בי 12 נמוך

דרדרינה

New member
בי 12 נמוך

שלום לכולם התגלה לי לאחרונה בי 12 נמוך בבדיקות דם .לפני כמה שנים הערך היה כ500 ועכשיו הוא מאתיים ומשהו . הומלץ לי ע"י הרופאה לקחת פעם פעמיים בשבוע ויטמין . והומלץ לי ע"י מטפלת (לא של תוספים וכאלה ) לקחת קומפלקס בי "ביג בי" יום יום כי בדר,כ אם יש חוסר בבי 12 יש גם בבי אחרים שלא רואים בבדיקת דם . ושאם אני רוצה אז לקחת גם קומפלקס בי וגם בי 12 בנפרד . מדברים שקראתי כאן בפורום אני קצת מבולבלת .יש לי כמה שאלות ברשותכם . קראתי שחומצה פולית ובי 12 כדאי לא לקחת ביחד -ויש אותם בקומפלקס בי ביחד . הבנתי שכנראה שיש לי בעיית ספיגה ולכן כדאי לקחת ויטמין תת לשוני והקומפלקס בי הוא לא תת לשוני-האם יש קומפלקס בי שהוא כן ? אם יש לי חוסר בבי 12 האם הכמות בקומפלקס בי מתאימה ? וכמה באמת לקחת ? יום יום או פעמיים בשבוע ? ולאיזה תקופה ? הבנתי שכדאי לצרוך לתקופה מוגבלת. מתי כדאי לחזור על בדיקות הדם ? והאם כמה ימים לפני הבדיקה צריך להפסיק עם הויטמין ? אשמח לעזרה תודה.

hal767

New member
אינני בטוח שבכלל חסר לך B12.

מהנתונים שכתבת כנראה שהוא לא חסר. אם חסר B12 זה לא אומר שחסרים גם ויטמיני B אחרים. ואם הם חסרים (בלי קשר לויטמין B12) ניתן לקבלם במזון טבעי בריא. לשם מה התוספים האלה? הרי הם אינם משתווים כלל למזון בריא ויש להם חסרונות רבים. אם חסר ויטמין B12, כדאי לנסות לפתור את הבעיה מהשורש. תזונה צמחונית מתאימה יכולה להיות חלק חשוב בפתרון הבעיה, בכך שהיא תגרום לניקיון של מערכת העיכול ותאפשר לה לייצר ולספוג את הויטמין. למקרה של מחסור בויטמין, אם רוצים תוסף, אכן כדור שנספג מתחת ללשון הוא פתרון אפשרי. המינון אינדבידואלי וחייב להיות מותאם ע"י מטפל שמכיר אותך הייטב ומבין בתחום. חובה לעקוב ע"י בדיקות דם לפי הצורך. בדרך כלל רמות כאלה של הויטמין, אם אינם מלוווים באנמיה ובהפרעות נוירולוגיות, הוא תקין. בשורה התחתונה - מטפל טוב שמבין בתחום ובתזונה נכונה יוכל להנחות אותך.

דרדרינה

New member
ברור לי שמטפל יוכל לאבחן ולהנחות

אבל כרגע אין באפשרותי השקעה שכזאת לכן שאלתי כאן ברשותך . אני בטוחה שתזונה נכונה תטפל בהכל אבל לצערי אני כרגע לא מצליחה ,יותר עסוקה בתזונה של בני ובכלל בו ואינני פנויה לזה . אז למרות הצער כרגע אני ריאלית ורוצה לטפל בבעיה אפילו אם לא לשורשה. אז אתה חושב שכדאי ויטמין בי 12 ,אבל לא יודע להגיד לי מה מינון מומלץ?אגב, מה המטפל צריך לדעת/לראות בשביל להמליץ על מינון ? "בדרך כלל רמות כאלה של הויטמין, אם אינם מלוווים באנמיה ובהפרעות נוירולוגיות, הוא תקין." מה זה אומר מלווה באנמיה והפרעות נוירולוגיות ? איך אפשר לדעת אם זה לא מלווה ? תודה

hal767

New member
ראי, כרגע מי שמכיר אותך זה הרופא בקופ"ח

פני אליו לצורך קביעת מינון של טבליות תת לשוניות. הוא גם יוכל לעקוב אחרייך באמצעות בדיקות דם אחת למספר חודשים. לחילופין, פני למטפל טבעי לפי שיקול דעתך. בנקודה זאת אדגיש שגם אם צורכים תוסף של B12, אסור להגזים. גם עודף אינו רצוי כי הוא משבש איזונים בגוף. כיום, בגלל ההיסטריה סביב הנושא ובגלל הטענה שאין רעילות בתוסף של B12, רבים נוטים להגזים בהמלצה על המינון. כמו כן יש לקחת בחשבון שצריכת תוסף עלולה לנוון את המערכת שמייצרת את הויטמין במעיים, וחבל. מטפל רציני ומעמיק ינסה להכירך מהבטים שונים באמצעות שיחה, התרשמות מבדיקות ואיבחונים וכד'. כל בעיה בריאותית עלולה להיות קשורה לבעיות אחרות מהעבר ומההווה, ולכן חשוב לראות את התמונה הכוללת לפני שמיעצים. אנמיה ניתן לאבחן באמצעות בדיקות דם למשל. גם הפרעות כמו תחושות נימול, הרדמות בגפיים, חוסר ריכוז, בעיות בזיכרון ועוד עלולים להיות קשורים למחסור בויטמין. חיפוש באינטרנט יביא אותך למידע רחב יותר בנושא ההשלכות של המחסור בויטמין. לשאלתך, אני מתנגד למתן יעוץ מכל סוג בפורום אינטרנטי לאדם שאין מכירים. זה חוסר אחריות לעשות זאת. זה בניגוד לכל הכללים של רפואה נכונה. לכן אני משיב לך בכלליות.

דרדרינה

New member
הרופאה המליצה לי על פעמיים בשבוע

ואילו המטפלת שלי שהיא מכירה אותי אישית היא מטפלת בפרחי באך המליצה על יום יום קומפלקס בי אבל בגלל שהיא לא נטורופטית א מטפלת תזונתית אז אני לא ב100% הייתי בטוחה לגבי ההמלצה . לכן שאלתי כאן .. תודה

בי 12

אם ערכי הבי 12 שלך לא תקינים ויש סימפטומים של אנמיה (נשירת שיער, תשישות, עייפות, סחרחורות, נימול ברגליים ועוד..) אז את חייבת לקחת בי 12 תת לשוני שאם לא כן תשלמי מחיר בלתי הפיך למערכת העצבים. בעיית ספיגה זו לא קביעה חד משמעית בטח שמדובר על יעוץ דרך האינטרנט. זה איבחון שעושים פנים מול פנים עם מטפל. בי קומפלס יעיל עם בי 12 כי קבוצת ויטמיני הבי אוהבים להיות יחד ולא מופרדים. בי קומפלס נלקח ככדור בבליעה רגילה. יש כמה חברות טובות לא יודעת אם מותר להמליץ. בריאות שירי

ובהמשך... לעשות טיפול לשיקום המעיים

חשוב להקפיד מעבר לטווח הקצר של נטילת בי-12 וזה מדויק הכתוב לעיל, שאפשר לעשות טיפול שיקומי למעיים וככה להרוויח ייצור עתידי של בי-12 לטווח הארוך.

דרדרינה

New member
מה לגבי

זה שבי 12 לא טוב עם חומצה פולית ? והאם אם יש לי בעיית ספיגה אז קומפלקס בי בבליעה רגילה לא יעיל לי ? תמליצי לי במסר בבקשה תודה

יש גישות שונות בנושא.

אבל מה שצריך להנחות אותך הוא הנטילה- B12 לא נספג טוב בבליעה, ולכן רוב הכדורים הם למציצה, להבדיל מחומצה פולית שדווקא כן נספגת בבליעה, ונמצאת בתוספים אחרים לגמרי. בעיית ספיגה של B12 יש לאנשים רבים, והיא מותנת בהפרשה של חומר הנקרא IF בזמן העיכול, ובתנאים מסויימים, ולכן המוצרים המובילים מיועדים למציצה.

דרדרינה

New member
יש אולי קומפלקס בי בבליעה?

שאלתי על חומצה פולית לא כי חסר לי אלא כי היא נמצאת בקומפלקס בי תודה

דרדרינה

New member
***שילוב של קומפלקסבי+בי12+ויטמין סי***

זה שילוב טוב או שמשהו מפריע למשהו אחר? תודה

hal767

New member
לא טוב

את מנסה לבנות שילובים לא מאוזנים. כל אחד מהיסודות זקוק לעוד יסודות רב ים אחרים כדי להיטמע. במזון טבעי זה נלקח בחשבון. האדם אינו מסוגל לעשות את האיזון הזה. הוא אינו יודע את כל התורה שהטבע יודע. כמו כן אין דין ויטמינים סינטטיים כדין אלה שנמצאים במזון צמחי בריא ומתאים. הם שונים מהותית אחד מהשני. יוצא דופן הוא ויטמין B12, כי הוא מיוצר ע"י חיידקים. לסיכום - אם את רוצה לצרוף תוסף של B12 אין צורך בתוספים אחרים. את כל היתר את יכולה לקבל מפירות, ירקות וייתר המזונות הבריאים.

דרדרינה

New member
פשוט ויטמין סי אני כבר לוקחת

לכן שאלתי .... אולי אני באמת אעשה איתו הפסקה תודה

hal767

New member
בפירות וירקות טריים יש הרבה ויטמין C טבעי

הוא מספק בקלות את צורכי הגוף בו. כאן הוא גם מאוזן הייטב. בתוסף הוא חומצי מאד ומרוכז מידי ולכן מזיק.

דרדרינה

New member
***אפשר לפחות המלצה ***

רק על מינימום תדירות ומשך זמן של שימוש שיהיה יעיל ולא יזיק לי ? תודה

דרדרינה

New member
../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif****אולי מישהו יוכל להסביר לי**

קראתי כאן http://www.bara.co.il/sections/support/ind_nutri_supplement.asp?itemID=14 האם לא סותר ש- **נטילת B9 ביחד עם B12 עלולה להפחית את רמות ה- B12 בדם **B12 משתתף ביצירת מלחי המרה ויצירת החומר הגנטי בגרעין התא ומפחית את רמות הומוציסטאין בדם, בשיתוף עם B6 ו- B9 *** אם B12 עובד בשיתוף B9 איך נטילת B9 מפריעה לספיגתו ? וגם איך זה שרוב הקומפלקסים והשילובים הם של B9 וB12 . תודה

יש הרבה מקרים כאלה.

פשוט- כאשר המבנה של שתי מולקולות, הרצפטורים (קולטנים של החומר) תופסים את מה שמגיע, והשאר פחות או יותר מתפספס. לכן אם לוקחים יחד, זה יכול לבוא על חשבון השני. חומצה פולית יותר זמינה, אם יש בעיית ספיגה של B12, ולכן כשלוקחים יחד, אם מה שתופס את הרצפטורים הוא החומצה הפולית- הנטילה של הB12 מתפספסת. אותו הדבר קורה גם עם סוכר וויטמין C, ועם עוד כמה תוספים, וזה קורה כל הזמן בגוף, אבל בנטילה של תוספים יש התייחסות אחרת, כי לוקחים אותם כאשר יש חוסר בגוף.

למעלה