בית התפוצות

yaelag

New member
בית התפוצות

בשבוע הבא אני אסע לבית התפוצות, ללות את כיתתה של ביתי. אני מתביישת לומר, אבל אני לא בטוחה שאני יודעת בדיוק אילו פרטים אני יכולה למצא (או לחפש) בבית התפוצות. האם אפשר לחפש שם שם משפחה ספציפי או פרטים כללי על קהילות? איך כאי להתכונן לקראת הנסיעה לשם?

הלני

New member
הכנסי לגניאולוגיה באתר בית התפוצות

יש שם אפשרות מקוונת במוזיאון לחיפוש: מידע על קהילה, משמעות שם משפחה, עצי משפחה. השרות וההדפסה הם בתשלום....תשאלי אם גם כשאת במסגרת סיור משלמים. מה גם שגיוזלי סיפר בכנס חג"י שיש להם שם מערכת חדשה. תבררי איתו מה יש שם כיום. הלני

הכנה לביקור בבית התפוצות

יעל, את ממש לא צריכה להתבייש בכך שאינך יודעת מה יש שם. רבים אינם מכירים את האוצרות החבויים במקום. אני מציע לך לקרוא על המצאי הגנאלוגי שבמוזיאון (והנה קישור ראשון פומבי לדף מתוך המערכת החדשה שהושקה אמש, ואני מוכרח להתוודאות שאני מתרגש מאוד כשאני מצרף קישור זה. פרטים אודותיה עוד מעט, בהודעה נפרדת). אני מציע לך להכין לעצמך רשימה מסודרת של שמות המשפחה והעיירות מהן הגיעו, ולקחת איתך - אם אפשר - את עץ המשפחה. תוכלי להיות בקשר, כפי שהוצע כאן כבר, עם חיים גיוזלי. התקשרי למוזיאון ובקשי אותו, הוא יכול לכוון אותך בקשר לבקשות הפרטניות שלך. ארנון

yaelag

New member
ארנון תודה רבה. אני אכן אתכונן כראו

טרם נכנסתי לקישור שנתת, אבל אני עושה את זה עכשיו...

yaelag

New member
בית התפוצות - מה למדתי

הקישור שנתת לי, ארנון, היה מאלף. אכן, ההסבר לגבי התוכנה החדשה נראה מעניין מאוד. בבקירוי שם אני מקוה שאוכל להעזר בו. אני אדווח בהמשך. לגבי התשלום, חיפוש שם משפחה בדוא"ל עולה 25 ש"ח (עד 4 שמות לחיפוש אחד). 7 ש"ח לחיפוש (של 15 דקות בכל פעם) כשהוא נעשה בבית התפוצות עצמו. למדתי עוד, שאוכל לנטוע את עץ המשפחה שהכנתי באתר של בית התפוצות. אני מתכננת לעשות זאת. כמו כן, למדתי מהקישור של ארנון על הכנסיה המורמונית ועל ארכיוני המדינה של פולין. גם לשם אני מתכוונת להכנס בהמשך.

הלני

New member
חיים גיוזלי

ח.גיוזלי המרכז לגניאלוגיה יהודית ע"ש דגלס א. גולדמן H.Ghiuzeli Director Internet and Databases Department Including the Douglas E. Goldman Jewish Genealogy Center Beth Hatefutsoth POB 39359 Tel Aviv 61392 Israel Phone: 972-(0)3-6405884 Fax: 972-(0)3-6405727 www.bh.org.il הלני

bilen

New member
המסקנה הכי חשובה שיש לי בעניין....

להתקשר בטלפון לאלה שעוסקים במאגרי המידע ולתאם מועד שבו יוכלו לסייע. מבינה שבמקרה שלך זה בעייתי כי את מתלווה לבת. כי המאגרים נמצאים בסוגים שונים של מדיה ולא בפלטפורמות אינטרנטיות. יש קטעים די מעצבנים ולכן חשוב לקבל עזרה או לפחות הדרכה ראשונית. ישבתי שם די הרבה, עברתי על המון מידע ולא יצאתי עם אוצרות.

מירלה1

New member
ביקור במרכז גנאולוגיה בבית התפוצות

המערכת החדשה של המרכז עדיין לא פועלת וזה עוד יקח הרבה זמן עד שתושלם. המערכת הנוכחית מאד מיושנת וקשה למצוא דרכה משפחות. ניתן לערוך חיפוש רק לפי השם המדויק באנגלית.את צריכה ללכת עם שמות מדויקים לפי תעתיק אנגלי ..לכן אל תתלי הרבה תקוות במיוחד אם את הולכת במסגרת קבוצתית.. במאגר יש רק נתונים מוגבלים שנמסרו על ידי האנשים ששלחו להם מרצונם.כך שהמאגר מצומצם יחסית. אבל אם את מוצאת קשר למשפחה שלך או אילן יוחסין שמתחבר אליו את יכולה לבקש מהם את פרטיו של מוסר האילן ולהתקשר אתו. את יכולה לקבל תדפיסים במקום. מירי

Baruch K

New member
מערכת המחשב החדשה במרכז הגנאולוגי

המערכת החדשה נמצאת כרגע בהליכי בדיקה ( שעל פי חיים גיוזלי תארך עוד מספר חודשים) אציין, שתוך כדי הדגמה של המערכת, מצאתי 3 צילומים תחת מילת מפתח "קרוטמן" מסתבר שצילומים אלו צולמו ע"י פוטו קרוטמן בברגן בלזן והם אף נשאו את השם והכתובת הנ"ל על גבי הצילומים. אוסיף כאן שפוטו קרוטמן היה לא אחר מאשר דודי ( אח של אבי) שאף זכה לעלות לארץ לאחר המלחמה והיה "פוטו קרוטמן" בראשל,צ, ירושלים ולבסוף עד למותו בדימונה. כמובן שה"תגלית" עוררה התרגשות רבה במשפחה.

בית התפוצות

הייתי מבקר בכל שנה בית התפוצות, עם הנכדים שלי כשהגיעו לגיל המתאים. הייתי שם גם בתור מלווה עם כתה של נכדתי, אבל ביקור משפחתי זה משהוא אחר. תמיד הזמננו לביקור המשפחתי מדריך, שעלה קצת כסף (לא נורא הרבה) אבל היה שווה כל אגורה. נטענו שם את העץ המשפחתי עם עדכון כל שנה בפעם האחרונה לפי כ 5 שנים, ומאז אנחנו מעדכנים אותו רק האתר האינטרנט המשפחתי. אשר לתכנת דורוטרי שהם משווקים, לדעתי כדאי לחכות לתכנת MYHERITAGE שכבר יצאה בגרסת ביטא, ולדעתי תהיה משהו מדהים. כבר השתמשתי באופציה של תרגום אוטומטי לעברית כדי לתרגם חלקים גדולים מהעץ עבור הנכדים. התכתבתי בימים אלה עם האיש של MYHERITAGE, גלעת יפת, כי היו שתי כתבות עליהם ב THEMARKER של הארץ, והתבשרתי על חידושים מלהיבים. נדמה לי שיש תורן כל יום ביחידת המחשב המיושנת שלהם כי בלי הסברים אי אפשר לקבל כל תוצאות. אני כן מצאתי חומר שבני משפחה הגרים באר"הב הכניסו, אבל לא ניתן לקשר בין העצים.

soring

New member
שאלה

האם יש שוני בעצי המשפחה הנמצאים אצלהם ואלה שנמצאים ב jewishgen?

יש תשובה "רשמית" ויש תשובה "בפועל"

תוכל לקרוא על כך בערך בית התפוצות ב - JGeneWiki (תחת: המרכז לגנאלוגיה יהודית על שם דגלאס א. גולדמן
אוסף עצי המשפחה). ארנון

soring

New member
תודה - אם כך עוד שאלה

ב jewishgen שמתי לב שמרב עצי המשפחה (לפחות ביישובים שמעניינים אותי) נתרמו על ידי יהודים הגרים בארה"ב. האם אלו של בית התפוצות שונים במהותם?

אני חושב שעניתי על כך בהפניה שנתתי

ובכלל, רוב המשתמשים ב - JG הם יהודים מארה"ב; רוב המבקרים בבית התפוצות הם יהודים מישראל. זהו אחד ההבדלים לשונות (ואיני יודע אם היא קטנה או גדולה) במקורות העצים. ארנון

soring

New member
רציתי לוודא

קצת מוזר לי חצי המשפט: " ובמקומות אחרים שאינם מזוהים עם מדינת ישראל" אני עוד מסוגל להבין רתיעה מפרסום באינטרנט, אבל זה נראה לי מוגזם. האם בכלל כאשר אתה מוסיף עץ משפחה למאגר בבית התפוצות אתה יכול לבחור אופציה לא לפרסם אותו מחוץ למוסד זה?

talia olav

New member
תשובה חלקית -

בית התפוצות אינו רשאי להעביר לאדם כלשהו מידע על עץ ללא הרשאה בכתב מצד מוסר העץ. לכן, כאשר רציתי לשלוף משם עץ מלא שנמסר על-ידי קרוב משפחה של בן זוגי, נאלצתי לקבל מאותו קרוב מנו מכתב בו הוא מאשר לבית התפוצות להעביר לי את העץ. לאחר מכן נשלח לי העץ בקובץ גדקום.

../images/Emo45.gif ואוסיף רק שהדברים שציינתי לגבי

העצים אשר ננטעים באופן בלעדי בבית התפוצות - נאמרו לי על ידי מקורות בכירים שם. ארנון

למעלה