בית ספר אליאנס בחיפה

רחלית21

New member
בית ספר אליאנס בחיפה

שלום אולי תוכלו לעזור לי לאתר שלוש דודות של אימי שלמדו באליאנס בחיפה בטווח השנים 1930 עד 1940
שמן של הדודות הוא אליזה(עליזה)אלגרה מוסרי או כפי שנכתב על מצבתה מוצירי
פלור מוסרי -
רוזה מוסרי
מעבר לכך ידוע לי (לפי מצבתו) כי אביהן נפטר בחיפה בשנת 1940 והיה רוקח בחיפה שמו על מצבתו הוא יעקב בן הרב חיים מוצירי
איזה מידע כתוב מרשויות אני יכולה לקבל לגבי אדם בשנים אלה בארץ ישראל
תודה

רחלית21

New member
בית הספר אליאנס

שם המשפחה בשתי הגרסאות הוא מוסרי או מוצרי ויש שכתבו גם מוצירי

רחלית21

New member
אליאנס

אין לי מושג ממשווק אני יכולה לנסות להעריך moseri או muzeri

שרי סילבר

Active member
נסיון ראשוני לסייע מחיפוש באתר אליאנס בפריס ע"פ צורות-הכתיב הללו ואף נוספות לא מצאתי כל אזכור. ככלל, האתר מכיל יותר מידע אודות מורים ומנהלים בבתי-הספר השונים של אליאנס, אך פה ושם נתקלתי גם ברשימות של תלמידים, ולכן חיפשתי. בכל מקרה, אם ברשותך תמונות ישנות ו/או מסמכים ישנים, אולי תוכלי לבדוק שם את הצורה בה נהגה המשפחה לרשום את שם-המשפחה. אולי זו ווריאציה אחרת, שכדאי לנסות לחפש גם על פיה.

כך או כך, אני מציעה לך לנסות לחפש בארכיון-העיר חיפה. למיטב זכרוני, כשחיפשתי בשעתו באתר, גיליתי שהמידע מאליאנס הוא משנים מאוחרות יותר, אך כדאי שתבדקי את העניין באתר שצירפתי (בתפריט בצד ימין יש פירוט של רשימת-החטיבות בארכיון). בכל מקרה אפשר לנסות להתקשר לארכיון ולבדוק את הדברים איתם.

ביחס לאבא, שנקבר בחיפה, איני בטוחה שהבנתי לאיזה מידע ולאילו רשויות כוונתך. אם הכוונה, למשל, למשרד-הפנים, אישית אין לי נסיון עם העניין, אך משרשורים שהיו כאן בעבר עולה, שנדרשת ע"פ רוב הוכחת-הקרבה אל האיש המבוקש, ובחלק מהמקרים החברים ציינו שנדרש תשלום. אולי אלה שהתנסו יוכלו לפרט יותר.

בכל מקרה, נראה לי שכדאי לבדוק את העניין גם בארכיון העיר חיפה. יתכן שיהיה שם מידע אודותיו אם התגורר בעיר, בין אם דרך רשימות-תושבים, נושאים הקשורים ברשיונו כרוקח, תכתובות הקשורות לעיסוקו, וכו'. שווה לנסות.

רחלית21

New member
אלגרה מוצרי - לימודים באליאנס ובכלל

מצאתי תמונה שלה בעיתון דבר ממרץ 1938 שם המשפחה נכתב מוצרי
MOUTZERI
או עם S במקום ה Z
האם תוכלי לבדוק שוב
דבר נוסף בנוגע אליה כתוב בכתבה המצורפת כי עבדה כאחות במרכז המסחרי?
במקום אחר כתוב כי עבדה אצל הד"ר מוזס בחיפה? האם מוכר או ידוע במה מדובר

שרי סילבר

Active member
לא מצאתי גם בכיתוב הזה אבל, כאמור, באתר מופיעים בעיקר מנהלים ומורים, חברי-ועדות, וכו', ופחות רשימות-תלמידים. אני חוזרת אל הצעתי המקורית, לנסות לבדוק בארכיון חיפה, אולי שם ניתן לאתר מידע הקשור באליאנס.

אשר לפרטים הנוספים, כדאי לפתוח שרשור חדש ולהעלות את השמות והפרטים בצורה מסודרת. כפי שאת רואה, השרשור אינו מוקפץ עוד לדף הראשון, ולא כולם קוראים את דפי-ההמשך. אני עצמי איני חיפאית, אך יתכן שהחיפאים כאן (שהם צאצאים למשפחות ותיקות בחיפה) וכאלה שברשותם מדריכים ישנים יוכלו לסייע באיתור מידע נוסף אודות אלגרה מוצרי.

אם ברשותך הכתבה כדאי לצרף אותה להודעה החדשה שאת פותחת, כי "המרכז המסחרי" זה מונח שאינו אומר מאומה. צריך להבין באיזו שכונה של חיפה המדובר.

למעלה