בית ספר לגזענות?

בית ספר לגזענות?

"מורים נגד גזענות": להחרים שיעורי "מורשת זאבי" רחבעם זאבי היה אדם שנוי במחלוקת, אדם בעל דעות גזעניות חמורות, שהסית לגרש מליוני אנשים מבתיהם אך ורק בגלל היותם ערבים ואשר בנה קריירה פוליטית על ההסתה הזאת. מורשתו של זאבי היא מורשת שלילית ואנטי-חינוכית, ואין מקום ללמד אותה בבתי הספר במדינה דמוקרטית" אומרים אנשי תנועת "מורים נגד גזענות" אשר קוראים גם להטיל חרם על בול הדואר הנושא את תמונתו של זאבי. "אין מקום לבול כזה, כמו שצרפת אינה מוציאה בול עם תמונתו של לה פן ובאוסטריה אין בול של יורג היידר" אומרים אנשי התנועה. את תנועת "מורים נגד גזענות" הקימו קבוצה של מורים גמלאים, בתגובה על ההתקרנפות הגוברת במערכת החינוך ובאמצעי התקשורת. "אנו בקשר עם מורים המלמדים היום בבתי הספר, ורבים מהם מודאגים מאד מן התכנים שעליהם ללמד ואינם שלמים עמם, אך הם חוששים למשרותיהם ואינם מעיזים לדבר בגלוי. לנו הגמלאים אין מה להפסיד. בכמה ימים בלבד כבר הצרפו אלינו עשרות" אומרת חווה, תושבת תל אביב אשר השתתפה בקרבות 1948 בגליל המערבי ולימדה היסטוריה בבית ספר תיכון במשך עשרות שנים. "לדעתנו צריך להתעורר, להתאחד ולהרים קול. מורים אינן צריכים ללמד את ´מורשתו´ של זאבי ותלמידים אינם צריכים ללמוד אותה. וגם כשהולכים לסניף הדואר צריך להשגיח לא לקנות ולא להשתמש בבול הנושא את דיוקנו של הגזען". הפעילות סביב יום השנה למותו של זאבי היא מניפולציה פוליטית נועדה לתת לגיטימציה לרעיון הטרנסר הגזעני והמרושע. "אלפי אנשים נהרגו במעגל הדמים האכזרי של השנתיים האחרונות. אף אחד מיתר שש מאות האזרחים הישראלי ם שנהרגו לא זכה להנצחה אישית בבולי דואר או בשיעורים בבתי הספר. אילו היה מדובר באבל פרטי של בני משפחתו היינו נותנים לזאבי לנוח בקברו ולא היינו מתערבים בכך. אך כאשר מנסים להפוך את יום השנה למותו מנוף לרעיון מתועב ונורא של טרנספר, אנו חייבים להרים קול".

EverMan

New member
הבן אדם מת , וזה לא נכון

להשמיץ אותו לאחר מותו. אבל בהחלט לא צריך ללמוד את מורשתו בבית הספר. אפשר ללמוד על פועלו ועל האיש עצמו , אבל את האיד´ שלו לא צריך להצדיק ובטח שלא ללמד , ובטח שלא ילדים תמימים.

Moledet972

New member
ולמה אנחנו צריכים ללמוד את

האידיאולוגיה של רבין בבית הספר?(לפי דעתי לא צריך ללמוד את הדעות של שניהם, אולי רק בכיתות המאוחרות).

EverMan

New member
כי מה שמלמדים במורשת רבין

זה שלום (לא מדיני אלא ממשי) , ולא לאלימות. וזה שרצח על רקע פוליטי זה אסור. שדעות חייבות להישמע.

אפרת*

New member
גם את האידאולוגיה של רבין לא צריך

ללמד ולא בגלל שיש בה משהו פסול אלא בגלל שהדגש צריך להיות על רצח פוליטי והסתה ולא על רבין, פשוט בגלל שאני מתארת לעצמי שבשביל מי שלא מסכים איתו [ואני לא נמנת עליהם] נורא מרגיז לשמוע במשך יום שלם על כמה שהוא היה טוב וכו´...

Moledet972

New member
ללמוד את דעותיו הפוליטיות?

- גם הדעות של זאבי היו שלום. לכן, אפשר ללמד על האנשים עצמם, על ההסטוריה שלהם בצבא, וכו´. בקשר להסתה. "בגין רוצח" זו גם הסתה. זה שהוא נרצח, זה לא אומר שהייתה הסתה גדולה יותר. הפגנה של 400,000 עם קריאות רוצח ופושע כלפי בגין, הן לא פחות מאשר היו בתקופת רבין.

EverMan

New member
דעותיו של גנדי לא היו שלום.

הם היו "אנחנו נעשה מה שבזין שלנו והם יאכלו את זה". ולא , לי לא זכור הפגנות של 400 אלף איש תחת הכותרת בגין רוצח !

כנראה שלא נולדת

אבל אני זוכר טוב מאוד את השלטים "בגין רוצח" ו-"שרון רוצח" , חלק מהם היו כתובים באנגלית. נו טוף, תמיד הסמול תלה את יהבו על מדינות-זרות ובמיוחד על אירופה האנטישמית.

אפרת*

New member
שלום?!

עם כל הכבוד, למר זאבי, שלום לא היה חלק מהאידאולוגיה שלו. שלום היה פרט שולי, שאם במקרה הוא יגיע, לא נזרוק אותו מיד לפח... פעילותיו לא היו למען שלום אלא למען יהודים... אין זה מצדיק את הרצח או עושה אותו פחות נוראי אבל לא ניתן ללמד את מורשתו תחת הכותרת "שלום"... למיטב זכרוני ההיסטורי 400,000 האנשים שבאו להפגין נגד הטבח בסברה בשתילה לא באו בכדי להפגין למען רצח בגין ושרון.. האם אני טועה?

danv

New member
לא צריך!

אם מלמדים מורשת אחת צריך ללמד גם את השניה. אם לא אז לא ללמד את שניהם!

yoavl1

New member
הגזמת, גבר!

אם אתה מלמד סובלנות ואחווה וחברות ורעות אז אתה צריך ללמד גם רוע, שנאה, חוסר סובלנות ורשע?? למען האיזון??? תהיה הגיוני ותחזור אלינו...

Moledet972

New member
ומי קבע שהפקרת אחים לנשק ומשתפי

פעולה עם ישראל למרותו של ערפאת זה סובלנות, אחווה וכו´. מי קבע שכניעה לטרור זה אחווה. מי קבע שהקמת מדינה יהודית על פחות משליש מארץ ישראל השלמה זה גזענות? מי קבע שרצון בפתרון לטווח ארוך של הסכסוך זה חוסר סובלנות? אתה קובע. זו דעתך... העם יקבע, אבל אתה לא תלמד מצע פוליטי של מפלגה אחת בלבד, או של צד פוליטי אחד בלבד. אפשר ללמד על כל הצדדים הפוליטיים, כחלק מלימודי האזרחות. אבל אי אפשר ללמד את "מורשת רבין", שהיא מורשת פוליטית, ובקשר לגנדי לא לדבר אפילו על עברו הצבאי, בלי דעותיו הפוליטיות.

EverMan

New member
כן ?!

רבין הפקיר אחים ?! רבין נכנע לטרור !? מה הקשר בכלל ל"שליש מארץ ישראל השלמה" זו גזענות ?! ולהפך , אתה רוצה פתרון מהיר שיבוא מהר , אנחנו רוצים פתרון ארוך , אתה הוא הלא סבלני ! ולא ! זאת לא דעתך ! לא מלמדים שום דבר פוליטי במורשת רבין , מלמדים ומחנכים לשלום אחווה וחוסר אלימות , ואת הקונספט שאסור לדכא רעיונות בייחוד לא בידי רצח 1 אין פה פוליטיות !

Moledet972

New member
תגובה...

- אחים לנשק, התכוונתי למשתפי הפעולה והמנהיגים המתונים ביש"ע, שנשחטו ע"י כנופיות ערפאת. - רבין נכנע לטרור. היה טרור, הוא המשיך במגעים, הטרור התגבר, ערפאת עודד את עמו לטרור - כניעה לטרור של ערפאת(שלא הפעיל טרור, אלא אפשר טרור) - חינוך לאחווה זה יפה. אבל חינוך להחזרת יש"ע, זה דבר פוליטי. חינוך לשלום זה יפה. חינוך לחתימת הסכם שלום זה בסדר. חינוך לכך שמי שמתנגד להסכם השלום עם ערפאת הוא כמו החמאס, זה כן פוליטי. - אני מאוד סובלני. אני לא שונא ערבים, אני גם לא שונא את ערביי יש"ע. אני רוצה לחיות איתם בשלום בגבולות מוכרים וטובים, בחוסר אלימות, וכו´....

EverMan

New member
אז ככה.

-ה"מנהיגים המתונים ביש"ע" יודעים טוב מאוד מה הסכנות שהם חיים שם. הם בחרו לגור שם למרות כל הסיכוניים בשביל למצות את האידיאולוגיה החמדנית שלהם. -בשנת 93-95 לא היה שום עידוד לטרור ! ולא ! הוא ממש אבל ממש לא נכנע לטרור ! -חינוך לאחווה זה תכונה בין-אישית. לא דבר פוליטי. חינוך לשלום בין-אישי זו תכונה בין-אישית. לא דבר פוליטי. לא אמרתי לחנך לחתימת הסכם שלום , אף אמרתי שאני מתנגד לזה. אני דיברתי על שלום , לא על הסכם שלום. מישהו דיבר על זה שצריך להתנגד להסכם שלום ? לא ! דובר שצריך לשאוף לשלום אמיתי וכנה , לא להסכם שלום. אם אתה לא שונא אותם למה אתה כל כך רוצה לפגוע בהם ולהרוס להם את החיים ?

Moledet972

New member
ענבר, אני דיברתי על המנהיגים

המתונים של הערבים, שנרצחו ע"י כנופיות אש"ף.

Peace2002

New member
ניסיון עלוב להשוות את גנדי לרבין

גנדי, עם כל הכבוד, היה דמות שנויה במחלוקת משולי הפוליטיקה הישראלית. אומרים שצריך לעשות שיעור על אהבת הארץ וציונות, אבל כשחשבו על גנדי לא חשבו על הדברים האלה, אלא על הטרנספר. אם לא היה יום זיכרון לרצח רבין, לא היו מתעקשים לעשות יום זיכרון לגנדי. אך הנסיון של הימין לא הצליח, ולפי דעתי אפילו לא הזכירו את יום השנה בעיתון. אני, אישית, לא ראיתי שום ידיעה על כך.

למעלה