בית עלמין בטבריה

דב הכהן

New member
בית עלמין בטבריה

שלום,
בספר של אחד מחכמי אזמיר, ר' יעקב חאביף (1797-1881), הוא מספיד קרוב משפחתו שלדבריו נפטר בטבריה.
שם הנפטר הוא רבינו חננאל חאביף ("רבינו" כאן אינו תואר רבני אלא כינויו של האדם).
שנת הפטירה לא צוינה אך אני משער שהיה זה סביב לשנת 1850.
הוא לא מוזכר במפקד מונטיפיורי של 1839.
האם למי מן החברים בפורום יש ניסיון בחיפוש בבית עלמין הישן בטבריה, האם יש תיעוד לגבי הקבורים בו וכדומה?
תודה,
דב הכהן

לפני כמה שנים נדון כאן בית העלמין

ואז נמסר פה כי המצבות בבית העלמין בטבריה צולמו וכי הן זמינות אצל ח"ק. מכאן אני מסיק שטלפון לח"ק טבריה עשוי לקדם אותך משמעותית.

ארנון

שרי סילבר

Active member
מאז חלו התפתחויות
בבית-העלמין הישן בטבריה נעשה נסיון למפות את בית-העלמין תוך צילום-המצבות וחיפוש-המידע בספרים של בית-העלמין (מה שנותר, כי בשטפון הגדול של שנות ה-30 חלק מהספרים לא שרדו).

דב, אני שולחת לך מסר בנושא.

נוחם רם

New member
בית העלמין בטבריה

שרי, סליחה שאני מתייחס למסר הנפרד שאת שלחת, אבל מעבר למה שכתבת לעיל יש לך מידע נוסף על בית קברות זה?

שרי סילבר

Active member
לא, המסר התייחס לפרטים אישיים של מנהל-הפרויקט
הטלפון שקיבל דב הכהן אכן רלוונטי, אך ברשותי גם מספר טלפון נייד וכתובת דוא"ל, ולא רציתי לחשוף אותם כאן ללא שקיבלתי רשותו של האיש.

ממסרים שקיבלתי לצד ההודעה של בני בלי דגש כאן בשרשור אני מבינה שהתיעוד של מצבות של אשכנזים החל בשלב הרבה יותר מוקדם, ולכן נקודת-הפתיחה ביחס לקהילה הספרדית מן הסתם בעייתית יותר, כי כל יום שעובר לא עושה טוב למצבות.

כך או כך, אני עסקתי בכך לפני זמן רב, כך שאיני מעודכנת היכן עומדים הדברים כעת מבחינת הפרויקט, ובכל מקרה אני מצטרפת לדעתו של דב הכהן: לנסות ולברר תמיד כדאי.

החלקה הספרדית בבעיה

למיטב ידיעתי, בבית העלמין בטבריה, אין שום רישום של החלקות הספרדיות הישנות. לעומת החלקות האשכנזיות, שנעשה בהם תיעוד בעבר, וניתן לאתר בהם מצבות.

למעלה