בית ישראלי

בינא

Member
כל שיטת בניה מחייבת אישורים

לכל שיטת בניה יש את הדרישות המיוחדות שלה, גם לקונוונציונאלית... תלוי באיזו ועדת בנין ערים מגישים את הבקשה. יש ועדות שדורשות X ויש ועדות שדורשות X+2... עקרונית, עד היום, בכל ועדות הבניה בהן הוגשו בקשות לבניה בשיטת "בית ישראלי", לא הייתה כל בעיה לעמוד בדרישות. רק בועדה של ת"א יפו יש דרישות מכבי אש וזה נכון לכל שיטות הבניה. בועדות האחרות דרישות מכבי אש הן לבתים בבניה קלה בלבד ובעיקר בתי עץ, מבנים יבילים קלים וכיו"ב. בניה בארץ אינה זולה בשום שיטה. שיטת "בית ישראלי" יכולה להוזיל עלויות לבונה שבונה עצמאית, עם מפקח/מנהל בצוע וקבלני משנה. מי שיבנה עם קבלן ראשי יקבל מחיר גבוה יותר כי זה הראש של הקבלנים...מיוחד? תשלם יותר אפילו אם יותר זול לקבלן ואפילו אם מבחינת האחריות, לקבלן קל יותר ומשתלם יותר לתת אחריות על שיטת "בית ישראלי" מאשר על כל שיטה אחרת בגלל העדר בעיות רטיבות חיצונית במבנה ובגלל שכל בעיה מתגלה במהירות וניתנת לתיקון בקלות יחסית (לא חוצבים ומבטנים אלא פותחים גבס ומתקנים עם שפכטל וצבע. עלות בית "סטנדרטי" 4 חדרים? אני לא מכיר סטנדרט כזה... עלות המבנה קשורה בהרבה מאוד גורמים ובניגוד למספרים שעפים כאן בפורום, העלויות המוכרות לי נעות גם מעל וגם מתחת למספרים אלה... למה? כי טיב הקרקע ושיפועה, מעל או מתחת לכביש, דרישות ועדת בנין ערים והרשות המקומית, גובה המבנה וצורת תכנונו, רמת הגימורים ועוד ועוד, הם רק חלק מהגורמים המשפיעים על המחיר... אף אחד היום, בבניה הפרטית, אינו בונה "סטנדרט"... יש "סטנדרט" משרד השיכון... יש "סטנדרט" משרד הביטחון... אבל אין "סטנדרט" לבניה הפרטית... מה שכן צריך להיות, זו המגבלה התקציבית...תמיד לבנות במסגרת התקציב ואם אין כדי לממש את הכל, לבנות עם הכנה להרחבה עתידית... מה שבשיטת "בית ישראלי" יהיה הכי זול לבצוע ויש הרבה דוגמאות לכך בארץ.

רונס

New member
כשרואים את הבית הזה ליד הבתים האחרים ברחוב

הוא נראה כמו נטע זר, כמו פחון בשכונת ווילות, העיצוב שלו לדעתי גרוע. ביקרתי אצל אותם חברים פעם ראשונה לפני שבוע, בלילה, והבית הזה פשוט נחרט לי בזיכרון... חחח

בינא

Member
"אל תסתכל בקנקן אלא במה שיש בו"...

זכותך לחשוב שהעיצוב גרוע או שאינו קיים בכלל... אתה מבין שתוכל לקבל את ביתך בכל צורת עיצוב שאתה רוצה...? מצורף צילום של בית נוסף...באילת

רונס

New member
אני חלילה לא פוסל את השיטה...

אני רק טוען שהאדריכלים עשו שירות גרוע לשיטה. ואני יכול לומר שכמוני חושבים גם השכנים של הבית. מה העלויות של בניה בשיטה הזאת? שבת שלום, רון

בינא

Member
אם תקרא תשובות קודמות תראה ששאלותיך נענו

באשר לשכנים...הבתים שליד נראים כמו בתים משותפים ויש להם הדבקות מכל הסוגים, כך שלשמוע את דעתם...סלח לי אבל זה פשוט אבסורד...

משאושה

New member
האם צריכים לחפש קבלנים ספציפים

עם התמחות בסוג זה של בניה ? אם כן האם זה לא גורם לדרישת מחירים גבוהים עקב חוסר בתחרות ?

בינא

Member
קבלנים היום מוכנים לבנות גם מקרטון...

קבלני שלד יכולים בלי בעיה לבנות בשיטת "בית ישראלי". עלי לציין כי ניתן לבנות שיטה זו גם עם עמודי בטון ורצפות ביניים מבטון, רק שבכך מיצרים בית יותר כבד ומשלמים על כך, כבר מהיסודות... קבלני שלד, יודעים למצוא את המסגרים שיבצעו עבורם את עבודות הפלדה ומרכיבי איטונג משוריין שיבצעו עבורם את ההרכבה... השיטה מפשטת את כל העבודות שלאחר השלד - ציפוי חוץ, ריצוף, חלוקת המבנה במחיצות פנימיות, גמר תקרות, חשמל, אינטלציה, מ"א, וכל עבודות הגימור שיוצאות ברמה גבוהה יותר עם פחות בעלי מקצוע, כך שבסה"כ הקבלן מרוויח יותר בפחות זמן ויש לו הרבה פחות תיקונים לבצע בסיום...קבלנים אמורים לבקש פחות עבור המבנה. אם הם עושית זאת? זו כבר שאלה אחרת וזה תלוי גם במצבם מבחינת היקף העבודה שיש או אין להם.

למעלה