה החדשה שהגינו?)

דורון ק

New member
../images/Emo92.gif../images/Emo45.gif

המאמר באמת מציג בצורה ממצה את הידע המדעי בנושא ויטמין B12 וטבעונים. ובשפה פשוטה. הוא בהחלט אחד מהמאמרים ששווה לשים בקישורים לאחר שנסקור אותו(וניתן היילייטס).

דורון ק

New member
אין הוכחות לכך שתוסף ויטמין B12

ברמות שהוזכרו(עד 1000 מק"ג ליום) יגרום לתופעה שלילית אצל אנשים בריאים. אין הוכחות לכך שגם כמויות גבוהות יותר יגרמו לבעיות. לויטמין B12 פרופיל טוקסולוגי מצוין באופן יחסי(לא ידוע על תופעות לוואי). אם זאת, אין כל סיבה לתסף בכמויות גבוהות בו(זה סתם בזבוז). כמובן שכל אחד ואחת עם בעיות בריאותיות(כגון תפקודי כבד,כליות וכו´) צריך להתייעץ עם איש מקצוע לפני נטילת תוספי ויטמינים מכל סוג.

למעלה