בית ספר מלא חיות...

zivadina

New member
בית ספר מלא חיות...

רציתי לספר לכם על בית הספר שלנו במושב דליות אשר בגולן. זהו בית ספר יסודי אזורי, שההורים החליטו שרוצים שיהיה בו כיף לילדים, והתחילו להביא אליו חיות ולסדר להן מכלאות. תוסיפו לזה את איש האחזקה המגניב (נראה לי ADHD בעצמו) שמקבל לחסותו באהבה כל ילד שמתפרע בכתה ואוהב את החיות, ותקבלו בית ספר שטובל בחיות, וכל הפסקה הילדים באים לחבק את החיות. היום זה מאוד באופנה, כל הטיפול עם חיות. יש על זה תאוריות שלמות. אצלנו זה יצא משילוב של רצונות ויכולות של האנשים, וכמובן מנהלת שיודעת לקחת את כל המרכיבים ולהצעיד אותם קדימה, והתוצאה היא נהדרת. אני לא חושבת שמתאימה כאן תאוריית הציידים, כי החיות כאן הן בשביל ליטוף וחיבוק.

דליה.ד

New member
גם אצלינו בבית הספר

יש משק חי -זוטא, שיקבל תנופה השנה עם בניית פינה מסודרת. החיות שיהיו הם לצורך חיבוק וללמידה לשכבה הצעירה. יש לנו מורה שלמדה פטרפיה (תרפיה באמצעות חיות מחמד), היא אחראית ומפעילה. בין הארנבונים והאוגרים תמצאו גם חיות מחמד לא שגרתיות: טרנטולה, נחש, צ´ינצ´ילה, גרבילים, איגואנה וכד´...

sibi

New member
גם אצלינו (סתם בעיר...)

הכניסו פרוייקט חיות - כבר שנה שניה. כל כיתה מקבלת כלוב עם סוג אחר של חיות, ובנוסף יש כלובי חיות שאפשר להוציא וללטף. הפרויקט נעשה בשיתוף עם הכפר-הירוק. הילדים מאוד נהנים, לומדים וגם מתרגלים אחריות וטיפול.

פרוייקט החיות

החיות פה הן ממש לא כדי לצוד אותן, הרעיון הוא שילדים עם הפרעת קשב סובלים לפעמים מקושי בהגדרת טריטוריות של גבולות גוף, אני ואתה וכדומה. כמו כן יש הרבה פעמים רגישות יתר גופנית, וכן יש לא פעם סיבוכים רגשיים. הטיפול בחיות נותן שילוב של כל הדברים. חיות מעניקות אהבה ואכפתיות בתמורה ליחס, הן רכות חמות ונעימות למגע, והן עוזרות מאד, לפעמים באופן תקיף, בהגדרת גבולות. כמו כן הן עוזרות להבין משמעות של אחריות ושל בניית הדדיות וקשר (למשל בין רוכב לסוס, המפתחים ביניהם סימנים מוסכמים ולמדים להבין זה את זה). כל אלה נקודות משמעותיות. איריס

למעלה