בית שמש = ערסים ?!

בית שמש = ערסים ?! ../images/Emo3.gif

מה אתם חושבים על הדימוי הערסים שיש לבית שמש ?! במקרה יצא לי לדבר עם ידידתי ממודיעין ואחותה הייתה לידה, דיברנו דיברנו דיברנו, ומשם לכאן אמרנו לאחותה הגדול משהו על בית שמש. תגובתה הייתה: "איכסה בית שמש !, כולם שמה ערסים !". מבדיקה מקיפה שעשיתי גיליתי שאנשים רבים אכן חושבים (ולפי דעתי האישית גם צודקים) שיש בבית שמש רק ערסים ! אז מה אתם אומרים על הדימוי הערסי שיש לבית שמש ?! מה עושים נגד זה ?! איך אפשר שבעתיד נוכל להגיד אנחנו מבית שמש ולא יגידו לנו פחחחח איזה ערסים ?! ?! ?!

ת'אמת...

תמיד היה לבית שמש שני דימויים... 1)ערסים- כמו שאביחי אמר, תמיד שאומרים בית שמש לאנשים נדלקת נורה אדומה של ערסים...... 2)חרדים- תמיד שאתה אומר בית שמש אנשים אומרים "אה, המקום הזה שכל שבת זורקים אבנים על מכוניות?!"... ת'אמת זה בגלל שבתקשורת בית שמש תמיד הצטיירה ככה... דיברו עלינו עם ברצח שהיה... ודיברו עלינו על זה שבשבת זורקים אבנים... אה, וגם איך שכחתי דיברו עלינו שמשקיעים בנו ממש קצת בחינוך..... אבל זה לא קשור!! אי אפשר לשנות את זה... רק לגרום לאנשים להכיר את הצד היפה של בית שמש... ומי אמר שערסים זה לא הצד היפה של בית שמש?!

הממ

התשובה קצת הרבה יותר מורכבת מזה. בהחלט אין כאן -רק- ערסים/דוסים/ פריחות/ חרדים אנגלוסקסים וכו'. אבל,ניתן לומר שהם פחות או יותר הרוב פה. בכל אופן, זו תופעה מעניינת, ערסים בד"כ מוגדרים בהתנהגותם ל"פריקים" וכיוון שאחוז ה"פריקים" כאן די נמוך, קשה לראות ערסים בהתגלמותם המהותית. והנה סיפור אמיתי: בכיתה י', כשרק התחלתי ללמוד בירושלים יצא שהסתובבתי ב"דאון טאון" ירושלים, עם כמה חברים (אנחנו כבר לא בקשר אבל זה לא חשוב). נודע לי ששבוע לפני כן, בסילבסטר, הייתה במקום מעין תיגרה. אחרי כך, משום מקום מגיחה חבורה גדולה של נערים ומתחילים לחבוט באחד מהידידים שלי, משהו כמו 6 אנשים בועטים בבחור אחד על הריצפה. לא מראה נעים. ושם, בחבורה הזו, את מי עיני קולטות? בחור מסויים (שאני לא אזכיר את שמו) שלמד איתי בשכבה בבית שמש ואף פעם לא חשבתי שהוא אלים, ובכלל בכלל לא נכנס לקטגוריה ערס אצלי. כמו שאמר איינשטין, הכל יחסי...

חח..

נזכרתי שיש לי חתימה חדשה שקשורה, למען האמת, בנושא. זה מהשיר של אינפקציה, בו הוא מקונן :"אני לא מאמין שאני גר בפתח תקווה!! שנים על גבי שנים!! ערסים, זקנות ובני עקיבא..." שיר שיכול באותה קלות להיות: "אני לא מאמינה שאני גרה בבית שמש..."

MS6

New member
חחח אהבתי!

באמת הקטגוריה הזאת של "ערסים, זקנות ובני עקיבא" מתאימה לפ"ת, אני שם הרבה בתקופה האחרונה... (עד עכשיו ראיתי שם רק סניפים של בני עקיבא וזקנות, ויש לי דוד שהוא חצי-ערס והיה גר בפ"ת פעם!). ובעניין בית שמש: אני חייב להסכים וזה ממש לא תופעה, במועצה הציונית אני זוכר שממש הרגשנו שמתייחסים אלינו כאילו אנחנו גנגסטרים ואם מישהו יפלוט מילה לא במקום... האמת, גם בבית"ר שמנו לב לתופעה הזאת, יש לנו סיפור ארוך מאוד עם זה. כשבאנו לקורס ג' (קורס הדרכה לשכב"צ) 6 חבר'ה מבית שמש (אני, ערן כ, אבירם, לבקו, יסמין ולילך) כולם אמרו "בית שמש.. פיי מקום של ערסים" נתנו לנו כבוד' וזה.. בהתחלה זה היה בסדר וגם ממש נחמד אח"כ זה התחיל להיות ממש ממש מעיק וזה גרם לנו להרגיש קצת לא שייכים. עד שהייתה מריבה גדולה (לא פיזית, מילולית) בינינו לבין החבר'ה ממעו"ז נילי. במריבה הכל התפרץ והבנו שמסתכלים עלינו בצורה יחסית שונה. אבל מאז הכל השתנה, הם למדו להכיר אותנו, ולאט לאט התחלנו ליזום דברים ולארגן אירועים תנועתיים שהשיא שבהם הוא צעדת תל חי שנה שעברה, והיום אנחנו המעו"ז הכי מעורך בארץ. לסיכום: אם אתה מסתובב עם חבר'ה לא מבית שמש והם חושבים שאתה ערס, אז נצל את זה כפי יכולתך (בעזרת קומבינות כמובן) ולאט לאט תראה להם שאתה לא פחות טוב מהם עד שהם יעריכו אותך מאוד מאוד.

yossi018

New member
תופעה ידועה!!!!

כן כן, לכל מקום שתלך לכל מקום שתראה את הפרצוף שלך יגידו שאתה ערס, וזה למה? רק בגלל שאתה מבית-שמש... בכל מקרה אני גאה בזה שאני "ערס", ואני אומר בפה מלא "אני ערס גאה"!!! אז ביי לכם כפרות שלי... נ.ב. יש למישהו פן להלוות לי?

אתה גאה בזה שאתה ערס ?! ?! ?!

זה דבר קצת לא מובן לי. אנשים רבים שונאים ערסים, ואנשים שערסים באמת, כאשר הם לא עם חבורתם הערסים יורידו פרופיל, ויורידו קצת מרמת הערסיות שלהם. אבל לפחות אם אתה כבר ערס, אז אתה הולך עם זה עד הסוף ! אני חושב הדימוי הערסי של בית שמש גורע מ"יופיה" (שאין) של העיר ! חבר שלי אמר לי פעם משפט ואני אצטט אותו לכם: " בואנה אני לא מבין את הערסים האלה, יש להם מוכניות ורשיון, הם יוכלים לסוע לת"א, ירושלים, אבל מה הם עושים ?! באים לטיילת פותחים את האוטו משמיעים מוסיקה פול ווליום. פשוט משוגעים !". ואני חושב שאדם הזה צודק במאה אחוז. לפחות זה מה שאני הייתי עושה אם היה לי רשיון עוד עשרה ימים !

shabluELLA

New member
אתה חושב שזב כזה פשוט?

תאמין לי שגם אני הייתי מדברת ככה (על האנשים עם הרכבים והרשיונות שמבזבזים פה את הזמן במקום לצאת...) אבל זה גם עולה כסף... וחוץ מזה לא כל כך כיף לצאת כל הזמן...לפעמים זה סתם סבבה לשבת עם החברה ולשמוע מוזיקה... בנוסף לכך אם היית שם לב בדרך כלל כולם מבלים ככה עד השעה 24:00 או משהו כזה ואז יוצאים מחוץ לעיר...

רגלי לא דרכה בטיילת מאז כיתה ז'.

אלא אם כן אני רק עובר שם, כי אני צריך ללכת משם מהמרכז הבייתה, אז כן! אבל אני מכיתה ז' לא יצאתי לטיילת כמקום בילוי. שהרי בכיתה ז' הבנתי שבית שמש מלאה בערסים, ורוב הערסים נמצאים שם !

yossi018

New member
אתם לא מבינים ציניות?

רוב בית שמש אינה ערסים - נקודה. כשכתבתי: אני "ערס" גאה, זה היה בצחוק, כלומר אני צוחק על הסטיגמה הזאת של כל בית-שמש "ערסים" ואני משתף פעולה ואומר שאני גם "ערס". המשפטים שכתבתי שם "כפרות" ו"תביא תפן" היה בצחוק!!! עכשיו לתגובה. אני אתה ואמיר נהנים ללכת לתנועות נוער, רוב האנשים שנמצאים בתנועות נוער (בארץ) הם פריקים, ויצא לכל אנשי תנועות הנוער שם של פריקים - מסקנה: יוסי אמיר ואביחי - פריקים וכל החברים שלהם פריקים. אותם "ערסים" בטוחים שאתה פריק כי אתה בנוע"ל או בבית"ר. אתה בטוח שהם "ערסים" כי משעמם להם, אין להם כסף ליציאות, אין הרבה מה לעשות בבית שמש אז הם הולכים לטיילת ושומעים מוזיקה ולפעמים מצרפים איזה נרגילה או שתיים. מסקנה: כל מי שיושב בטיילת בערב הוא ערס! אני אישית לא יושב בטיילת כי אני לא אוהב את המקום הזה, בקיץ אני וחברים שלי יושבים בפארק במגדל המים, מעשנים נרגילה שומעים מוזיקה וחוזרים הביתה, אני ערס? לא נראה לי... צריך לפעמים לעשות הבדל בין בילוי של מישהו לבין בילוי של מישהו אחר. כאשר החלק העיקרי בלצאת הוא כסף - דבר שלצערנו אין לכולם. אז הכי פשוט זה לשבת בטיילת, או בפארק אחר...

A m i r 17

New member
הלו הלו הלו!!!

למי אתה קורא פריק??? אני מבית שמש!!!! עוד פעם תקרא לי פריק תקבל דקירה! מובן לך??? ואם תמשיך לדבר לא יפה אני אקנוס אותך! אז שמקרה זה לא יחזור שנית, כי אם כן לא יהיה טוב!
בית שמש מגוונת בסוגי שונים של אוכלוסיה... יש בבית שמש כמות גדולה מאוד של חרדים, שלהם אי אפשר לקרוא ערסים.. יש עוד מלא אנגלו סקסים שבטח ובטח להם אי אפשר לקרוא ערסים... יש עוד הרבה יקים שגם הם לא ערסים, בזה נראה לי שעברנו את מחצית האוכלוסיה בבית שמש ואפילו לא הזכרנו ערס אחד, מסקנה, הרוב בבית שמש לא ערסים...

faith2

New member
הייתי אומרת יותר פרחות אבל....

זאת הייתה התדמית לפני כמה שנים..אני יכולה להגיד לך שבתקופה האחרונה התדמית שלנו משתנה הרגע לרגע...

shabluELLA

New member
אני חייבת לציין ש

אפילו אם הם ערסים חייבים להודות שלפחות הם עושים את זה בסטייל כך שכל הערסים הם בעצם סטייליסטים...חוץ מזה לא יודעת...אני די נהנית מהדימוי הזה כל פעם ששומעים שאני מבית שמש רואים את הפחד שלהם בעיניים "וואי היא מבית שמש...עזבו היא מסוכנת..." כך שזה עוזר לפעמים... ובעניין הפריקים...זה נכון שהם מיעוט אבל אפשר למצוא אותם כאן בכל מקום...*אהמ* גניה*אהמ*....

faith2

New member
את מבית שמש../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif

איואיו סליחה אם פגעתי בך אי פעם!!!!
חולה עליייייך

בית שמש = צפונערסים !

צפונערס - אדם אשר מתנהג כמו ערס אך נראה כמו צפוני, או להיפך.
ביטויים השגורים בפי הצפונערסים: "אחי, לפני שאני חותך לך ת'ווריד, אתה חייב להגיד מאיפה קנית את הג'ינס המד-הים הזה!" "קניתי בשנקין נעליים מהממות! עכשיו אני יכול לרוץ יותר טוב מהשוטרים."

g a n d i

New member
חחח, אמת(:)

ואלה! אל תקראי לי פריקית!! (טוב בסדר נו...
). בכל מקרה בקשר לקטע של הערסים...זה דיי נכון. הרוב כאן הם באמת ערסים, אבל לא ערסים old-fashion בת ימים כאלה...ערסים שמנסים להיות סטייליסטים שבעיניי זה הכי גרוע. וכן, כל אחד חווה את הקטע שמסתכלים עלייך כערס, לפעמים אני נהנית מזה(:) אבל לפעמים זה מעצבן, בצרעה כל הזמן אומרים לי :" את מה זה לא נראית מבית שמש", וזה כבר מעצבן. כי יש פה אנשים איכותיים גם.

MS6

New member
או קיבצוניקים צוחקים עליך? הם...

האחרונים שיכולים לצחוק עלינו הגנבים האלה. נתנו להם כסף לעבוד בחקלאות והם הלכו והקימו את "רהיטי צרעה" הם עלוקה על הצוואר של העם הישראלי!

למעלה