בית מבטון?

פנסטרה

New member
זיון (תמיכות ברזל) הוא חלק כלתי נפרד מכל חלון

לא מתחשבים במומנט האינרציה של פרופיל פולימרי ולכן תמיד יבוא זיון בתוכו. דלת עם עיוותים יש בכל סוג של חומר. עץ, אלומיניום, פולימרים או פלדה. לכן צריך תכנון מקצועי ומקצועיות של עבודה וזה לא קשור לחומר.

ronencohen34

New member
קודם כל מזל טוב

באים תרצי עזרה בכל שאלה את מוזמנת לפנות אלי אישית ואני מבטיח להאיר את עינייך בכל שאלה (במידה ואדע את התשובה). ישנם באיזורינו שני סוגי בניה. בונים שורה ויוצקים או יוצקים את כל הבית ומצפים אבן לכל שיטה יש את היתרונות והחסרונות שלה. נושא האיטום שעה כאן בפורום ממומלצת השיטה של יציקת כל המבנה ואז ציפוי באבן . גם מבחינת חוזק וגם מבחינת איטום בגלל שלפני ציפוי האבן אוטמים את הבית גם מפני מים וגם מפני האקלים בכל מקרה מי שצריך לתת את דעתו בנושא הוא או האדריכל (ע"י יועץ איטום) או מהנדס השלד (למרות שזה לא בדיוק מחובתו אבל מנסיונו הוא יכול לתרום הרבה). תשלחי לי במסר מי האדריכל ואולי אוכל להמליץ לך גם על מהנדס בכל מקרה בהצלחה והרבה מזל טוב רונן

avi5199

New member
פעם בנו שכונות בירושליים מבטון כמו ממד בגלל

הפחד מהצלפים הירדנים ..שהיו פעם.... אבל זה היה מלפני מלחמת ששת הימים.
היו כשאדריכל מציע שטות כזאת צריך להתרחק ממנו כמו מאש. בטון זה יקר יוותר, פחות מבודד, קולט חום קור ופולט אותם לתוך המבנה . פולט גאז ראדון וקרינה..
אנשים כאן מסרבים לגור בממד שבנוי מבטון בגלל סיבות אלה .. והארכיטמבל הזה מציע לבנות ככה את כל הבית !!! ק ט ס ט ר ו פ ה !

פנסטרה

New member
אגדות

הבניה הירושלמית היא בניית האבן כשהבטון משמש לו כהדבקה וכנושא קירות בו זמנית. אין קשר לצלפים כי אבן מספיקה כדי לעצור כדורים. יותר יקר - נכון פחות מבודד - נכון. אבל אצל הכותבת האדריכל מנצל את התכונה הזו לשיפור הניצול האנרגטי של הבית באופן של בידוד מבחוץ. כך ראוי לעשות גם על פי תקן 4282. גז ראדון - זניח זניח זניח. הבעיה היא בפליטת ראדון מהאדמה דרך הרצפה התחתונה באזורים מסויימים בארץ והפיתרון הוא איוורור תחת הרצפה התחתונה. נא להתנצל בפני האדריכל.

avi5199

New member
אין שום דבר מיוחד בירושליים שמחייב בניה שונה

ציפוי אבן שנדרש שם לפי התב"ע אפשר לעשות על כל סוגי הקירות בלוקים מאיטונג פומיס... הטוב ביותר במקום קר כמו ירושליים זו בניה מאיטונג, ומי שלא אכפת לו מהקרינה ומהראדון שיבנה מפומיס, אבל בשום אופן לא לצקת את כל הקירות מבטון. (בגלל הסיבות שצויינו קודם) את חיפוי האבן\שיש לפי התב"ע מדביקים על הקירות מבחוץ. (אף אחד לא בונה בימנו אלה בתים מאבנים שלמות ) ואני ממשיך להחזיק בדעתי שהאדריכל גרוע.

פנסטרה

New member
זה כמו שהבת שלי תתוכח איתי כמה זה 4+7

אבי יקירי. קצת עוונה וקצת הקשבה לא תזיק. יש יתרונות וחסרונות באיטונג ויש יתרונות וחסרונות בבטון + בידוד. זכותך לנקוט עמדה. אבל מה שאתה לא מבין - תשאל או תשתוק. אם תשתוק יחשבו שאתה חכם. מניסיון אישי. ובינתיים תקן טעויותיך: ראדון = קרינה רדיואקטיבית. אלה לא דברים נפרדים. הדבקת אבן אסורה לפי התקן.

avi5199

New member
עכשיו הוכחת שאין לך מושג בנושאים האלה.

ראדון זה גז רדיו אקטיבי שנפלט מהמחצבים ומזיק כשנושמים אותו. מלבד פליטת גז ראדון יש גם קרינה רדיו אקטיבית ישירה מחומרים רדיו אקטיביים שנמצאים בתוך הסלע. כל הבתים היום שמצופים\מחופים אבן עומדים בתקן . ויש שיטות תיקניות לחיפוי אבן. ואם הבת שלי תתוכח איתי בנושאים מסויימים אני אקשיב לה, כי אני רק כימאי, והיא לומדת רפואה.

ככה זה בירושלים והסביבה

מבחוץ אבן ובפנים שכבת בידוד ובלוקים. אני גה ככה וגם בונה ככה.

goanin

New member
../images/Emo207.gif גם אנחנו בהרי ירושלים ויש לי שאלה:

הגג שלנו מבטון, בלי בט-קל. יש בלוקים בגג, אבל ש גם המון "גשרים" של בטון יצוק ללא אוויר כלוא וללא בידוד כלל. זה אומר שמבחינת בידוד תרמי אכלנו אותה?
מה עושים במצב הזה על מנת לבודד את הבית טוב יותר?

fireman

New member
מדובר בתקרת צלעות

ומבחינת בידוד קיבלתם את התוצר המבני הכי טוב שיכול להוות תקרה בבניה קונבנציונלית... זה יכל להיות גם תקרה מקשית ללא הבלוקים, מה שבאמת היה יוצר בעיית בידוד. בהחלט לא "נדפקתם".

פנסטרה

New member
תקרת צלעות לא מועילה לבידוד

יש קורות שטוחות ברוחב 80 ס"מ ויותר וזה מאבד את הערך הבידודי של האיטונג כמעט לחלוטין.

fireman

New member
ערך או לא...

היא עדיפה על תקרה מקשית כשמדובר בבידוד.

פנסטרה

New member
זה לא לבחירתך.

השיקולים הם תכנוניים הנדסיים וכלכליים. וממילא צריך לבצע בידוד תרמי בגג ובידוד אקוסטי ברצפות. ולכן המהנדס כמעט לא מתחשב בשיקולים כאלה בשעת התכנון.

fireman

New member
מה ז"א לבחירתך?

אם אני רוצה בבית שלי תקרות מקשיות זה מה שהמהנדס יתכנן.... זה תמיד נתון לבחירה, מה השיקולים שעושה המהנדס, לא רלוונטיים לעצם הדיון שעניינו בידוד תרמי. המהנדס צריך לספק פתרון קונסטרוקטיבי ולא פתרון תרמי. אבל שוב (וזאת תהיה הפעם האחרונה) לתקרת צלעות משולבת בבלוק מבודד מלבד יתרונות הפחתת המשקל העצמי של הגג והחסכון הכלכלי יש יתרון תרמי מסויים לעומת תקרה מקשית גם אם מדובר בהבדל קל.

פנסטרה

New member
בלי קשר לסוג התקרה צריך לבודד את הגג

לפני יום יומיים כתבתי פה על גג הפוך. חפש.

avi5199

New member
עושים שכבת קלקר ועל זה שכבת בטקל ועל זה איטום

ביריעות ביטומן... אבל לדעתי עדיף גג רעפים.

avi5199

New member
גרוע מאד

בידוד גרוע= איום ונורא, קרינה וראדון...יקר מאד... אתה צריך להחליף אדריכל מייד ! הוא ממש צשמע אדיוט מושלם.

ITCHAKG

New member
גם על הגג יש צורך לבצע לוחות בדוד בעובי

עפ"י חשוב טרמי. ולגבי חיפוי אבן בשיטה הרטובה עם רשת וקשירת כל אבן בתילים -. בבניה הציבורית זה פאסה ועברו לשיטה היבשה ובכלל התקן נמצא ברוויזיה. ולגבי בתים פרטיים נמוכים אני הייתי מייעץ ללכת על אבן עבה יחסית 4-6 ס"מ והערה לכבאי, כפי שכתבו כאן מבחינת חישוב טרמי תקרת צלעות ותקרה מקשית באותו עובי -זהות לצורך החישוב.. ולגבי קירות בטון שדורשים יותר זיון פר קוב, לא יודע מאיפה הגיעה ההברקה. לגבי עלויות שהאדריכל יבדוק את עצמו לאור השינויים הדינאמיים במחירי בטון ברזל ובלוקים. אבי - אתה יודע שעד היום בבנית רבי קומות יש בתים שניבנים בשיטת קירות נושאים נבטון, ואף אחד עוד לא מת מגז הראנדום..

למעלה