בית טאלי.
אמרו לי אנשים, בקריאה חוזרת של הספרים,העם אני היחיד שמקבל את ההרגשה שללא בית טאלי היו נחסכות מווסטרוז חצי מצרותיה?! חשבו על כך, הכל התחיל 15 שנה לפני המאורעות העדכניים, כאשר ליטלפינגר(לימים אחד מהאנשים החזקים בממלכה), מגורש משם לאחר שהכניס את ליסה להריון ונלחם בבראנדון, מה שחלקית מסייע בהיפכתו לארכ'-נבל שהינו כיום. השאר קורה מאוחר יותר,כאשר לורד טאלי מחליט להרים את דגליו במרד נגד שליטו החוקי בעקבות הבטחה של שידוך,ובכך מבטיח את הטיית הכף של המלחמה לטובת רוברט ובעקרון דן את הממלכה ל13 שנים של מרד תמנוני אחד, צבירת חובות מתמשכת, עלייתם לשלטון של גורמים לא סימפטיים(בלשון המעטה),מלחמת חמשת המלכים ומספר חודשי שלטון של סרסי(שלפי דעתי משתווים למרד תמנוני או שניים
). לאחר מכן, אנו מתוודעים לאי חיבתה של קאט לג'ון, מציל הממלכה לעתיד,וחתיכת ממזר קשוח בהווה, ורואים כיצד היא מונעת את העברתו(החוקית!) של הצפון לידיו(מישהו יודע העם המגילה הייתה על הספינה שבה השתמשו המורמונט כדי להגיע לשוכני הביצה?). כולנו יודעים על הרעלתו של ג'ון ארין ע"י אשתו האוהבת, דבר שהוביל להבאתו של אדארד לקינג'ס לאנדינג, ןמיד אחר כך,פתיחתה של המלחמה בזכות קייטלין,שסמכה על מילתו של אדם הידוע ברחבי הממלכה בזכות תככיו ושקריו, ובכך הביאה לעקירתם ורציחתם של אלפים, ולממלכה להיות על סף רעב מול החורף ההולך וקרב. ולאחר כל זאת,העם אנחנו עדיין בטוחים שההלכים הלבנים הינם האויב האמיתי של הממלכה?
הפעילו את דמיונכם,בואו נמצא דרך להאשים אותם גם בעיכוב כתיבתו של "המחול".
אמרו לי אנשים, בקריאה חוזרת של הספרים,העם אני היחיד שמקבל את ההרגשה שללא בית טאלי היו נחסכות מווסטרוז חצי מצרותיה?! חשבו על כך, הכל התחיל 15 שנה לפני המאורעות העדכניים, כאשר ליטלפינגר(לימים אחד מהאנשים החזקים בממלכה), מגורש משם לאחר שהכניס את ליסה להריון ונלחם בבראנדון, מה שחלקית מסייע בהיפכתו לארכ'-נבל שהינו כיום. השאר קורה מאוחר יותר,כאשר לורד טאלי מחליט להרים את דגליו במרד נגד שליטו החוקי בעקבות הבטחה של שידוך,ובכך מבטיח את הטיית הכף של המלחמה לטובת רוברט ובעקרון דן את הממלכה ל13 שנים של מרד תמנוני אחד, צבירת חובות מתמשכת, עלייתם לשלטון של גורמים לא סימפטיים(בלשון המעטה),מלחמת חמשת המלכים ומספר חודשי שלטון של סרסי(שלפי דעתי משתווים למרד תמנוני או שניים