בית ספר

Acct

New member
בית ספר

שלום, אני חושב להקים בית ספר פרטי, המיועד לכיתות א' עד י"ב. בהתחלה אולי אתרכז בבי"ס ייסודי. . יש לי שטח בצפון הארץ באיזור צימרים (כמה עשרות דונם), ויתכן שלביה"ס יהיה אופי פנימייתי. המטרה, להקנות ללומדים ידע שהוא מעבר למקצועות החובה הסטנדרטיים על מנת לפתח ולהעשיר אותם, ולהכין ולהעניק להם כלים להתמודדות בחיים בעולם הריאלי אליו יצאו. (כמובן אני אזקק לכוח אדם איכותי, וזאת כבר שאלה אחרת). השאלה שלי מתרכזת בפן הטכני של הדברים... אילו אישורים והרשעות אני צריך כדי להקים בי"ס?

חייםאבג

New member
פעם ראשונה שלי בפורום הזה

וטראח, על הפעם הראשונה, השאלה הראשונה שאני נתקל בה מתקשרת לחלום ישן שלי , והוא בית ספר פרטי. 'צטרפות מקרים? מיליון שנה מדברים על ה"ג'ניוס היהודי", האם זה באמת קיים הדבר הזה? לצורך העניין נפסול את הקטע הגנטי. במקביל נבדוק ונראה שהיום אנחנו לא כל כך "ג'נייסים", באופן יחסי לגויים, כמו שהיו ילידי מאה שנים ויותר אחורה. והס מלדבר על רמת ההוראה והחינוך בבתי הספר. המסקנה שלי הייתה שההבדל הוא בשיטת החינוך. (את כל התיאוריה כמו שאתם רואים אני כותב חאפ-לאפ ואני מקווה שהתפיסה שלי מובנת גם-כך, סליחה). ושיטת החינוך של היהודי של פעם היא החדר. לדעתי השיטה של 'חדר' היא שיטה נהדרת כשכמובן אנחנו מבטלים עונשים גופניים כמו של פעם ומרחיבים את חומר הלימוד. חדר שבו יש מורה נערץ שנבחר בקפידה ונרשמים אצלו לפי מוניטין. אחד כזה שמוביל את הילדים בקבוצות קטנות, כמיטב כשרונו מסלול התבגרות משולב בלימוד וחינוך אישי. פינטזתי פעם עם חברים לפתוח רשת כזו. כל 'חדר' יהיה בבית פרטי שכור בלי לימודיפ פרונטליים משמימים וכו' וכו'. הכל על רגל אחת כמובן... ואני מקווה שזה ידליק אותך. אשמח לעזור כמובן.

nehud

New member
על רגל אחת

בישראל לא מקובל לפתוח בתי ספר פרטיים ואו שונים מהממלכתיים (פרט למגזר הדתי חרדי). יש להשיג אישור מיוחד ממשרד החינוך במידה ומעונינים בתקציב ממשלתי המיועד לכול תלמיד . יש לבדוק את יעוד הקרקע המקורי בועדות הבניה (ציבורי, מגורים, מסחרי, תעשייה, תירות....) במידה ויש בך את הרצון למידע נוסף שלך מסר. באהבה אהוד

hilabarak

New member
חברה רעיון נהדר וראוי, אבל אולי

במקום ללכת על ה"קיצון" תלכו בינתיים על פשרה. אולי תחשבו על הקמת מסגרת "תומכת" לבית הספר. אפשר לתת שיעורי העשרה וכולי. אם תהיו מוצלחים אז משם תתקדמו. במקום להיאבק בקיים (אישורים ובאלגנים....) לכו יחד עם המערכת הקיימת. דרך אגב התחלתי לעבוד עם חברה שנותנת שירותי העשרה לבתי ספר. הוזמנתי להרצות מול מועצת תלמידים בכנס של יומיים (אני הרציתי רק שעתיים מתוך היומיים). ומה שהיה מעניין זה שהביאו מרצה למשא ומתן ומרצה בנושא של מנהיגות ועוד פעילויות. ואני הגעתי דווקא מנושא המודעות האישית. ההרצאה התמקדה במטרות האישיות של התלמיד בתוך המועצה ולא במטרות המועצה בכלל. ותוך כדי דיון הם ראו שכל אחד מנסה לקבל המועצה דברים אחרים והוא גם יכול ללמוד מחבריו על המטרות שלהם ואולי לאמץ לעצמו. וגם שלכל אחד יש אמונה במטרות שונות של המועצה וכדאי לו להקשיב לאחרים, כיסך ההחלטות הם בעצם שיקלול של כל זוויות הראייה. בקיצור היה מאוד מעניין ואפילו 10 תלמידים מתוך 25 נשארו על חשבון ההפסקה. כי בדיוק עשיתי דיון על איך תכונות אישיות והתרומה או חוסר התרומה שלהם ליכולתך לתפקד במועצה. בקיצור רציתי להגיד, שאני יכול לחפש סמינר שיהיה כולו על מודעות והעשרה "רוחנית" או "פילוסופית". ואני יכול גם להגיד "אם עברתי ב5 שנים נניח 1,000 ילדים ולחלק עשיתי דסנא וחלק רק הרציתי ועוררתי אותם לנושא. גם עשיתי משהו משמעותי". סתם שיהיה לכם נקודה למחשבה. סתם נקודה למחשבה.

1707mz

New member
בית ספר פרטי

שלום ! אני תושב חוזר שחזר מארה"ב, ונדהמתי לגלות כמה מערכת החינוך הממשלתית לוקה בחסר. איזה הבדלים ישנם בית מעאכות חינוך בעולם לביננו. כהורה לשני ילדים הייתי רוצה לראות מערכת דומה לדברים שכתבת. בנוסך לכך, משפחתי מתעסקת החינוך פרטי לגיל הרך. לידיעה אני מתחיל להקים תוכנית עיסקית להקמת בית ספר פרטי. כאחד שחזר מארה"ב יש לי כמה וכמה קשרים עם גורמים יהודיים אמריקאים שיהיו מוכנים לשמוע על התוכנית. כמובן מערכת כזו צריכה לקבל גיבוי מחברה פרטית שיודעת להקים מערכת חינוך גדולה.

למעלה