בי"ס פרטי

פרי יער

New member
בי"ס פרטי

שלום לכולם מישהו מחו"ל ביקש ממני לברר לו על בתי ספר (אולי פנימיות) פרטיים (יוקרתיים), הרמה גבוהה במרכז הארץ אתם מכירים משהו? תודה מראש

עוד אלה

New member
המלצה

הסבירי בבקשה ל"מישהו מחו"ל" שבארץ הפנימיות הן אינן בי"ס פרטי מפואר כמו באנגליה, לא מקובל כאן לשלוח ילדי עשירים לפנימיות והן מהוות פתרון לילדים עם בעיות חמורות בבית ובד"כ הילדים שמגיעים בגיל הזה הם ממשפחות שלא מסוגלות לגדלם.

פרי יער

New member
OK ,תודה

זה בן דוד שלי והוא גר במקום מאוד מסוכן שאין לו אופציה כרגע לעזוב את העסק שלו, אבל הוא פוחד שהילד ישאר שם. אמא שלי כבר הציאה לו שהיא יכולה לקחת את האחריות על הילד בארץ, והוא יוכל לגור אצלה וללמוד בבית ספר ולא להיות בפנימיה. יש הצאות לבתי ספר? תודה רבה!!!

ומה עם מה שהילד רוצה?

הוא רוצה לחיות רחוק מהוריו כשהוא יודע שהם חיים במקום מסוכן?

KallaGLP

New member
עם כל הכבוד, הילד בן 7.

אם הוריו מרגישים שהוא בסכנה זכותם להפעיל שיקול דעת גם אם זה בניגוד לדעתו.

השאלה היא אם הם חוששים מסכנה מידית

(ואם כן, נורא בעיני שהם לא עוזבים יחד עם הילד, עם כל הכבוד לעסק...) או מטראומה לילד בעקבות שגרת חיים לא בטוחה. אני יודעת שלי זה היה גומר את החיים אם אותי היו שולחים מהבית וההורים היו נשארים כאשר אני יודעת שהסיבה היא שמסוכן.

KallaGLP

New member
לאור העובדה שאיננו יודעים את הנסיבות לאשורן

ולא מכירים את הנפשות הפועלות קשה לשפוט.

טלטוש

New member
שרשור קצת עצוב

חבל לי על ההורים שמנסים למצוא לילד שלהם מקום שיהיה בטוח עבורו פיזית. חבל לי על הילד שעומד להיות מנותק מהוריו במקום זר עם שפה זרה. כל הכבוד לאמא שלך שהציעה שהילד יגור אצלה אבל נראה לי שהיא לא מודעת לכל הקשיים שצפויים לה. ילד בכיתה ב' יכול להיות רשום לכל בית ספר על פי אזור מגוריו (אזור רישום). כמובן שלבתי ספר יש הוצאות: ספרים, מחברות, כלי כתיבה, וכל מיני דרישות משונות לתשלום של בית הספר (אנחנו עד עכשיו לכיתה א' שילמנו כמעט 4,000 ש"ח). חוץ מזה שאמא שלך צריכה לקחת בחשבון שעוד ילד בבית זה בדיוק כמו עוד ילד בבית. אוכל בגדים תשומת לב אהבה ביביסיטר וכו' זה לא כל כך קל. כמו שכתבו לפני הפנימיות בארץ הן לא פנימיות "איכותיות" כמו שיש בחו"ל כאן מגיעים לפנימיות ילדים שהוצאו מבתיהם מסיבות שונות. לאו דווקא מסיבות לימודיות אליטיסטיות.

למעלה