בית, סבתא וגעגוע

yaeli20

New member
בית, סבתא וגעגוע

הוים בבוקר כשעוד הייתי חצי ישנה עלה לי בראש הכביש שהוביל אל הבית של סבתא הכביש בצורת האות S שציין מבחינתי מאז שהייתי קטנה את הכניסה לנתניה. בדירה קטנה ברחוב שקט הייתי מבלה מידי שבוע את השבתות שלי, היינו מגיעים בצהרים נותנים נשיקה ומתיישבים לאכול אוכל שתמיד היה יותר טעים מהאוכל בבית וזה לא משנה שבבית הכנו את אותו הדבר. אוכל של סבתא זה אוכל של סבתא, תמידי קינאתי באחי שאכל רק שניצל ופירה והיה מקבל את הפירה עם החלקים החומים שאף פעם לא הבנתי מה הם אבל הם היו כל כך טעימים בפעמים הבודדות שאחי היה נותן לי לגנוב לו קצת. הפרחים הכחולים מפלסטיק שהייתי משחקת איתם על השטיח אחרי האוכל כשאבא ואמא היו שותים קפה ומדברים עם סבתא בסלון. משחקי הרמי במרפסת כשאבא שלי היה יושב לידי והיינו משחקים נגד סבתא אחי ואחותי ובלי לדעת הם היו זורקים לי את המספרים שהייתי צריכה כדי שאני אנצח ואהיה מרוצה. זה מצחיק אותי להיזכר בזה כי אחר כך אנחנו היינו עושים את זה לסבתא כשהיא עברה לבית האבות והיינו באים בשבתות לשחק איתה. התמונה בשחור לבן שתמיד הייתה ממוסגרת במסגרת העגולה על השולחן בפינת האוכל ועד היום אני לא כל כך בטוחה מי היא האישה שמצולמת בה... אם זאת אחותה או אימא של סבתא. התיבה מחרסינה שהייתה על המזנון שתמיד היה בה איזה בול מיוחד או מהדק שולחן חלוד. סט הקופסאות מפח שהיו מסודרים על המדף מהגדול לקטן ובהם סבתא הייתה שומרת תמיד את העוגיות שאהבנו ו"לא ידעה" שאנחנו כל פעם הולכים ל"שירותים" בשביל לגנוב עוגיה. המקרר הירוק שהייתי מציצה בו תמיד כי ידעתי שכל מה שנמצא בקופסאת פלסטיק מוכן בשביל שניקח הביתה למרות שאבא תמיד היה אומר שהיא לא צריכה להתאמץ זה בסדר. החלון במטבח שדרכו הייתי מציצה לשכנים בבניין ליד...המרפסת הקטנה במטבח שבה היה תמיד את המקומות הכי טובים להתחבא במחבואים ושבה היה חלון לשרותים והיה אפשר לדבר דרכו בלי להשאיר את דלת השירותים פתוחה. אחרי שאמא שלי מתה סבתא שלי הייתה הדבר היחיד שנשאר לי מהצד הזה של המשפחה אבל את זה הבנתי רק אחרי שגם סבתא נפטרה. היום כל הצד ההוא איננו ואני מתגעגעת כל כך.

eshkolit32

New member
כשקראתי ממש ראיתי את הכל לנגד עיני

תיארת את הדברים בצורה מוחשית כל כך...שלרגע היה לי בילבול קל, האם זה הזיכרון שלך או שלי, מהבית של סבתא שלי.... טוב את יודעת שאת כותבת יפה זה לא דבר חדש
אני מכירה איך זה כשמבינים כמה בן אדם משמעותי לנו רק אחרי שהוא איננו. זה קורה לכולנו המון בחיים. אבל את יודעת מה, טוב שיש לך את הזיכרונות. בכל זאת היית ילדה קטנה, והנה את זוכרת, ולזיכרון יש משמעות, הוא לא מאבד אותה אחרי שבן אדם עוזב את העולם הזה. הזיכרונות הם חלק בלתי נפרד ממך והם נשארים לנצח, אני לא מאמינה שזה ינחם אותך, אבל אני בטוחה שאת שמחה שיש לך זכרונות של דברים שהיו, של הבית שהיה, של הביקורים אצל סבתא שלך...

MeWithoutU

New member
איזה זיכרונות...

ממש יכולתי לדמיין את זה... כייף לך שיש לך זיכרונות שמחים...כאלה זיכרונות טובים ונחמדים. אני לא מצליחה להיזכר בהרבה... אני לא יודעת אם זה כי אני באמת לא מצליחה...או שעדין לא מוכנה לזכור או פשוט מחקתי את זה מהמודע שלי. אחרי שאמא שלי נפטרה - סתבא שלי (אמא שלה) היא היחידה שנשארה מצד אמא שלי... רק אותה יש לי...אבל היא בארגנטינה...והגעגועים הורגים אותי... היא במצב די רע...ביקרתי לפני כמה שנים ויודעת שעכשיו המצב יותר גרוע... וזה שהיא רחוקה...שובר אותי לגמרי... אין לי זיכרונות...לפחות לא כאלה כמו שיש לך... רק זכרונות כואבים וקשים מהפעם האחרונה שראיתי אותה. אני לא זוכרת הרבה - אבל יודעת שאני אוהבת אותה...כי רגש זה הכול. בכלל פעם האחרונה שישבנו כל המשפחה ביחד כולל אמא וסבתא זה היה לפני 12 שנים... הלוואי והייתה לי את היכולת לזכור משהו שמח מלפני 12 שנים... הלוואי והייתה לי את היכולת לזכור משהו בכלל מהתקופה של כל המשפחה ביחד.

A GIFT OF LOVE

New member
זה מזכיר לי

שלפני כמה זמן קראתי, אני חושבת בספר של הופ, שסבתא זה אחד הדברים הטובים שנשארו לנו, סבתא, לא רק שהיא תומכת ומקבלת בהבנה [כמעט כל הסבתות אני חושבת], אלא שהיא גם הכירה את הבת שלה והיא יכולה לספק המון ידע בשלב שמתחילים לאסוף ולחפש זכרונות. ואת, כמו שאני יודעת, לא נשארו לך הרבה זכרונות, חבל שהיא לא חיה היום, אני בטוחה שהיא יכלה לתת לך המון בענין הזה. גם לי הייתה סבתא, וגם לה היו פרחים מפלסטיק, אוכל טעים אבל לא סימפטיות. סבתא שלי הייתה אישה קרה שלא ממש שידרה לנו אהבה וחום, אפשר לומר שכלל לא שידרה... אני שמחה שלפחות בזמן הקצר הזה, היה לך את האישה המדהימה הזאת! תשמרי את הזכרונות. [כבר אמרתי את זה היום?!]

../images/Emo24.gif

אני לא זוכר דברים טובים כאלה מסבתי, היא הייתה אישה זקנה וחולה שתמיד התלוננה.

למעלה