בית ספר...

BoAzI

New member
יש כמה וכמה מכללות. ../images/Emo41.gif

לפי דעתי האישית מכללת רידמן היא מכללה מצויינת ולא אני לא משוחד כי אני לומד בה פשוט כי יש בה אוירה רגועה מורים נפלאים בכל אופן המורים שאני לומד אצלם והיחס חם ואנושי בגדר המקובל . יש את מכללת מדיסין שהיא עוד מכללה לרפואה סינית אבל לדעתי המכללה הזו פסולה הם לוקים בחוסר יחס אנושי לתלמיד רואים בו עוד שכר לימוד שהם גובים ממנו ולא שמים עליו קצוץ ומה גם שהם מראים זלזול בוטה כשאתה בא לבקש פרטים על הבית ספר. מה גם שערכתי מן סקר עצמי קטן שאלתי כמה עשרות תלמידים שלמדו בכל מיני מכללות וכאלה שעדיין לומדים ולבערך 70-80% ואף אחד מהם לא היה מרוצה מהם וזה בלשון המעטה כמובן שזה אישי לכל אחד אחד יסתדר במכללה אחת ואחר באחרת אז כל אחד יקח לעצמו את מה שהוא רואה לנכון. יש את מכללת ג'נסיס שהבנתי ממישהי שאני מכיר שהיא מכללה טובה יותר מידיי פרטים לא ידועים לי עליה. יש באוניברסיטת תל אביב גם לימודי רפואה סינית . ואני בטוח שעוד רבות אני מציע לך אישית להיכנס לדפי זהב למצוא שמות של מכללות ולהיכנס לאתר שלהן אם יש להן או פשוט ללכת לשם ולשאול פרטים. כך תקבלי יותר מושג ככה אני בכל מקרה עשיתי עברתי ממכללה למכללה עד שמצאתי.

אדומה2

New member
ומצד שני.....

יש במדיסין מורים מעולים, יש ניסיון רב שנים ברפואה סינית ושיאצו, יש לימודי 4 שנים כאשר שנה רביעית היא סטאז' בקליניקות של המכללה, המורים נותנים הרבה מאוד יחס אישי, יחס חם, שממשיך גם אחרי שסיימת 4 שנות לימוד במכללה, ואני מסקר אישי שעשיתי משל עצמי, ראיתי את רידמן יותר כמקום של מסאז' ותו לא, לימודי הרפואה הסינית עדיין בחיתולים, לא מספיק שעות, בקושי ספרייה-- כך שזה מאוד אישי וכל אחד מוצא את מקומו במכללה אחרת. יש גם את המכללה למינהל, בקיצור, הכי כדאי ללכת באופן אישי למכללות ולתהרשם. המחירים הם פחות או יותר אותו הדבר עכשיו רק השאלה היא במה לבחור ושם צריך ללכת עם מה שהכי הרשים אותך. בכל מכללה שתיבחר יש לזכור שיש צדדים טובים וצדדים רעים. ובכל מכללה, שווה למצות את הטוב ולהבין שרע יש בכל מקום, לא משנה איפה. הלימודים הם אחריות *שלך*, לא של המורה שלך, לא של חברים שלך ולא של המכללה ששילמת לה את מיטוב כספך. מה שיצא מהלימודים האלה זה כ- 60% מה שיושקע בהם על ידך, המסגרת הלימודים ואחריהם. באוניברסיטת ת"א יש לימודי רפואה סינית??? האם הכוונה ללימודי מזרח אסיה? או שמא ללימודי רפואה סינית לרופאים בתור השתלמות קצרה?

מאיר72

New member
ובכן האדומה צודקת כמו תמיד

כל הדעות הן סוביקטיבויות לחלוטין (גם שלי) ולכן הכי טוב זה ללכת לכל אחת מהמכללות הקימיות ולראות שעור נסיון (של שנה א' כמובן) ולדבר עם התלמידים מכל השנים ולראות מה מי וכו' ורק אח"כ להחליט לאיזו מהן בדיוק ללכת וללמוד. בהצלחה

BoAzI

New member
ללא ספק ../images/Emo42.gif ../images/Emo141.gif

בקשר לאוניברסיטה ראיתי איזו פרסומת אני לא זוכר כלכך אם זה כוון ללימוד או שזו פשוט קליניקה כדאי לשאול ולברר פרטים. לא פסלתי את מדיסין טוטאלית פשוט יש לי משהו נגד זלזול ובכלל . ידעתי מראש שלא אמצא את מקומי שם אחרי היחס המשפיל והמזלזל שקיבלתי שם כשבאתי לבקש פרטים על הלימודים והרגשתי כאילו אני בכלל לא קיים כאילו שאני אוויר זו בדיוק התחושה שהרגשתי מהרגע שנכנסתי ועד הרגע שיצאתי . כששאלתי אנשים שם איפה נמצאת המזכירות אף אחד לא טרח לענות וכשבסוף הגעתי למזכירות טרטרו אותי מפקידה לפקידה ובסוף או אמרו לי בטון מזלזל הנה קח זה החוברת זרקו לי אותה על השולחן בזלזול לא טרחו להסביר כלום רק הזכירו את השכר הלימוד והתחמקו מכל מיני שאלות ששאלתי על מנת לדלות איזושהי פיסת מידע. זה לדעתי זלזול בוטה ואחד הדברים שאיני מוכן לסבול בשום אופן לא בכל מקרה במקום שאני אמור ללמוד בו בזמן הלימודים הארוך. ודרך אגב רידמן התפתחו מאוד מאז ימיי המאסז' שלהם
. ודרך אגב ברידמן עושים את השנה הרביעית סטאז' סמסטר שלם בבית חולים בסין רק למטרת הדגשה
או בארץ לבחירתך. שיהיה לך המורה הכי נפלא העולם ברגע שאתה מגיע למקום שמתייחסים אליך בזלזול קשה מאוד יהיה לך להמשיך בדרך הארוכה לא משנה כמה זמן או כסף תשקיע זה מרעיל את האווירה וגורם לך התנגדות ודחיה מהמקום או רצון לבוא בכלל . וכן נכון ההקשעה מצידך היא חלק ניכר מהלימוד בזה אין לי ספק.
. ונכון גם לרידמן יש חסרונות אף אחד לא טען שהם מושלמים אבל אני בכל מקרה הרגשתי הבדל של שמיים וארץ גם ביחס גם באווירה וגם בכלל הרגשתי שכייף ליהיה ונוח להיכנס לשם ולהיות שם וזה יהיה מקום נחמד לבוא אליו ללמוד. ואגב היועצת שם לא השאירה לי שום מקום לספק ישבה איתי בערך שעה וחצי והסבירה לי עד הפרט הכי קטן ששאלתי על כל אחד ממסלולי הלימוד וחקרה אותי בשאלות כדיי לראות לאן אני חותר להגיע ומשם לבחור את המקום המתאים.

אדומה2

New member
סבבה ואני אומרת פשוט מאוד

כמו שמאיר72 הדגיש- לכל אחד הניסיון שלו עצמו. הניסיון שלי עם מדיסין הוא ברובו מעולה, ואני בשנתי השישית שם. יש הרבה מאוד מינוסים במדיסין, אף אחד לא מתכחש לזה, אבל רק תזכור שתמיד יש שני צדדים למטבע. הניסיון הרע שלך קיים לצד הניסיון הנהדר שהיה לי שם- יחס אישי חם, שעות של הסברים, מורים מצוינים, הקשבה, השקעה (לא רק שלי), מהרגע הראשון ועד עכשיו. אז לא שמישהו מאיתנו צודק והשני טועה, זה קיים ומן הראוי לדעת שיש את שניהם. ואם אנחנו כבר בענייני הדגשות- הרבה דגש יש ברידמן- לפי מיטב הבנתי ותקן אותי אם אני טועה- על צמחים ופחות על דיקור. במדיסין יש יותר דגש על דיקור, אם כי השנה נכנס שינוי בנושא זה וצמחים הופך להיות גם חלק פעיל ומרכזי בלימודים בכל השנים. אני גם הבנתי מאנשים שלמדו ברידמן שאין שנה רביעית, יש פשוט סמסטר- שהוא בחירה לגמרי- שעושים השתלמות בסין. זה גם יש במדיסין, עם ולי קשר לסטאז' בקליניקות הלימוד.

מכללת באלאנס

ממוקמת בכפר המכביה ברמת גן מקום פסטוראלי, הרבה ירוק בעיניים, שקט שתי מורות שלימדו במדיסין= רחל חודדוב, בהירה שחק ידוע לי שיש להם הרצאת מבוא כל יום שלישי מומלץ לברר בכל מקרה שיהיה בהצלחה בלימודים איציק

למעלה