בית"רים בית"רים תל חי!

who is this

New member
בית"רים בית"רים תל חי!

אתמול 27.12.06 השתתפו חניכי וש"שיני תנועת הנוער בית"ר בקונגרס הציוני ה27 לנוער שנערך המרכז הקונגרסים בחיפה. בקונגרס היו דיונים על נושאים חברתיים ומדיניים וצבאיים. בקונגרס נכחו חניכים מכל תנועות הנוער וגם נציגי מועצות התלמידים הבית ספריות. במהלך המליאה המרכזית כשאר עלתץה לבמה שרת החינוך הגב' יולי תמיר הניפו חניכי בית"ר שלטים בגנות הצעת החוק שלה (הקובעת שבכל ספר לימוד יסומן הקו הירוק) ודגלי בית"ר וחלק מהבית"רים קראו קריאות בגנותה. פעולה זו היתה חלק מפעילות מטה שה"ר. מטה שה"ר פותח פעילותו ואתם מזומנים להצטרף. כל המעוניין יכול להוסיף אתץ פרטיו בשרשור זה ו/או בקומונת מטה שה"ר ו/או אצל רכז המעו"ז. תמונות מהאירוע יועלו בהמשך. בברכת תל חי עומר נורי ש"ש

Philipil

New member
יואו חבל שלא הייתי

כל הכבוד, פעם ראשונה שאני אישית שומע על פעילות שה"ר פעם הבאה תקראו לי ישראל (או שזה היה מישהו אחר?) אמר שירשום אותי את ציפי וליאור אז אשמח אם יעדכנו אותי בעתיד

MS6

New member
עומר...

על מנת לייעל את העסק כך שיהיו מינימום אנשים ומקסימום רווח (והרי אנחנו רוצים שהמטה יהיה יותר קטן כי מטה גדול לעולם לא יתכנס בהרכב מלא וגם בכלל.. יותר אנשים, יותר מחלוקות, יותר בעיות) אולי כדאי שהמטה יאמץ את הרעיון שהצעתי בתחילת שנה כשהגיתי את הקמת המטה. נציג מכל גורם. נציג ש"שים, נציג שקד, נציג ברקן, נציג פתח תקווה, נציג בית שמש, נציג רעננה, נציג מבוא דותן וכן הלאה.. מטה כזה יהיה יעיל, רציני, ודרכו כל הבית"רים בארץ יוכלו בעצם לקחת חלק בקידום האקטיביזם שכ"כ חשוב.

MS6

New member
ושכחתי את העיקר...

שמחתי לשמוע על המחאה, כל הכבוד לכל אלו שלקחו חלק בה, בלי אקטיביזם אין לבית"ר זכות קיום.

Philipil

New member
לא מסכים עם זה

לדעתי המטה צריך להיות פתוח לכולם, מי שירצה יתמיד ויהיה איכותי יתמיד מי שלא, ינשור בעצמו או פשוט יפסיק לקבל הודעות מתוך חוסר פעילות. ברגע שאתה מגביל מספר נציגים ממעו"ז ומחייב מעו"ז לשלוח אדם יבצר מצב בו יבואו אנשים חסרי מוטיבציה (כי חייבים מציג ממעו"ז אז נידבו אותו) או מצד שני ממעו"ז אידיאולוגי יותר יהיה נציג אחד ואז זה יהיה מטה קטן שיפספס אנשים איכותיים בגלל המגבלה המספרית.

MS6

New member
אתה תיצור כאן בעיה...

גוף גדול ומסורבל לא יתאים לעניין אנחנו צריכים ליצור מינימום מקומות.. ממש מינימום.. שיהיה נציגים שכל אחד בעצם יוכל לייצג את כל הקבוצות בבית"ר כך שבסופו של דבר אחרי פגישה כל בית"ר תדע על כך. אגב חשוב לציין: ראוי שיהיה נציג אחד בלבד לש"ש ולא ש"ש נוסף על תקן של אדם שמייצג מעו"ז. לצורך העניין יהודה או רחלי לא יוכלו לייצג את בית שמש ועומר לא יוכל לייצג את שקד, הדבר הזה הכרחי על מנת שאנשים לא יבואו עם 2 דגלים לארגון, זאת אומרת אדם יצטרך לייצג את רק את החבר'ה שלו.

בוא נעשה בין "פעיל" לבין "מחליט"

יש פורום קטן ומצומצם של מן מקבלי החלטות כאלו. אלו האנשים עם המוח היצירתי, המבריק, עם יכולת ארגון שיכולים להרים את הדברים האלה בשטח. זו צריכה להיות קבוצה מצומצת של אנשים שיוכלו לקבל החלטות מהר ולבצע אותם. עדיף שזו תהייה קבוצה קטנה ככל האפשר כדי שיוכלו אפילו לקבל החלטה טלפונית וישר להרים אותה לשטח. יש לתת ייצוג לכמה שיותר פלחי תנועה(כלומר נציג מכל מעו"ז), אבל אם יש למשל בן אדם כישרוני ויוצא דופן בדברים האלה ויוכל לתרום לא נחסום, אבל צריך לדאוג שהמטה לא יהיה 20 אנשים. הפורום הרחב הוא למעשה כל התנועה ואליהם מצטרפים "פעילים" - כל מיני בית"רים צעירים או ותיקים שלא משתלבים בתנועה אם זה בגלל גיל, זמן, עבודה או גיאוגרפיה(אין מעו"ז באזור). הם יהיו במן רשימת תפוצה וכל פעולה ישר תעבור בין כולם והם יוזמנו להשתתף בפעילות. ואני אתן את הדוגמא- למשל: הולכים להעלות בסינמטק בירושלים סרט אנטישמי ופרו-ערבי. המטה מתכנס כמה שיותר מהר ועדיף טלפונית ומחליט על אופי תגובה(הפגנה, עצומות,...) המטה דואג להעביר את ההחלטה הלאה לכל התנועה ברשימות תפוצה, וגם לחלק תפקידים:עיתונות,תקשורת, ארגון, אישורים,... ואז השאיפה שכל מעו"ז שיוכל יבוא עם דגל למעוז"י ירושלים:פסגת זאב-ענתות-בית שמש, וכך בבית שמש אולי יש רק חבר מטה אחד, אבל כל המעו"ז עולה לירושלים להפגנה.

מטה שה"ר

שאנו הקמנו ושואפים להגדילו אמור להיות הזרוע האקטיביסטית הארצית של התנועה.

היי... את פה...

חחח... בדיוק העברתי מסר לרפואתך..
היה דווקא שוקו טעים... גוגו!! ולא, חבר'ה, הפעם זה לא היה בארומה!!

למעלה