בית התפוצות

aviev1

New member
בית התפוצות

סדרת הרצאות בבית התפוצות נשמע מעניין

Sarika

New member
אכן מעניין, אני נרשמתי...

פירוט התוכנית באתר של מאי

aviev1

New member
מעניין

הי שריקה תודה מאד מועיל מה ששלחת .יותר פרוט גם יש מחיר. אולי גם הזדמנות לבקר בבית התפוצות. נשמע באמת מעניין מהנה ומוסיף ידע. דרך אגב יש לא מעט מורניקה בשירת הלדינו מורניקה זה תמיד יפה. רק למה מתעקשים שהיא תהיה שזופה ולא מורניקה מקורית?

Sarika

New member
אבי, מעט על מושגי היופי...

ידוע לכל שמושגי היופי השתנו מאז הימים ששירי הלאדינו המוכרים לנו נכתבו. בחורה מורניקה=שחרחורת או שזופה כפי שאתה כותב,לא נחשבה בזמנו לעלמה יפה, אלא הבלאנקה=לבנה. בשיר מורניקה אומרת העלמה:"מורניקה אה מי מי יאמן, יו בלאנקה נאסי" ובנימה שנשמעת כהתנצלות "אל סול דל אנב'ראנו מי אזי אנסי..." ועוד - בשיר - "סוס מוי ארמוזה" "סוס מוי ארמוזה בלאנקה קומו לה רוזה...." ברומנסה - "די קי יוראס בלאנקה נינייה" ועוד ...... הסיבה שבחרתי תוספת לכינוי את "לה מורניקה"- מכיוון שזה השיר שאבי עליו השלום נהג לשיר לי בהיותי ילדה קטנה והוא השיר בלאדינו האהוב עלי ביותר.

מירי88

New member
sarikaשבת שלום .גם אבי עליו השלום

מאד אהב את השיר.אבי מאד אהב את הטיפה המרה ולכן שיר השיכורים אולאוידה דו פורל ראקי מחזיר אותי לימי ילדותי.

אסטרלו

New member
מורניקה, כמו ששריקה אמרה

זה פחות יפה מבלאנקה ועוד אחת שתוולד ממש שחרחורת... אוי אוי לכן הם מעדיפים שהיא תהייה שזופה ויש לה תרוץ לשחרחרות

שרהB

New member
בית התפוצות

שתדעו לכם שהם לא עומדים בהיתחיבות אני נרשמתי בשנה שעברה ושום מפגש לא היה בהתאם לתכנית מתוך 8 מפגשים אפילו מפגש אחד לא היה בתאם לתכנית היו מפגשים שאנשים יצאו באמצע

למעלה