בית מבטון?

whooti

New member
בית מבטון?

האדריכל שלנו המליץ לבנות את כל הבית מבטון (לטענתו-יותר זול, ויותר יתרונות) במקום קורות בטון ובלוקים אותי זה מרתיע, בלי סיבה מיוחדת. יש לי סיבה לדאגה?

פנסטרה

New member
אין סיבה לדאגה. זה רק טוב יותר.

אבל לא יודע למה הוא אומר שזה זול יותר. זה בפירוש יקר יותר. תנו דעתכם לנושא הבידוד התרמי של הקירות. האם במקרה הבית באיזור ירושלים ובנוי אבן? כי אם כן זה רלוונטי לשאלתכם וזה לא צויין

yobara

New member
בידוד טרמי

לכו תבדקו את נושא הבידוד הטרמי של בטון. אני הבנתי שמדובר בבתים שיש בהם בעיה קשה של קירור / חימום. תחושתית - בעיני יש משהו מאוד אטום בבטון. לא הרגשה נעימה. כמו לגור בממ"ד. עלויות - הבנתי שלאחרונה מחיר הבטון והברזל ממריא. לכו תחפשו אנשים שגרים בבתים מבטון.

fireman

New member
כנראה האדריכל שלכם לא מודע למחירי הפלדה

או שהוא לא בנה כלום בשנה האחרונה. עם עליית מחירי הפלדה....עדיף לך לצקת כמה שפחות בטון ולא להיפך.... אם אתה לא גר בישובי עוטף עזה....אין שום סיבה לבנות את כל הבית מבטון מעבר לכך, בכל הקשור להעברת תשתיות בקירות, סביר להניח שאנשי המקצוע ידאגו לנפח את מחירי העבודה שלהם יופי יופי ובצדק....

פנסטרה

New member
ובכל זאת בירושלים כמעט כל וילה בנויה בטון

אז לא צריך להיות כל כך נחרץ. גם בנושא הביטחון אני חושב שהייתה מלחמה בצפון שקירות בלוקים התמוטטו בקלות וגם טילים על תל אביב זה כבר לא מדע בדיוני. ועל רעידות אדמה לא חשבת? רמז: קשיחות המבנה. יש הרבה יתרונות לבטון על פני בלוקים והשאלה היא המחיר. כי גם הבטון יקר יותר מבלוקים וגם העומסים במבנה גדולים יותר כלפי היסודות והמבנה התחתון.

yobara

New member
אם אתה מוטרד מרעידות אדמה - בנה בעץ

בתי עץ מגיבים הכי טוב לרעידות אדמה

whooti

New member
תיוקן טעות

היתה אי הבנה שלי הוא אמר שהבלוקים זה מעט יותר זול, אך מכל הבחינות האחרות כדאי בטון הבית הוא במושב במבואות ירושלים

פנסטרה

New member
כתבתי למעלה יתרונות בבטון

מצד שני השאלה היא איך בונים את האבן האם בשיטת הנדבכים "אבן גב בטון" או בחיפוי רטוב. ובהמשך לכך השאלה היא איפה הבידוד התרמי - רונדופן 3 ס"מ - פנימה לבטון או חוצה מהבטון. זה נושא להרצאה שלמה ואני לא יכול להיכנס לכך במסגרת המצומצמת שלנו כאן. עדיף שתצרפי חתך של הקיר שמתוכנן ואתייחס ישירות אליו מבחינת יתרונות, חסרונות ונקודות תורפה. ואם חשוב לכם הבידוד התרמי תזכרו שעקב האכילס של הבידוד הם החלונות ויש לנו את מפעל החלונות התרמיים הטוב בארץ.

whooti

New member
קודם כל תודה

האדריכל המליץ לנו על בידוד חיצוני, כדי "לשמור" על הבית מהאקלים החיצוני. עוד לא החלטנו על סוג הבידוד- אני יודעת שיש אפשרות לקלקר או פוליאוריטן, נראה לי שבמקרה שלנו הוא ממליץ על קלקר- אני עוד לא באמת יודעת שיטת החיפוי היא קשירה של האבן ובונים את קיר הבטון ואח"כ מחפים. אכן אני מודעת גם לעניין בידוד הגג ובעיקר החלונות- שיש גדולים ובשפע. כוון שהבית באזור ירושלים- בטוח נלך על זכוכית כפולה (שמעתי שגם יש יותר מזה-?) לגבי הרווח בין הזכוכיות עוד לא החלטנו בסלון יש לנו פתח גדול - בנוסף לדלת יציאה לגינה אנו מתלבטים אם לשים שם חלון גדול על ספסל- או להשאיר את הפתח- כדי שלא נפסיד את האפשרות לפתוח את הסלון לגינה במקרה של אירוע. ואם נלך על אופציה כזו- האם דלת הרמוניקה, או 3 כנפיים בהזזה... הרבה החלטות...לא פשוטות

פנסטרה

New member
נשמע אדריכל יחסית מתמצא בתכנון אנרגטי. נחמד.

לכו על רונדופן 3 ס"מ כמו שכתבתי. זה אותו חומר של הקלקר - פוליסטירן מוקצף - אבל הרונדופן מיוצר באקסטרוזיה, מה שאומר שיפור גדול בכל התכונות שלו. תתרחקו מהקצפת פוליאוריטן. גם הביצוע לא מדוייק ואתם לא מקבלים את כמות החומר הנדרשת, גם החומר "נשרף" בחשיפה לשמש תוך שעות בודדות ומאבד חלק מתכונותיו, וגם יש התפרקות כימית של החומר במשך השנים עם חשד ממשי לחומרים מסרטנים ל"ע. אל תגידו לאדריכל שמישהו בפורום אמר כך וכך כי הוא ייפגע. צרו איתי קשר ואמסור לכם מי אני. אני מניח שזה גם ימסמס התנגדויות וגם ישמור על כבודו המקצועי - ונשמע שהוא יודע את העבודה שלו היטב. בנושא החלונות: זכוכית כפולה חייבת להיות עם מרווח אוויר של 12 מ"מ לפחות כדי להיות יעילה. אפשר גם זכוכית משולשת אבל זה כבר לא מצדיק את ההשקעה. הפרופילים של החלונות חייבים להיות מבודדים: חלונות עץ או אלומיניום עם שבר תרמי, או החלונות הפולימרים שלנו שהם הנפוצים ביותר בעולם. לידיעתך, ברוב העולם אסור להשתמש באלומיניום רגיל לחלונות בגלל בזבוז אנרגיה. כך זה באמריקה, כך באירופה וכך זה אפילו באיראן. גם אצל שכנינו עוברים לחלונות פולימרים: לבנון, ירדן, מצרים וסעודיה. בנושא בחירת החלונות אתם מוזמנים לפנות אלינו לייעוץ, לתכנון, לייצור והתקנה.

צימעס

New member
עד כמה רונדופן עמיד

לנשיאת משקל? אנחנו נבודד את הרצפה, וחשבנו שהאופציות הן רק קלקר או פוליאוריתן מוקצף. מה דעתך?

פנסטרה

New member
אני מניח שמדובר בחימום תת רצפתי. לא?

אם קלקר אז רק F30. לא פחות. אחרת יהיו שקיעות בריצוף. הרונדופן יציב יותר מקלקר וגם ההתנגדות התרמית שלו טובה יותר. למעשה השוק קורא לו רונדופן כי כך הוא נקרא כשחברת רונדופלט ייצרו אותו. היום שמו הוא פוליפן כי פוליביד מייצרים אותו. אבל כולם עדיים קוראים לו רונדופן. זה אותו דבר. למיטב ידיעתי רק בארץ עושים חימום תת רצפתי בתהליך זול ורגיש לליקויים שכולל בידוד ועליו חול, צנרת וריצוף. באירופה הצנרת של החימום עטופה במדה - בטון - מעל לבידוד והריצוף או למינציה מודבקים על המדה. זה הרבה יותר בטוח מבחינת הסיכון לשקיעות והבטון מוליך תרמי טוב יותר מחול, מה שמפשר את היעילות של המערכת.

פנסטרה

New member
כי האתר חדש ועוד לא גמור. אם את לא מפחדת מאנג

מאנגלית תיכנסי לאתר של ספק הפרופילים www.rehau.com ולבחור ישראל. שם לנתב לחלונות ולמצוא תמונות. כמו כן עשי חיפוש תמונות בגוגל עולמי Vinyl windows או upvc windows ותקבלי אלפי תמונות. בעוד שבועיים יהיו תמונות גם באתר שלנו www.beita.co.il ובעוד חודש תיפתח תצוגה בירושלים.

ronencohen34

New member
פנסטרה ידידי היקר

החלונות שאתה מציע הגיעו לארץ לא מכבר (אחד היצרנים אפילו שכר ממני שטח לצורך בית מלאכה). החלונות אכן נראים מקסימים אבל וזה אבל גדול אין להם ביקוש לי אישית יש חלון דוגמא במחסן שלי הפרופילים מאוד מאסיבים ותופסים שטח אור יקר לאחר מספר שנים הם תופסים עיוות (דלת לדוגמא) אלא אם יקבלו תמיכות מברזל בתוך הפרופיל באם תרצה עוד מידע צור קשר רונן

למעלה