בי"ס רוקח

פפליגה

New member
בי"ס רוקח

אני מחפש מידע על התכנית בבית הספר הזה, מעבר למה שכבר מצאתי פה ובדגש על נסיון אישי מהשנה שעברה. אני מבין שזו היתה השנה הראשונה ושהכיתה היתה קטנה מאוד.
מה הקשר לגרץ, אם אין קשר (וגם אם יש) - מה הנסיון שלהם, איך החיים בבית הספר (מדלן לא מחמיא לו במיוחד), כל מה שצריך לדעת לפני ששולחים לשם ילד בן 8.

כל מה שצריך לדעת?

יש המון דברים שצריך לדעת - כדאי להיות יותר ספציפיים.
&nbsp
- אין קשר ל"גרץ"
- ניסיון של שנה
. הצוות ותיק ומנוסה.
- בית ספר, זה בית ספר, זה בית ספר - לא ידוע לי על אירועים קיצוניים. בדקת מה מדלן אומר על בית ספר הנוכחי? על "גרץ" ?
&nbsp

6468

New member
רוקח

אנחנו מיועדים לרוקח. גם אנחנו נשמח לשמו פרטים וגם לדעת מי שוקל ללכת

6468

New member
פרטים על רוקח

הסעות אנחנו יודעים מה זה וילידם מחונננים הם ילדים מחוננים. אותי מעניין לשמוע על המורים ואיכותם (מורים רגילים של בית ספר רוקח או מורים יעודיים לתוכנית? ניסיון קודם בהוראת מחוננים?) האם יש רכז או רכזת לתוכנית, לימודי העשרה ותוכנית הלימודים בכלל, ורמת לימוד השפה האנגלית

מורים וניסיון

לתוכנית גוייסה רכזת בעלת ניסיון של כ-20 שנה בעבודה עם מחוננים. היא לימדה חלק ניכר מהשעות בכיתה. בנוסף לרכזת שולבו מורים מהסגל המקורי של רוקח שנמצאו מתאימים לכך. הם הודרכו וזכו לליווי מהאגף למחוננים.

לימודי העשרה

מרוקח יוצאים ליום "שליפה" במוזיאון "ארץ ישראל". מכיוון שכל הכיתה משתתפת אז לא מפסידים חומר ולא צריך להשלים
אותו. מעבר לכך יש העשרה ייחודית לכיתה בבית הספר. השנה זה כלל שחמט, מקהלה, אספרנטו וההעשרות שהועברו ע"י הרכזת. היה גם שיתוף פעולה מסויים עם הכיתה המקבילה בחיפה. תוכנית הלימודים כוללת לימודי ליבה "רגילים" המותאמים לאופי הכיתה (ללא "שינון", עידוד יצירתיות, רב-תחומיות, העמקה). המדיניות הינה להמנע מהאצה בחומר הנלמד. הכיתה הייתה מאוד קטנה. השיעורים היו "כמעט" פרטיים. כך גם שיעורי האנגלית.

daphni1

New member
בנות בכיתת מחוננים

גם אנחנו מיועדים לרוקח, אם יש פה מישהו שילדו למד שם השנה, מאוד אשמח לדבר.
האם יש פה הורים לבנות שהתקבלו לרוקח?
כאמא לבת, אותי מדאיג גם העניין החברתי- הבנתי שבכיתות מחוננים יש בעיקר בנים. ואם הכיתה ממש קטנה זה עשוי להיות בעייתי לבת. בטח לא ארצה שתהיה הבת היחידה בכיתת בנים...

tomi32

New member
זו שאלה לגיטימית לצוות בית הספר

הסטטיסטיקה לא נראית לי מאד חשובה, אלא המצב בכיתה הספציפית, ואת זה צוות בית הספר אמור למסור כחלק מהנתונים הרלוונטיים לקבלת ההחלטה (אם כי בשלב ההתלבטות הנתון שהם ימסרו עשוי להיות לא מדויק, כמובן).

בת יחידה ? לא סביר

בשנה שעברה, אם הבנתי נכון, 60% מהמועמדים היו מועמדות. שיעור ההשתתפות של בנות היה דומה.

אני שמעתי שיש יותר בנים

כמו שהיא אומרת: שיש יותר מחוננים בנים - מאובחנים כך גם קראתיי אבל אם הצליחו לאבחן אצל בנות מחוננות כמו אצל בנים.
זה טוב מאוד וזאת התקדמות כי בזמנו שמעתי שאולי יש כ30-35 בנות מחוננות מאותרות לעומת 65-70 בנים אבל אמרו שעדיין זה שווה.
רק- שקשה ה יותר לאתר בנות . למשל בראלי תכנית למוכשרים במתמטיקה מסלול -לתואר ראשון לא ראיתי בת אחת, וזה מפתיע כי הבנתי שיש רק
10 אחוז. אז השאלה האם הם באמת פחות טובות בראלי? אני לא יודע אבל זה מעניין.

ועוד דבר: לא יצא לי לפגוש מחוננת או אישה שהיא מבריקה-גאונה

יצא לי להכרים גברים כאלו גם לא הרבה - חלק מהם היו מבריקים- או גאונים. אבל בחרות לא יצא לי והייתי בקשר עם מחוננות
כם מבחינה היסטורית המשוררים/מדענים/ממצאים כלומר מי שהחשיבו לאנטילטאול היה גבר.אבל זה בגלל מ האפליה אבל עדיין
אני לא רואה שיפור רק 10 אחוז מהנשים הולכות ללמוד מדע, זכיית פרס נובל לנשים נמוכה בהרבה ממש בהרבה, ולא היו
מדעניות שאפשר להחשיב לממש מיוחדות כמו מרי קארי שהייתה דמות מיוחדת ןגאונה לא ראיתי עוד אחת כזאת שקדמה
נראה פשוט שלבנים יש נטייה לגאונות/ הברקה כך לפחות אני ראיתי, ואולי אני טועה.

חבל ...

אתה מבסס על הניסיון האישי שלך - שאינו מדגם מייצג, ועל מדגם היסטורי שהינו מוטה בגלל האפלייה (שהייתה ?) כנגד נשים. בשנים האחרונות הסטודנטיות בישראל מהוות יותר מ-50% מכלל הסטודנטים, כולל בתארים מתקדמים. יש היום ראשי מחלקות ונשיאות אוניברסיטה. כאשר מדעניות בכירות יהיו 50% מכלל המדענים הבכירים, הן גם תקבלנה 50% מפרסי הנובל (באיחור אופנתי של 20-30 שנה). בתחומים אחרים, מוכרות לך ללא ספק נשים "מיוחדות". אין לי ספק שאתה יכול לציין מספר משוררות "מובילות".
&nbsp
בפן הביולוגי, נשים מקבלות מהוריהן את אותם הגנים שגברים מקבלים מהוריהם, למעט כרומוזום Y הייחודי לגברים. כרומוזום זה נושא מעט גנים, יחסית לכרומוזומים אחרים. אני מתקשה להאמין שדווקא כרומוזום זה אחראי בצורה כה גורפת לתופעה כה מורכבת - "גאונות".

ברור. אני לא קובע עובדות אלה סך הכול יודע על סמך נסיוני.

אני בעד קידום האישה רק צינתי את ידיעותי בקשר לנשים מובילות. מה שהיה בעתיד לא ידוע לי אבל אני מאמין שהיה
ציממצום פערים. אני סך הכל נשען על אותו מחקר שראיתי שבארץ - כ87 אחוז מאנשי סיגל בכירים הם גברים - אחוז גבוהה
יותר. אז אני שואל למה זה כך? אז אני מגיע למסקנה שבגלל אותה אפליה שהייתה לוקח זמן להם להדביק את הפער לא בגלל
שהם פחות חכמות. אלה בגלל שלוקח זמן להדביק פערים כל כך גדולים לא שכלים, אלה אישים קראתי את הערך מחוננות ונשים

במדע. אתה יודע שעד היום המורה פחות מעריך את היכולת של הילדה במדע? ממש נדהמתי. אבל כך קראתי שילדות מחוננות
"מתיבשות- בשכלם" ולא מערכות את היכולות וחשבות שזה בגלל " מזל" או " השקעה" בזמן שהגבר המחונן מבין שזה בגלל
שיש לו שכל ויכולות טובות. אני בטוח שאתה מודע לכך. אתה נראה אדם משכיל במיוחד בהקשר הזה שלך מחוננות, אז על
זה אני דיברתי. ברור שיש נשים גאונות ומבריקות אני פשוט אישית לא ראיתי כאלו לא קובע כלום. מקווה שעכשיו אני ברור.

למעלה