בית ספר דמוקרטי

מעצימה

New member
בית ספר דמוקרטי

תוהה האם בתי הספר הדמוקרטים מתאימים יותר לילדי adhd? האם מבחינה חברתית יהיה להם קל יותר להשתלב חברתית? אשמח לשמוע מניסיונכם...אם משהו כאן ניסה עם ילדיו או לומד בדמוקרטי?

בית ספר דמוקרטי

שלום לך,
התשובה היא שבדרך כלל כן משום שיש יותר חופש בחירה, הלימוד בקבוצות קטנות יותר, יותר מקום ךלכישורים ונטיות של כל תלמיד, אפשרות לצאת להתאוורר וסוג של חונכות איית של המחנכים. עם זאת, יש הבדלים גדולים בין בתי הספר הדמוקרטיים וכדאי לבדוק
בתי ספר ספציפיים לפני שמחליטים.

בברכה, נוגה

מעצימה

New member
תודה רבה על תשובה מפורטת...

האם תוכלי להסביר למה כוונתך בהבדלים בינהם?
האם מכריה את הדמוקרטי בקרית אונו???

צריך מאוד להיזהר

ברוב בתי הספר הללו אין ממש תמיכה בילדים בעלי צרכים מיוחדים והם הולכים לאיבוד. יתר על כןהם מאוד מצריכים הבנה של קודים חברתיים ויכולת סינגור עצמית גם החופש שניתן שם לא תמיד פועל לטובת ילדים כאלה שדווקא צריכים מסגרות מובנות וברורות.

מעצימה

New member
תודה רונן....

הנושא החברתי הוא המטריד יותר...(למרות שיש לו כמה חברים...ויש מפגשים טובים יותר ופחות). בעיקר החשש ממעבר לחטיבה...הגודל,השינוי וכך שלא מחובר עם קבוצת ילדים כזו או אחרת.

מה אתה ממליץ באם מותר לשאול..

כל מקרה לגופו

מאוד תלוי באופי הקשיים שלו ובסוג התמיכה שהוא יקבל, כולל לצערי יכולתכם הכספית לעזור לו.
אבל עקרונית במידה והקשיים רבים ובולטים לא הייתי מהסס לבדוק מסגרות של חינוך מיוחד. לפעמים זה עדיף לילד מבתי ספר דמוקרטיים שרק יגבירו את החיכוך וידחו את הטיפול בקשיים
זה לא שאני עקרונית נגד בתי ספר כאלה. אני חושב שיש בהם הרבה מן החיוב. אבל זה לא לכל אחד.

ayalafree

New member
תגובה לגבי בית ספר הדמוקרטי.

דווקא שיש ילדים רבים היפראקטיביים שצריכים מאוד את המסגרת הנוקשה יותר של בית ספר הרגיל. יש לא מעט ילדים שהולכים לאיבוד בבת ספר עם כל כך הרבה גמישות.

למעלה