בית מעץ

דבי&

New member
בית מעץ

שלום רב, לפני 7 חודשים עברנו לגור בשכירות בבית שכולו עשוי מעץ מאז אני מרגישה תקועה ביחוד בתחום המקצועי ולפעמים ממש יש לי הרגשה שחסר לי אויר למרות שהבית מלא בחלונות ומואר מאוד. מה אני יכולה לעשות כדי לאזן את זה ? תודה.

צריך לבדוק את המצב יותר לעומק...

תחושת מחנק ותקיעות עלולה לנבוע מעוד דברים כמו מבנה עם שיפועים/לא שלם/עומס בפריטים. התחושה של חוסר אויר בד"כ נובעת ממרכזי חדרים/בית שיש בהם ריהוט וארונות מלאים ועמוסים.חלונות מוארים קשורים לדברים אחרים. לא כל בית מואר הוא בית שאינו תקוע וגם להיפך.יתכן שהעץ מתיש אותך...או שזה משהו אחר. לפני הגעה למסקנות יש לבדוק את הסביבה יותר בתשומת לב. התחום המקצועי הוא עניין נוסף שיש להתיחס איליו מעבר למה שציינת. האם תוכלי להעלות שירטוט של הבית? תאריך לידה שלך?

דבי&

New member
שרטטתי משהו

זאת קומת הכניסה. הפרופורציות לא משהו אבל זה נותן מושג על החדרים ומה יש בהם. בסלון יש שיפוע לגג בערך מהקו שנגמר המטבח לכיוון החלונות. תאריך הלידה שלי הוא 13-2-1972 תודה רבה על העזרה

דבי&

New member
והקומה השנייה

זאת קומה קטנה יותר מקומת הכניסה. בחדר שינה שלנו יש שיפוע בתקרה לכל אורך הגג עד לכיוון ראש המיטה ששם הגג הכי נמוך (גובה שאי אפשר לעמוד בו). גם בחדרים של הילדים יש שיפוע לגג מאמצע החדר ועד לכיוון של המיטות שלהם.

דבי&

New member
ועוד הערה

רוב הריהוט שלנו הוא גם מעץ מכיוון שאנחנו באים מדירה שבנוייה בבלוקים ושם זה לא הפריע לנו. פה כל העץ הזה פשוט עושה לי רע.

אם כך כבר יש שני דברים מאוד

ברורים: השיפועים והעץ בכמות שאת חווה אותו כרגע, מחלישים אותך.נקודה. עכשיו השאלה היא מה האפשרות/רצון/יכולת שלך לשנות דברים החל בהשקעה פיזית, התאמצות, חיפוש וכלה השקעה כספית. ונהייה יותר ספציפיים: האם באפשרותך להציב תאורה צמודה לשיפועים בכל השיפועים בבית שמאירה כלפי מעלה? היכן בבית יש לך משהו שמזכיר לך מים? האם באפשרותך להביא דברים ממתכת לביתך?

תשובה

בקשר לתאורה - מדובר בבית שכור ולכן יש לי בעיה עם השקעה מאוד גדולה כמו גם כל מה שדורש קדיחה או פגיעה אחרת בקירות. התחייבנו בפני בעלי הבית לעשות כמה שפחות קדיחות ותקיעת מסמרים מכיוון שאין אפשרות לסתום את זה עם שפכטל ולצבוע. אין לי בבית משהו שמזכיר לי מים חוץ מאולי אבני זכוכית כחולות בשולחן הסלון. מה הכוונה לדברים ממתכת ? פעמוני רוח ממתכת ? יש לי כמה פעמדי נרות ממתכת שנמצאים על המזנון בסלון וליד דלת היציאה לגינה. אני כן מוכנה להשקעה סבירה כדי לעזור לי עם ההרגשה. מה עם נרות ? יש לי די הרבה נרות בבית. תודה.

חוץ מפעמוני מתכת, כדאי שיהיו גם

דברים ממתכת.חפצים שאינם פעמונים או מעמדי נרות. מה עם אקווריום? נרות לא עושים לך טוב.... אם את לא רוצה/יכולה להשקיע בקשר לתאורה אז הציבי תאורה עומדת.

אני בהחלט אשקיע בדברי מתכת

ואקוריום. יש מקום מסויים שרגיש יותר ששם כדאי להעמיד את דברי המתכת ? בעיקר מתחת לשיפועים ?

מתחת לשיפועים - התאורה

מתכת במערב הבית/חדרים והמים בצפון. ממליצה להתמקד קודם כל בתאורה ו7אח"כ במתכת. לא לוותר על אף אחד מהם. בהצלחה

למעלה