בית ספר

SHLOMIT 27

New member
בית ספר

ראשית עליי להתנצל אבל לא יודעת איפה להפנות את השאלה שלי אז אם משהי או משהו יכול לעזור לי אשמח יש לי בן בגיל 7 עולה בקרוב לכיתה ג' הבעיה היא כזו שעד עכשיו כיתות א- ב למד בבית ספר תורני עם 8 ילדים בכיתה ולאחר התלבטות שלי החלטתי להעביר לממ"ד שבכיתה 30 ילדים הסיבות שלי 1 המנהלת בממ"ד החליטה על דעת עצמה לצרף כיתות א-ב ביחד במספר מקצועות ויוצא שחוזרים על חומר או לא מתקדמים בכלל 2 אנחנו בבית לא חרדים אלה מסורתים 3 מעוניינת שיכיר את המין השני וידע להסתדר איתם 4 ילמד להתמודד עם החיים כלומר כיתה גדולה יותר האם אני צודקת או לא עיזרו לי לפני שיהיה מאוחר יותר תודה שלומית

צימעס

New member
כמה דברים

לפנהי הכל - הפורום המתאים הוא "הורים ליסודי". בכ"ז, אומר את דעתי לדבי נימוק 4. האם את, "בחיים", חיבת להיות יחד עם עוד 30 איש? אילו היתה לי האפשרות לבחור בין 30 ילדים בכתה ל 8 ילדים בכתה, לא הייתי מתלבטת, ובוחרת את האופציה עם הכתה הקטנה יותר. לשאר השיקולים - את הראשון לא הבנתי, זה נראה כמו טיעון *נגד* הממ"ד. השני כבד משקל בעיני, אבל לא התנסתי בהתלבטות.

Kalla

New member
לגבי 4 - אצלי לפחות:

בצבא, בעבודה, כנציגי ועד הורים ובעוד כמה סיטואציות בחיים - ממש לא חסר. אני לא אומרת שעדיפה כיתה גדולה על כיתה של, נניח, 20 תלמידים - להפך. אך 8 תלמידים נראה לי קצת מעט, מתאים יותר לגנון. יחד עם זאת, אני לא חושבת שרק בגלל הסיבה הזאת הייתי מעבירה כי 8 ילדים זו כבר קבוצה אמיתית, גם אם קטנה. לגבי 1 - נראה לי שהתבלבת והתכוונת לבית הספר הראשון. במידה וכן, אז ברור שזה שיקול בעד להעביר. אגב זו בעיה נוספת שנובעת מכך שהכיתות קטנות כל כך - זה יוצר נטייה "לאחד" כוחות, גם כשזה לא מתאים. לגבי 2 - הסיבה נראית לי חשובה דייה כדי להעביר לבית ספר אחר (בתנאי שהוא טוב) לגבי 3 - כנ"ל. שתי הסיבות האחרונות הן חשובות כי הן עקרוניות ונוגעות לדרך חיים שאליה תבחרו לחנך את בנכם.

SHLOMIT 27

New member
תודה אבל

אבל בכל זאת אני חושבת שכדאי כיתה גדולה ולא גנון נכון

Kalla

New member
בכל מקרה רוב השיקולים הם

בעד להעביר, כך שתוכלי לגבש דעה בתחום הזה בעקבות ניסיון אישי.

SHLOMIT 27

New member
שוב...

הבעיה היא שהוא הבכור שלי ואני לא רוצה לשמוע עוד כמה שנים אמא הרסת לי את החיים מה דעתכם להעביר לממ,ד או להשאיר בבית ספר תורני

אבא גאה

New member
שלומית, אני גדלתי בבית מסורתי

או ניתן לומר מסורתי-חילוני.....דתיים בפירוש לא היינו ההורים שלי שלחו אותי לבית ספר ממלכתי-דתי. היה דיסונאנס משמעותי בין החיים בבית לבין החיים בבית הספר, היו תקופות שהרגשתי שאני צריך להסתיר את מה שקורה בבית או שהרגשתי שההורים שלי חוטאים..... אחד השיקולים החשובים הוא לשים את הילד בבית-ספר שתואם את אורח החיים בבית. אני מסכים עם ההרגשה שעדיף מספר קטן של ילדים, אבל לא בכל מחיר. בן כמה הילד? (פיספסתי את הפרט הזה?) מה הוא חושב? לצערינו אין לנו אפשרות לנבא את העתיד, רק לשקול כעת את האפשרויות ולהחליט מה נראה לנו עדיף.....רק אתם יכולים לקבל החלטה, לא אנחנו...

SHLOMIT 27

New member
בית ספר ממ"ד

טוב ככה היל כמעט בן 8 עולה לכיתה ג' בבית אנחנו מסורתים שבת וכד' לא יותר מידי דתיים בגלל זה אני מפחדת מהתורני וגם 8 תלמידים ועוד חיבור כיתות מפחיד לא? הסיפור של החיבור התגלה במקרה לא ידעו אותנו טוב לקחתי את הילד למבחן בבית הספר כמובן שעבר את הבחינה יש לציין טוב מהתחלה כי נמחק הילד בן כמעט 8 עולה לכיתה ג' חיבור כיתות בתורני התגלה בטעות אני מעורבת קצת יותר לגבי שיתוף הילד הוא ביקר בבית הספר הממ"ד ועשה מבחן קבלה ועבר אז מה אתה אומר

תּמר

New member
אני למדתי בכיתות קטנות ומחוברות

ולא הפריע לי. נראה לי שצריך לבדוק את השיקולים לכאן ולכאן: היכן יש חברים לילד (האם הוא ישאר ללא חברים בכתה חדשה)? האם רמת הלימודים חשובה, והאם יש הבדל משמעותי בין בתי הספר? מה רמת הצוות בשני בתי הספר? האם משדרים לילד מסרים הפוכים מהבית? (והאם זה עקרוני מבחינתכם: גם אני למדתי בבית ספר שמסריו שונים מהמסרים בבית - ביה"ס היה חרדי, ואנחנו לא. אבל לי זה לא הפריע. אם ההבדלים גדולים - זה יכול להפריע מאוד, כמו שתאר אבא גאה). דווקא מבחינת גודל כיתות, נראה לי שכתה קטנה זה ייתרון, כי יש לילד יחס אישי. בכיתה של 30, ילד יכול ללכת לאיבוד בקלות רבה. ונקודה שכתבתי, ונראית לי מאוד חשובה - זה הקטע החברתי: האם בבית הספר השני יהיו לו חברים, האם הילדים מתגוררים קרוב אליכם וכדומה.

שכבה דו גילאית

היא עניין בעייתי. החטיבה הצעירה נכשלה למשל כשלון חרוץ כי היא גרמה לקטנים להתוות את הדרך, כלומר לתת השגיות שיטתית...אני מסכימה עם האמא השואלת שזה ממש לא נשמע טוב.

SHLOMIT 27

New member
שכבה דו גילאית

צודקת ועוד שלא ידעו אותנו בנושא עדיף עכשיו להוציא מאשר לפספס את הרכבת לא?

SHLOMIT 27

New member
בתגובה ל תמר

נתחיל דווקא מהסוף גם כרגע אף תלמיד שלומד איתו לא באזור המגורים שלנו ומהבית ספר החדש הבנתי שיש מהרחוה ומהאזור שלנו כן גם רמת הלימודים חשובה אני לא חושבת שרמת כיתה א' (עדיין לא ידעו לקרוא) שווה לרמה של כיתה ב' מסכימה? כבן לגבי יחס אישי את צודקת אבל עד מתי צריך לדעת לשרוד בכיתה גדולה ועדיף שקטנים מאשר גדולים שעוד אין קבוצות של חברים ממש וגם באה מחנכת חדשה כבר טוב אני חושבת

לפי מה שאת מתארת

יהיה לילד פער בין החיים בבית לבין ביה"ס, גם בממ"ד והמסלול הכי פחות "קונפליקטואלי" עבורו הוא תל"י. מידע אישי מחברות דתיות, האווירה בממ"דים מאוד מלחיצה לכיוון קונפורמיסטי של דתיוּת כרוח הזרם אליו שייך ביה"ס ורב ביה"ס, עם לחץ חברתי, עין בוחנת ודרישות די חד משמעיות. אני חושבת שאת בכיוון טוב של לצמצם את הפער, בכל אופן - יש עוד אפשרויות...

תּמר

New member
תל"י זה לא אותו דבר בכל מקום

אצלינו בשכונה זה נחשב חילוני. גם ממ"ד זה לא אותו דבר בכל מקום. אבל בכל מקרה, לשומרי שבת נראה לי שממ"ד מתאים יותר מתל"י, שם הרוב הגדול לא שומרי שבת.

SHLOMIT 27

New member
קישו ר הורים ליסודי

צריכה את הקישור אם תוכלי לעזור בתודה

למעלה