בית ספר פיגור קל

בית ספר פיגור קל

האם יש כאן הורים לילד/ה PDD הלומדים בבית ספר לפיגור קל. אנחנו מתלבטים על מסגרת לשנה הבאה, הילד משולב בכיתה ב ומאד מתקשה גם חברתית וגם קוגנטיבית,. ביקרנו בבית ספר רעות בפ"ת ובית ספר לפיגור קל. אשמח לשמוע דעות.

רחל119

New member
מביאה לך התיחסות של אחת האמהות

לבי"ס רעות (לקוח מע' 2):
" הנה תאור של בית ספר רעות: כיתות א-ו, עד 8 תלמידים בכיתה, עד 10 כיתות בכל ביה"ס (ז"א עד 80 תלמידים בכל ביה"ס כולו). צוות מדהים בכיתה ובהנהלה. הצוות מונה: מורה עיקרית, מורה משלימה, 2 סייעות (בוקר וצהריים), קל"ת ומרב"ע, תרפיסטיות לאומנות ולמוזיקה (מפגשים פרטניים) , מורות לאומנות ומוזיקה (מפגשים כיתתיים), מורה לספורט, פסיכולוגית ויועצת. ביה"ס נמצא במבנה חדש שתוכנן והותאם לו ספציפית. כל כיתה מצויידת במטבחון, חדר מחשב וחצר פרטית קטנה. בנוסף יש שתי חצרות בית-ספריות גדולות להפסקות עם מתקני משחקים, אולם ספורט, חדר סנוזלון, ספריה, חדרי טיפולים, מטבח (יש מבשלת פרטית שדואגת לתפריט שמתאים פרטנית לכל ילד). כל יום בשעות הצהריים יש חוגים (לנו בכיתה א' יש: רכיבה על סוסים, קפוארה, ליטוף חיות, קולנוע, ספריה, ג'ימבורי, חווה חקלאית ושירה בציבור)."
בהצלחה

מ"אחת האמהות" :)

היא מחפשת מידע על בית ספר לפיגור קל ולא על רעות שהוא בי"ס לאוטיסטים. ברעות היא ביקרה בעצמה (כך כתבה). אני מניחה שלילד שלה יש אבחנה של אוטיזים וגם של פיגור קל ולכן יש אופציה לרשום לכל אחד מהם ומכאן ההתלבטות מה טוב יותר עבורו.
לצערי אני לא מכירה בתי ספר לפיגור קל במרכז, כך שאני לא יכולה להמליץ על אחד ספציפית, אבל אני מכירה אמא מהדרום עם ילד מקסים בעל אבחנה כפולה של אוטיזים ופיגור שהתעקשה לרשום אותו דווקא לבי"ס עם התמחות באוטיזים ולאחר מאמץ הצליחה והיא מרוצה מאוד היום. הסיפור בקצרה הוא שהמועצה המקומית שלה רצו שתרשום אותו לבית ספר עם התמחות בפיגור, כי זה מה שהיה להם במועצה (במקרה שהוא נרשם לבית ספר מחוץ למועצה הם צריכים לשלם למועצה האחרת על הלימודים וגם לממן הסעות ושעות נסיעה מורחבות למלוות שכן ההסעה מרוחקת וכו' ולכן מועצות ברחבי הארץ מנסות לפעמים לשכנע הורים להסתפק במסגרות שיש במועצה שלהם - אם זה בתי ספר לפיגור במקום אוטיזים, או כיתות תקשורת במקום בתי ספר לחינוך מיוחד גם לילדים שזה לא מתאים להם וכדו'). השיקול של אותה אם היה שהאבחנה העיקרית הייתה האוטיזים וצריך אנשי מקצוע שמתמחים בתחום ספציפית כדי שיוכלו להגיע אל הילד ואז לקדם אותו בשני המישורים (אוטיזים ופיגור), מה שלא בטוח שיוכל לקרות עם צוות שמתמחה רק בפיגור ולא באוטיזים.
בהקשר של הילד שלה אני בטוחה שהיא צדקה. בהקשר לילדים אחרים זה כרגיל כל ילד על פי עולמו וצרכיו.
אגב המסקנה הנוספת מכל אלו שחשוב שהורים ידעו שאם באבחון נרשמת לילד יותר מאבחנה אחת (לדוגמה אוטיזים ופיגור) רשמית המועצות/עיריות רשאיות לשבץ למוסדות חינוך מכל אחת מרובריקות האיבחון וכנ"ל וועדות השיבוץ (ז"א שאם לדוגמה בבי"ס רעות יש בד"כ רשימת המתנה כאורך הגלות של תלמידים מערים ומועצות בסביבת פתח תקווה שאין להם בתי ספר לאוטיסטים - ורוב הערים מסביב הן כאלו.... אז ילד שיש לו אבחנה של אוטיזים ותחום ייחוד נוסף עלול למצוא עצמו משובץ לבית ספר שמתמחה בתחום הנוסף).

רחל119

New member
אני ישבתי בזמנו כנציגת הורים בו.השמה

ואלוט אכן הנחו אותנו לשים לב שילדים עם פיגור ועם בעיות תקשורת - לעשות הכל כדי לסייע להורים לשבץ ילדם במסגרת שנותנת מענה לבעיות תקשורת!

תודה רבה על התגובות

קודם כל הבן שלי מאובחן אוטיזם ולא פיגור, אומנם יש לו קשיים לימודים ורחוק מרמת הכיתה בה נמצא.
אף אחד לא לוחץ עלינו להכנס לבית ספר לפיגור. זה יותר מחשבות שלנו כיוון שהרגשנו שבבית ספר לפיגור שהיינו בו היה מאד נעים, ילדים שדיברו ונראו מאד שמחים יש להם המון פעילויות , לעומת בית ספר ברעות שתחושתנו (ורק תחושה בלי לפגוע באף אחד - ולכן אשמח לתגובה של הורים!!!) שכמעט והילדים לא דיברו, וללא אופציות של שילוב עם ילדים ללא קושי תקשורתי. אני יודעת שהזכויות של ילדים שלנו מאד מועט בבית ספר לפיגור קל לעומת טיפולים ושעות לימוד רבים, אך נראה כי מבחינה חברתית יש יתרון להשתלב בבית ספר פיגור קל.

אשמח לדעתכם.

תודה על תגובתך

היום כדי להכנס לבית ספר פיגור קל לא צריך הבחנה שכזו. הם מקבלים גם ילדים עם קשים אחרים.
דווקא במועצה לא מונעים ממנו לשלוח את ילדנו לבית ספר רעות, זה יותר מחשבות שלנו אולי לרשום אותו לבית ספר לפיגור קל. את ההסבר לזה רשמתי לתגובה השניה שלי למטה.
אשמח לדעתכם

למעלה