בית"ר - הכתבה - חלק 1

DrorMizrachi

New member
בית"ר - הכתבה - חלק 1

מעו"ז בית"ר בית שמש - התנועה והאגדה/ דרור מזרחי ------------------------------------------------ לנוער המקומי קיימות אפשרויות רבות להשתלבות בתנועות הנוער, אחת מהן היא תנועת בית"ר. לפניכם רשמים מפעילות אודות רצח רבין, כמו גם היכרות עם היסטוריית ואידיולוגיית התנועה, המדריכים, הפעולות והטיולים או בקיצור כל הסיבות הטובות עבורכם להצטרף ולהתחיל לבנות, להבנות וכמובן גם להנות. ======================================================================= על הפעילות אודות רצח רבין ------------------------- את ביקורי בתנועת הנוער בית"ר ערכתי בצאת יום הזכרון הממלכתי ליצחק רבין ז"ל. באופן סימבולי משהו, נוכחתי בפעילות השכבה הבוגרת בתנועה, לזכרו של רבין. בפעילות זו, נכחו בנים ובנות, רובם ככולם מאולפנת אמי"ת ומבית הספר פירסט. נוער ציוני דתי, שקיים דיאלוג מעניין על הגורמים לרצח, מהות ההסתה, הלקח שלא השכלנו ללמוד, ועל ההרגשה הבלבדית של כל אחד מחבריה, עת שמע את הודעתו של איתן הבר, כי ראש הממשלה יצחק רבין נרצח בידי מתנקש. ליז, חניכה חדשה במעו"ז בית"ר, החזירה את כולם לאחור וסיפרה כי: "באותו הערב הייתי עם משפחתי בצומת ביל"ו, וראיתי נערים רוקדים וחוגגים. כששאלתי אותם מדוע הם שמחים, הם ענו לי, כי ראש הממשלה נרצח. הוריי כעסו עליהם, אני לא ידעתי כיצד להגיב". מעניין היה לשמוע ולראות כיצד תנועה ציונית ימנית, הגם שחלק מצומצם מחבריה נמצא בצד השמאלי של המפה הפוליטית, עורכת דיאלוג נוקב - חלקו האחד מלווה ברגשי אשם וחרטה, וחלקו האחר בהצדקה והבנה של הרצח הנורא. יתכן כי ההצדקה נובעת, מהיות חברי התנועה ילדים תמימים בשעתו, כאלה שהצדיקו את הרצח, בשל ההוויה הפוליטית המשפחתית, שנרקמה סביבם. כך או כך, הסכימו כולם, עקב תובנת גיל ההתבגרות המלמדת, שאת אותו הרצח וכל גילויי אלימות והסתה אחרים מכל צד של המפה, יש לגנות בכל לשון, עת ודרך. יוסי דהן, מפקד מעו"ז בית"ר, ציין כי "חברי התנועה הוזמנו לעצרת המרכזית לזכרו של רבין במוצ"ש, אך לא נסענו לשם, שכן העצרת הפכה לעצרת פוליטית שמאלנית, בחסות מרצ, השומר הצעיר, הנוער העובד והלומד ושלום עכשיו. עצרת שפחות מזדהה מהפן האישי והכואב, גם של האנשים כמונו בצד הימני של המפה." רונן כהן, מדריך השכבה הבוגרת, סיכם היסטורייה של רצח על רקע פוליטי כמעט בנשימה אחת: "רבין נרצח בשל דעותיו הפוליטיות. כמותו נרצחו גם גנדי וגם גדליה בן אחיקם. הקרעים בעם היו ועודם מנוצלים על ידי אוייבנו, ולכן על כולנו להתעורר". זוהר, מוותיקי החניכות אמרה: "הימין הקיצוני דתי, אשמים ברצח. הם היו צריכים לחשוב מלכתחילה לאן ההסתה הזאת תוביל." שירה, אף היא מוותיקי החניכות סיפרה: "נכחתי היום באוהל הידברות, שבו נכחו קבוצות שונות. המסקנה שהגענו איליה, שכולנו רוצים שקט, ולציבור כולו נמאס מפיגועים. ההקשבה האחד לדעות הצד השני, היא הדבר החשוב שעלינו ללמוד". את הדיאלוג סיכמו הנערים והנערות, כי הישועה לא תצמח מצמרת המדינה, שרחוקה מלהוות עבורם דוגמה אישית לסובלנות לעם הבוחר והנבחר. הישועה עצמה תצמח כפי הנראה מהעם עצמו - בשינוי הגישה, בהקשבה לדעות שלא תמיד מקובלים על חלקנו, וכמובן בסובלנות מתבקשת. "עלינו הנוער, לקום, לזעוק ולמחות כנגד כל גילויי הסתה ואלימות. בידנו הכח" סיכם מפקד מעו"ז בית"ר, יוסי דהן. על היסטוריית התנועה ומנהיגיה ----------------------------- תנועת הנוער בית"ר, הוקמה בשלהי דצמבר 3291 ע"י אהרון צבי פרופס. אבות התנועה הם: בנימין זאב הרצל, זאב ז'בוטינסקי ויוסף תרומפלדור, שעל שמו היא נקראת - ברית יוסף תרומפלדור. בראש התנועה, ששאפה לחנך את חבריה ברוח צבאית ולאומית, עמד זאב ולדמיר ז'בוטינסקי, שהיה עיתונאי מפורסם, ממקימי הגדודים העבריים וברית הציונים הרביזיוניסטיים ועוד. כידוע ז'בוטינסקי דגל בהקמת מדינה עברית בארץ ישראל. לימים תנועתו התרחבה וכללה שלושה גופים בתוכה: האצ"ל - ארגון צבאי לוחם, שהיה לזרוע הצבאית, בית"ר - שחינכה את הנוער היהודי בגולה, למען המאבק לבניין ארץ ישראל ושחרורה, והצ"ח - ההסתדרות הציונית החדשה, שהיתה לזרוע המדינית. בין הבית"רים המפורסמים נמנים כמה מגדולי האומה: מנחם בגין ז"ל - מפקד האצ"ל, ראש הממשלה לשעבר ומקים הליכוד, יצחק שמיר – מפקד הלח"י וראש הממשלה לשעבר, וכן רבים מחברי הכנסת מהליכוד, ומהמפלגות הלאומיות כיום ובעבר. על האידיולוגיה של התנועה ------------------------ שליחותה של בית"ר היא לברוא את האזרח ה"נורמלי" או ה"בריא" של האומה היהודית, כשיסוד השקפתה ובסיסה הוא מדינת יהודית משני עברי הירדן. בתוך כך, האידיולוגיה שלה מבוססת על יצירת רוב יהודי בארץ ישראל, תוך דאגה לשיבת ציון. התנועה רואה בשפה העברית, כשפה הלאומית היחידה והנצחית של עם ישראל. לעומת תנועות אחרות, שמנופפות בדגלים שונים כגון: ציונות וסוציאליזם, לתנועת בית"ר אידיאל אחד ויחיד והוא מדינה יהודית. לדידם, מדינה יהודית היא זו שתורה לעולם את דרך האמת, לשלום ולצדק חברתי. התנועה נלחמת במעמדות, שואפת לעבודה עברית מלאה, לתנאי עבודה הוגנים ועוד. המשמעת היא אבן יסוד בתנועה, שתכליתה "להפוך למין אורגניזם שכזה, אשר יהיה מסוגל, לבצע באותו הרגע, בכל עשרות אלפי ידיו, אותו המעשה בכל הערים והמדינות." היופי החיצוני, הגאווה, דרך הארץ, הנאמנות ועוד טמונים בערך "הדר" של התנועה, ערך ש"כל בית"רי מוכרח לראות עצמו - בצאתו ובבואו, בפועלו, בדברו ובהגותו את מחשבותיו." תנועת בית"ר חרטה על דגלה את חינוך הנוער ברוח שלמות המולדת, קיבוץ גלויות, ציונות צרופה, חירות האדם, צדק חברתי, דגל אחד, שפה אחת, המנון אחד, חינוך אחיד ממלכתי, הכשרה וכוננות צבאית להגנה עצמית, רוח חלוצית, משמעת והדר כדמות מופת של נוער, שירות והתנדבות לכל תפקיד ומשימה.

DrorMizrachi

New member
בית"ר - התנועה האגדה והכתבה - חלק 2

ראיון על הפעילויות, הקורסים, הטיולים ועוד ------------------------------------------ להלן ראיון שערכתי עם מפקד מעו"ז בית"ר בית שמש, יוסי דהן. ש: ספר לי על מעו"ז בית"ר בית שמש ומקצת מפעילויותכם בקהילה. ת: מעו"ז בית-שמש החליט השנה, כי הוא יוצא בקריאה לבני נוער להצטרף לשורותיו על מנת לעשות למען הקהילה בעיר, בארץ ובחו"ל. למעשה, בית"ר כבר פועלת בעיר בתחומים רבים. כך לדוגמה, בחג סוכות הלכנו לאחד הגמ"חים בעיר, ונדבנו את עצמנו למען חלוקת מזון לנזקקים. חניכי התנועה אספו במרכזי הקניות בעיר מצרכי מזון לנזקקים, מתושבי העיר שערכו את קניותהם. במהלך יומיים, נאספו תשעה ארגזי מזון עמוסים בכל טוב, כאשר הובלת הארגזים והחניכים הייתה בעזרת מוניות על חשבוננו. פרוייקט נוסף שלקחנו על עצמנו אשתקד, הוא עזרת בני נוער מהמעו"ז לבני נוער אחרים. בכל שנה מעלים החניכים בבית"ר פרוייקט שנתי של עזרה לקהילה, בשנה שעברה הוחלט ע"י הבוגרים להעביר שיעורים פרטיים בכל המקצועות - בחינם. פרוייקט זה החל חודשיים לפני תחילת בחינות הבגרות ונמשך עד סופם. ש: ספר לי על פעילות בית"ר בארץ ובחו"ל. ת: תנועת בית"ר פועלת בארץ על מנת לשנות ולהשפיע כי "שקט הוא רפש" )שורה משיר בית"ר(. את חניכי התנועה ודגליה תוכל לראות בעצרות והפגנות ענק של הימין, ובכלל בכל הפגנה בה מזדהה תנועת בית"ר. המטרה בנוכחותנו היא להראות, כי בית"ר עדיין פועלת למען הציונות. במקביל פועלת בית"ר בחו"ל בחינוך ועידוד העלייה לא"י, בקרב הקהילות היהודיות בכל הארצות והיבשות. כמו כן, בכל שנה מגיעות משלחות רבות של בני נוער יהודים מלמעלה מעשרים מדינות שונות לארץ. ש: האם ישנן משלחות שמגיעות למעו"ז בית שמש? ת: כמובן. מעו"ז בית-שמש בנה לעצמו מסורת של אירוח דרום אמריקאים בכל קיץ. כך לדוגמה, אשתקד הגיעה לכאן משלחת של שמונה בני נוער מדרום אמריקה, והשנה הגיעה משלחת של שלושה עשר דרום אמריקאים. אנו חברי המעו"ז שכנענו את רוב המשלחת, כי הדרך הטובה ביותר לעזור למדינה היא בעלייה לארץ. יש לציין, כי שלושה חבר'ה הבטיחו לנו, כי בשנה הבאה הם עולים לארץ. בתמורה לאירוחם בבתינו, הם עזרו לנו לתרגם את אתר האינטרנט שלנו לספרדית, וכעת גולשי האתר מחו"ל יכולים להכנס ולצפות באתר המעו"ז בשלוש שפות: עברית, ספרדית ואנגלית. ש: כבן נוער, מדוע כדאי לי להצטרף לבית"ר? ת: כבן נוער שמוכן לתת, בית"ר מצ'פרת אותך בנתינה ובאות תודה, בכך שהיא מארגנת, בדומה לתנועות נוער אחרות מגוון טיולים ברחבי הארץ. כך לדוגמה בכל חג מארגנת התנועה טיול, כמו גם בחופשות האחרות. בין היתר יוצאים החניכים למשלחות לפולין, בהתאם למסלול ותוכנית מיוחדת שבית"ר מארגנת, לשבתות הדרכה וכמובן לקורסי הדרכה. בקיצור, אם אתה בן נוער ואתה מוכן לתרום לקהילה, אתה מוזמן למעו"ז בית"ר בית-שמש. המעו"ז יתן לך את מיטב האמצעים, על מנת לעזור לך בהתאקלמות ובהמשך הדרך, ולכן וכל מה שנותר לך לעשות הוא לעשות. בתמורה לכך תנועת בית"ר תארגן לך טיולים כייפים, שבתות הדרכה ועוד. ש: ספר לי על מסלול הכשרתו של חניך חדש. ת: לאחר שחניך מסויים, מחליט כי הוא רוצה להצטרף לבית"ר, הוא נכנס לפעולות בשכבת הגיל שלו. תחילה הוא ישתלב בקבוצה בה הוא אמור לפעול כחניך. לאחר ההצטרפותו לקבוצה והשתלבותו בה, ולאחר שהוכיח עצמו כאחד שמוכן לתרום, אז מפקד המעו"ז ורכז השכבה הרלוונטי מחליטים האם לשלבו בהדרכה. במקרה ואין לו תעודת הדרכה, תנועת בית"ר מציעה את קורסי ההדרכה שלה, שנערכים אחת לשנה במשך כעשרה ימים. ש: ספר לי על קורס ההדרכה של התנועה. ת: בקורסי ההדרכה לומד החניך את תורת ההדרכה, וכן את האידיאולוגיה הבית"רית. במשך הקורס לומד הבית"רי החדש את שיר בית"ר ואת משמעותו, וכמובן את חשיבות בית"ר בימים אלו. בסיום כל יום בקורס, עומדים הבית"רים במסדר, מפקד הקורס מסכם את היום, ונועלים את היום באמצעות שירת שיר בית"ר ואחריו התקווה. כמו כן, על כל מדריך להתייצב מול הקבוצה שלו, לבוש חולצת בית"ר ומכנסי ג'ינס, כפי שנהוג בתנועה. כמובן שבכל הזמן הזה אותו חניך עובר פעילויות אידיאולוגיות ופעולות בנושאים העכשויים במדינה, וכן פעולות שיא כגון: על-האש עם המעו"ז או/ו פעולות הווי אחרות. כאשר הופך חניך למדריך, ומצליח להרים קבוצה משלו, בעזרת מדריכים ותיקים ממנו, הוא יכול להתקדם במעו"ז, ולהפוך לחלק הפעיל שבו החל מהעלאת רעיונות, המשך בארגון פרוייקטים וכלה בהרמת טקסים ותחזוקת המעו"ז. כמובן שככל שהחניך בוגר יותר, וותיק יותר, כך הוא יוכל להתקדם בתנועה. החלק החשוב ביותר הוא למידה של עקרונות בית"ר וביצועם. ש: ולסיום, פנייה אישית שלך לחבר'ה הצעירים בעיר. ת: אני, יוסי דהן, מפקד מעו"ז בית"ר בית-שמש פונה אליכם, בני הנוער בבית שמש. אלו מכם שבאמת רוצים להשפיע ולשנות בעיר ובארץ, אלה מכם שרוצים להצטרף לאלפי בני נוער אחרים מהארץ, שכבר החליטו מה הדבר הטוב ביותר בשבילם. בואו והצטרפו לתנועת הנוער בית"ר מעו"ז בית-שמש. אני מבקש מכם לבוא ולשנות, כפי שאמר ראש בית"ר, זאב ז'בוטינסקי, "אני מחפש נוער שתהיה בהיכלו אמונה אחת ואין אחרת, ודי לו בזה, ואף יתפאר בה ויחשיב אותה על כל שאר האמונות" דהיינו בואו, השפיעו והבינו, כי העם היהודי נמצא כיום במלחמה. אם אנחנו, בני הנוער, לא נגיד את דעתנו, המדינה תשאר באותו המצב. המלחמה היא לאו דווקא ביננו לערבים, יש מספיק קרעים בתוך העם - דתיים וחילוניים, ימין ושמאל וכול'. אני רוצה להדגיש, כי בבית"ר ישנם גם דתיים וגם חילוניים כאחד. אין אנו מבדילים בין מוצא, עדה, ומין החניך, כי לכולנו אותה המטרה והיא חיזוק העם היהודי. אז אם אתם חושבים שהדרך בה האמינו ז'בוטינסקי, תרומפלדור והרצל נכונים, יש לכם כעת לאן לפנות. ימי הפעילות: לכיתות ט'-יב' כל יום חמישי בשעה שבע בערב. ימי פעילות לשכבות גיל אחרות ניתן למצוא בעיתונות המקומית ובאתר האינטרנט של המעו"ז. טל' המעו"ז: 9923171 פלאפון אישי שלי:054-570701. כמו כן, תוכלו למצוא פרטים על התנועה באתר האינטרנט שלנו www.geocities.com/beitar_bsh ומידע על פעולות בית"ר בארץ ובחו"ל באתר העולמי של בית"ר: www.betar.org.il. בברכת תל-חי.

faith2

New member
יאואיו....../images/Emo45.gif

כל הכבוד על הכנת הכתבה דרור!!!!!!!
מי שלא רואה את הכתבה שיפתח אותה בכתובת הזאתי חלק א' חלק. ב'

למעלה