בית קברות לחלומות

בית קברות לחלומות

השבוע שמעת במקרה שיחה מעניינת שהתנהלה בין הבת שלך לחברה שלה. "מה את רוצה לעשות כשתהיי גדולה"? שאלה האחת את השניה. וזו ענתה לה בעיניים בורקות ונוצצות- "אני רוצה להיות רופאה. אני רוצה ללבוש חלוק לבן, ולעזור לאנשים". "ואני", ענתה השנייה, אני רוצה להיות סופרת מפורסמת כמו האמא של הארי פוטר... אני רוצה לכתוב על מפיות סיפורי מתח..." ואת, כן את, חשבת בלבך, מה אתך? מה עם כל החלומות שלך? מה עם כל הדברים שרצית להגשים ויכולת לממש, אבל לא עשית בסוף. מה עם כל התכנונים שלך מהעבר, כשהיית בטוחה בעצמך, כשהרגשת שהשמים הם הגבול, וכשידעת שתגיעי רחוק...? אולי יום אחד תתפני, אולי יום אחד הכל יתאים, ואז תוכלי לנסות ולהגשים... ובכן, יש לי חדשות בשבילך, עכשיו זה הזמן... אם את רוצה למשוך לחייך את המציאות הרצויה עבורך, התחילי כבר. אז איך עושים זאת? זהי מה עושה לך את זה, מה עושה לך טוב... בספרי- "חוקי המשיכה- סוד הקסם הנשי", פתחתי את מודל "השישייה"- ששה עקרונות מאד פשוטים ליישום חוק המשיכה- לזיהוי מה בעצם את רוצה, וכיצד תוכלי למשוך זאת לחייך. קבלו הצצה אל העיקרון השני: עקרון הגרעין הפנימי . דמיינו את המשל הבא: בתוך תוכנו עמוק פנימה חבויה פנינה יקרה. עם השנים העלתה הפנינה אבק, כוסתה בוץ ולכלוך. קשה לפנינה לנצנץ ולהאיר דרך המעטה הכבד בו היא מכוסה. אנו יודעים על קיומה, אם בכלל, רק במעורפל. אך במידה ונסלול ולו שביל צר ביותר אל הפנינה, יתחיל אור יקרות לנצנץ בתוכנו, אור אשר ישפיע על כל מעשינו ויאפשר לנו לנקות/ לפרק/ לפורר את מעטה הבוץ. ה"משהו הזה" או הפנינה היקרה מייצגים את הדברים החשובים לנו ביותר בחיים, וכאשר אין להם ביטוי בחיינו- אין מנוס מתחושת התסכול, הייאוש , הדאגה וההחמצה. ל"משהו הזה" אני קוראת, "הגרעין הפנימי" . הגרעין הפנימי שלנו, משקף מי אנו באמת, מה באופן טבעי אנו אוהבות לעשות, רוצות לעשות ומשתוקקות לו. לגרעין הפנימי שלנו שלושה מרכיבים עיקריים: • אהבות- מי שאנו אוהבות בחיינו ומה שאנו אוהבות בחיינו. • תשוקות- (ולאו דווקא תשוקות מיניות), מה שבוער בנו בפנים והיינו מוכנות לעשות בכל מחיר. • ערכים אישיים- הדברים שאנו נוטות ורוצות באופן טבעי לבטא בחיינו. במידה ונממש את הערכים שלנו, נגיע לסיפוק והגשמה עצמית. למשל: להיות יצירתית, להיות עצמאית, להתנדב... אז איך בכל זאת ניתן למצוא את הגרעין הפנימי שלנו? התשובה על כך כמובן אינה פשוטה ולא יכולה להינתן על רגל אחת. אך אפשר להתחיל עם מספר שאלות הבהרה עבורנו: זהי את התשוקות שלך: איזו פעולה עשית בעברך שגרמה לך לחוש תחושת WOW, של סיפוק ומימוש? מה היה בחוויה הזו שגרם לך את התחושה העילאית הזו? למה את נמשכת? לאלו אנשים את נמשכת? מה הם עושים שגורם לך להמשך אליהם? מה מסקרן אותך- איזה תחום/ נושא או אדם...? מה היית מוכנה לעשות אפילו ללא תשלום? על מה היית מוכנה לשלם הרבה על מנת לקבל/ לעשות/ לבלות...? לאן הקול הפנימי שלך מכוון אותך? למען איזו מטרה "גדולה ממך" את מרגישה מחויבת לפעול? מה בחייך מפעים אותך? מעורר אותך לחיים? מה גורם לך להרגיש שמחה, התלהבות ואנרגיה? ולקינוח אני רוצה לסיים בסיפור אמיתי: שיחה מקרית ששמעתי, וחרוטה בנפשי עד היום, מהווה דוגמא לעיקרון הזה: ישבתי עם שלוש נשים, ואחת מהן שיתפה את האחרות בכך שהיא עומדת לקבל בקרוב הסמכה כמורה למדיטציה. היא הוסיפה שיש לה חלום לפתוח מרכז למדיטציה ואולי גם מסעדה טבעונית ליד. החברות מיד קפצו עליה: "זה טירוף, זה דורש המון עבודה, זה מאד מלחיץ, את לא תוכלי בכלל להיות עם הילדים". האישה, שנראתה כאילו הוציאו לה את כל הרוח מהמפרשים מלמלה: "זה באמת מאד קשה". לא יכולתי להתאפק, פניתי לחברות ושאלתי אותן: "למה אתן הורגות לה את החלום?" אחת מהן ענתה במרמור: "זה פשוט מאד, אני עצמי בית קברות לחלומות..." בית קברות לחלומות??? בואו לא נהיה גם אנחנו בית קברות לחלומות שלנו...

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
../images/Emo204.gif אירוח של אורלי כץ ../images/Emo204.gif

אתם מוזמנים לקרוא להגיב וגם ובעיקר לשאול שאלות בהמשך האירוח של אורלי כץ אצלנו בפורום. אורלי כץ היא מאמנת אישית ועסקית מוסמכת (PCC ), בעלת O.K. Coaching – המרכז לאימון אישי ועסקי ומחברת הספר: "חוקי המשיכה- סוד הקסם הנשי".בספר מפתחת אורלי את מודל ה"שישייה", ששה עקרונות פשוטים ליישום, להתמודדות עם הקולות השליליים האופייניים לנשים, וכיצד ניתן לזהות, להתמקד ולמשוך לחיינו את מה שחשוב לנו באמת. הנכם מוזמנים לקרוא את שתי הכתבות הראשונות בסדרה כאן.

idan178

New member
חלומות ורצונות

אהבתי את דרך ההצגה אנו רואים דברים, נותנים להם פרשנות, מקדדים לזכרוננו את האמת עם הפרשנות, ולאחר מכן בשלב השליפה, מוסיפים ומשלימים פרשנויות נוספות. התוצר הוא חוויית מציאות מאוד סובייקטיבית-למשל מייעצים לחברים מתוך התסכול וחוסר היכולת לראות הצלחה שלנו כפי שהצגת כאן הופכים ל"בית קברות לחלומות של אחרים" אנשים אופטימיים נוטים לראות קשיים או אתגרים כדבר משתנה, נשלט, חולף, ולא בהכרח מייצג מצבים רבים (לא עושים הכללה על הכל) ובכך מאפשרים לעצמם ליצור ולהיות אקטיביים ,אקטיביות בשביל עשייה ופוראקטיביות בשביל עשייה נכונה לכל אחד על פי רצונו. מה ניתן לעשות ,בעיקר לחשוב ולעשות : להבין מה עושה טוב ומה נכון בשבילי ,ואז אם מתייעצים אז רצויי להתייעץ עם אנשים שיעזרו לנו להגיע לשם ולא ידכאו לנו את הרצונות ,כמובן להבין איך לעשות את הדברים נכון מפני שהרצונות שלנו זקוקים לפעולות נכונות במציאות להיות פרואקטיביים,ושוב זה רצונות שלנו אז ללכת איתם ולראות אותם ולקרב אותם אלינו בהצלחה

idan178

New member
חלומות ורצונות

אחד היתרונות של אימון הוא התהליך שבו המאמן מלווה את המתאמן בתחום אותו הוא רוצה לקדם ובודק עם המתאמן מה יעזור לו להתקדם בקישור למה שרשום קודם זה יצירה של אקטיביות ופרואקטיביות למטרותיו של המתאמן ושוב בהצלחה

רקאמא1

New member
הגעתי מהדף הראשי

חלומות מתנפצים לנוכח מציאות שלא תמיד ניתן לחזות אותה ולעיתים קשה לצאת ממנה. אישית אני יכולה להגיד שעד לפני זמן לא ארוך החלומות שלי התגשמו אחד לאחד גם אם לעיתים הדרך היתה מעט ארוכה ומסורבלת אך ידעתי מה אני רוצה מה החלום/ מטרה ולשם הגעתי אך יום בהיר אחד הכל התפוצץ - תוצאה של חלום לרצות להיות נשואה באושר.... עכשיו אני במלחמת השרדות ולתקופה הקרובה נגמרו החלומות היות ואני מציאותית ויודעת שכעת כל חלום יהיה פנטזיה שאינה ניתנת למימוש. יש לי אחריות בראש ובראשונה כלפי ילדי והאחריות הזו כבדה יותר מכל עול כלכלי וחשובה יותר מכל חלום ורצון עצמי ולא אני לא מבטלת את עצמי - אני פשוט מסתכלת למציאות בעיניים יום יום שעה שעה

einatgross1

New member
../images/Emo24.gifלכח ולאומץ

כשחלום מתנפץ יש צורך להחליט על מה החשוב ביותר לשמור עליו. לאסוף את רסיסי הכוחות ולהתמקד במה שהכי חשוב. כל הכבוד להחלטה שלך ולדרך שלך. אני מאחלת לך הרבה כח לעבור את התקופה הקשה.

bridges

New member
חלום טהור מול פנטזיה

בדרך שבה אני עובד, אני יוצר הבחנה בין פנטזיה לבין חלום טהור. פנטזיה היא התמונה הממשית של החלום. אני קורא לתמונה הזאת פנטזיה משום שהיא יכולה להתממש ויכולה גם לא להתממש (זאת המציאות, אין מה לעשות). הפנטזיה גם לרוב מגבילה אותנו לכיוון מסויים אחד של מימוש החלום כאשר למעשה יש אינספור אפשרויות שבהן ניתן לממש את החלום. החלום הטהור הוא "הרוח" של החלום, זה מה שנמצא בגרעין של החלום. הוא התשובה ל"למה?" ו"מה אני אהיה כאשר אגשים את החלום". לרוב הוא גם הייעוד שלנו. כאשר אנחנו תקועים בפנטזיה אז מרחב האפשרויות שלנו מוגבל. כאשר אנחנו מגלים את החלום הטהור יש לנו אינספור אפשרויות למימוש החלום. אני מזמין אותך לחפש את החלום הטהור של הפנטזיה של "נישואין מאושרים": מה עמד בבסיס של "לרצות להיות נשואה באושר"? למה? מה הנישואין המאושרים היו נותנים לך? מי את היית אם היו לך נישואין מאושרים? רונן

צרכים בסיסיים מול חלומות

לכל אדם יש בחייו עליות מול מורדות. כשהצרכים הבסיסיים שלנו לא מתקיימים- הצורך להיות בריא, הצורך לאכול, הצורך להתפרנס, הצורך באהבה במסגרת המשפחתית וכו', אזי חיינו יוצאים מאיזון בסיסי, ואין לנו את הכח, החשק, הרצון והיכולת לממש ולמלא אחר חלומות של מימוש, הגשמה וסיפוק. אך ברגע שחיינו יחזרו, ולו במעט למסלולם, החלומות שלנו יהוו אבני דרך עבורנו, יקנו לנו כוחות ואנרגיה לשרוד את התקופה הקשה, ולא זו בלבד, אלא גם יגלו לנו את השביל לדרך החדשה, שממנה רק נוכל לצמוח. נכון, אין ספק שכרגע את עוברת תקופה קשה ביותר. אך אני בטוחה, שתצמחי, תתעצמי ותגדלי ממציאות זו, ובעוד זמן לא רב, עם כוחות מחודשים, ברגע שדברים קצת ירגעו, תוכלי לחזור לחלום ולהגשים חלומות. מאחלת לך רק חלומות מתוקים...

לא התרשמתי

אני תוהה אם יש בספר הזה יותר מאוסף הקלישאות שהבאת כאן. או שאצל נשים זה עובד אחרת
.

bridges

New member
ואולי כל החיים הם אוסף של קלישאות?

אני גיליתי שלאט לאט החיים שלי הופכים לאוסף של קלישאות והכל מוכר ואז השתתפתי בקורס שבו קראנו כמעט כל מפגש אותו חומר קריאה והתבקשנו כל פעם למצוא משהו חדש באותו קטע. זה הביא אותי לתובנה: כל דבר בחיים דומה למשהו אחר וניתן להכניס כל דבר לתבניות מוכרות. אם אני לא אדע למצוא משהו חדש בדברים המוכרים (או במילותיך הקלישאות) לא אוכל למצוא שום דבר חדש בעולם. התוצאה היא עולם משעמם וחסר עניין. מאז אני מנסה תמיד למצוא חדש בכל דבר. זה ד"א עובד מעולה ביחסים זוגיים, בהנאה מהעבודה שלי ובכל תחום בחיים. סתם, רציתי לשתף. רונן

CIsaac

New member
קניתי

ויש לי כל כך הרבה מקומות ליישם
תודה, רונן. איציק

כיוונת לדעתי בדיוק -

כדי למצוא משהו חדש בדברים המוכרים אין לי צורך ללמוד משהו חדש - די לי לחזור ולהתעמק במה שכבר יש לי. ממילא אין לי צורך לקנות את ספרה של הגב' הנכבדה, גם לא להתעמק בהגותה באופן כללי - כפי שציינת, בשביל הדברים המוכרים די לי במה שנמצא כבר אצלי על המדף - עדיף להשקיע בסטייק טוב
.

CIsaac

New member
חשבתי וחשבתי

ובאמת לא הצלחתי לשים את האצבע על הנקודה. תמיד אשמח ללמוד - אז ספר לי. אני קורא את הודעותיך כבר תקופה ארוכה. תמיד אני נהנה מה"פלפל" בהודעותיך - יחד עם זאת הן מקוממות אותי. לא הצלחתי לגלות מה בדיוק מקומם אותי. רוצה לעזור לי? אודה לך איציק

אה - זה קל

אתה, שמתי לב, לא יודע אף פעם לאן אתה הולך - הכל אצלך מתנהל דרך דיאלוג, מו"מ, אתה מקווה שבסוף תימצא, לך ולמתאמן שלך, תשובה אבל אין לך מושג מה היא תהיה. אני יודע את התשובה מראש ובד"כ גם לא מהסס לכתוב אותה - הדיאלוג חביב עלי אבל מטרתו להבהיר לשואל למה התכוונתי, לא לשאול לדעתו - קורה לך הרבה שאתה חש אי נוחות מול אנשים פסקניים מדי לטעמך? (שאלה רטורית, שהרי גם עליה אני יודע את התשובה
)

CIsaac

New member
תודה

אולי זה עניין של סמנטיקה, אבל אני יודע תמיד בדיוק לאן אני הולך. מה שלא ידוע לי מראש ואני מאד סקרן לגלות זה מה יש במקום שאליו אני הולך או מה שאני או השואל נמצא שם באותו מקום אליו אנחנו הולכים (וזה כמובן אינו אותו דבר ). אני מבין שלהרבה אנשים יש את הצורך לבטא ולהחצין את העוצמות הפנימיות שלהם. אחת מהדרכים שאנשים בוחרים להעצים את עצמם היא לדבר במונחים מוחלטים, ואני יכול להבין איך יש בכך תחושה עוצמתית. תקופה ארוכה בחיי העצמתי את עצמי בצורה הזו והיא מוכרת לי היטב. ככל שמדובר באיתורים שאני מבצע עם השחקנים שאני מלווה, גיליתי שמה שמתאים לי יכול להתאים גם לשחקן שאני מלווה, ובאמת היו מספר מקרים שהתשובה שהייתה לי התחילה הייתה זו אליה הגיע השחקן שליוויתי. כשהבנתי שכשהשחקן מגיע לתשובה שונה מזו שראיתי בתחילה, שנינו לומדים ושנינו מועצמים - השתנתה חוויית האימון שלי לחלוטין. ואחרי כל ההשתפכות הזו נותרתי עם השאלה: מה כל כך מקומם אותי בכתיבה שלך, ולמה זה כך כמעט כל פעם? הביטוי שבחרת "אנשים פסקניים מדי לטעמך" מתאר יותר אנשים שקשה לי לנהל איתם דו שיח - כי איתם זה בעצם חד שיח, אבל אני חושב שאתה לא פסקני (ובודאי לא פסקני מדי), ואולי גם זה עניין של סמנטיקה. בכל אופן שבת שלום ויום הולדת 70 שמח לאריק איינשטיין (היום) - עד מאה ועשרים ביצירה איציק

למעלה