בית השמש העולה

swansea

New member
בית השמש העולה

ישנו בית בניו אורלינס, קוראים לו השמש העולה. מי לא מכיר את השיר המקסים הזה של ה Animals שזכה מאז שיצא לאור לעשרות ביצועים שונים, חלקם נפלאים לא פחות מזה המקורי? ומי מכם שמכיר את ניו אורלינס, ולו רק מביקור אחד קצר, לא אבל עכשיו על החורבן שזרעה בה סופת ההוריקן? עיר מדהימה עם תרבות של אוכל קייג'וני, מוזיקת בלוז, סיפורי וודו וערפדים, בתים ציוריים בהשראה של ארכיטקטורה צרפתית ומועדונים אפלים שהיו השראה לסרטים רבים. ואני מהרהר עכשיו באותם תושבים שעזבו את בתיהם ואינם יודעים מתי יורשה להם לחזור ובאותם אלו הלכודים שם ושאינם יודעים האם יחלצו משם בשלום ואני מתפלל עבורם ועבור העיר הזה שתיזכה לשיקום ולתחיה מחודשת ותחזור להיות העיר שאליה תמיד רציתי לקחת את אהובת ליבי הבאה אם תהיה. ואני חושב גם על טיבעו של האדם... אני לא יודע בדיוק מה קורה שם אלא ניזון מכתבות באינטרנט כמו כולנו אבל מהמעט ששמעתי האנרכיה הרימה את ראשה שם מתוך ההריסות ומעשי שוד אונס וביזה מתבצעים שם כמעט באין מפריע. הפעם האסון הוא כבד אמנם אבל עדיין בקנה מידה קטן יחסית כדי שכוחות הביטחון יצליחו בסופו של דבר לאכוף את הסדר בעיר כדי שאפשר יהיה להמשיך בפעולות ההצלה והשיקום אבל הלקח הוא מר וברור (לי בכל אופן). בבוא היום כשהפחד מפני עונשו של החוק לא יהיה עוד חלק ממערכת השיקולים של אדם שמתכוון לבצע עבירה אנחנו צפויים לעולם של תוהו ובוהו שבו הערך היחידי של אדם ימדד במסת השרירים שלו, בכלי הנשק שלו ובעומק הדמיון החולני שלו. כשהאסון הבא יגיע (ויום אחד הוא יגיע) העולם יהפוך למקום בלתי ראוי לגור בו לא רק בגלל ההרס שיותירו בו איתני הטבע אלא בגלל האימה שיטילו קומץ של חיות אדם על כל השאר. הוא היה חורבתם של בנים רבים, ואלוהים אני אחד מהם.

d a n i e l s 5

New member
מעניין...

כשקראתי על מה שקורה שם בניו אורלינס...עלו לי מחשבות על פיצוץ התאומים....אמרתי לעצמי, וואלה הפגיעה בתאומים תוסרטה וצולמה בהרבה סרטים, והנה המציאות הוכיחה את מה שהדמיון הגה.... הרבה סרטים תוסרטו צולמו והוקרנו על נושא "סוף העולם" היום שאחרי.... כמה סצנות מהכתבות שם הזכירו לי כמה סצנות מסרטים....ושוב האם הדמיון מקדים את המציאות ומה שמפחיד שאיכשהו תמיד המציאות עולה על כל דמיון. והמסקנה הנדושה שוב....לחיות היום כי לא נדע מה יגיע מחר. החיים מפתיעים אותנו תאמין לי. מחשבות שכאלה.

יערית

New member
דינאללללללללללללל../images/Emo124.gif

שי כבר עם הטלפתיה המדהיה הזו שביננו!!!!{בואי לרקוד}

יערית

New member
עצוב

איך תופעות טבע יכולות להיות הרסניות בשניות אחדות. עוד יצא לך לבקר שם,מאמינה שניו אורלינס עוד "תעמוד על תיליה", בדיוק כמו שניו יורק שרדה את ההפצצה הגדולה מכולם.

ואני לא מפסיקה להרהר מתי יגיע הטלפו

הטלפון או קריאה במסנג'ר מזוג חברים טובים שלי , הקשר הופסק ביום שני ועד היום , שום מידע אין לי , מקווה בזכות השבת הזו יהיה לי איזה קשר איתם

דניאלס ויערית ../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo25.gif

יששששששששששששששששששששש זוג החברים ו3 הילדים שלהם בריאים ושלמים הם ברחו בזמן , הבית נהרס להם , הם נמצאים אצל ההורים שלה , אבל הכי חשובבבבבבבבבב הם בריאים הילדים המקסמים בריאים ושלמים אוחחחחחח אלוהים אוהב אותי מגן על האוהבים לי !

my sunshine

New member
צמרמורת

זה מה שמרגיש לי, ומה שהרגיש לי כששמעתי על מה שקורה שם. על המקום המדהים הזה שביקרתי בו ושמקווה שעוד אזכה לשוב לשם והביזה הזו, הזכירה לי את מה שקרה במגדלי התאומים ולצערי, יודעת שזה עוד יקרה.....

Den3

New member
מסכים עם כל מילה...

ויש רק פתרון אחד לדברים האלה, וזה אמונה, ולהאמין חזק חזק, להתפלל כל בוקר, וכל ערב, שכשהמשיח יגע, נהיה מוגנים מכל אלה, ברוך בואך מלך משיח... נ נ נחמן נחמן מאומן... אני צוחק כמובן... יכול להוסיף על אסונות נוספים שהזכירו את קץ העולם (צונאמי, תאומים ועוד...) יש דברים שהם לא בשליטתנו, ובד"כ אין דרך לצפות את האסונות האלה, אלא רק לאחר מעשה, מי שיכול ואם אפשר זה להגיש עזרה לנפגעים. ובחלקת אלוהים הקטנה שלי (יותר מדיי אני מזכיר את אלוהים במסר הזה...) צריך לנסות לחיות בשלום עם עצמי ועם הסביבה שלי, צריך לחיות ולמצות את החיים, צריך לדאוג למה שכן בשליטתנו, לקחת אחריות על מה שאפשר וצריך, ובאמת לקוות שלא נתקל באסונות כאלה יותר. שבת שלום

R a c h e li

New member
התמונה שמצטיירת לי...

כמו תזוזה של רהיטים.... כשמתחילים להזיז את הרהיטים ולשנות את סדר הדברים רואים כמה אבק ולכלוך יש.. בקיצור עצוב .....אנחנו ג'ונגל מאוגן...עם נורמות וכללים...תוריד אותם......כולנו חיות טרף..... ומה בקיצור רוצה לאמר שלו ולא היו כללים, היינו אוכלים אחד את השני...... עצוב לי.....וגם שאני מאוד אוהבת בלוז' וג'אז.....
..........

ולי צרם במיוחד כוחות הבטחון

שנשלחו למקום ובפיהם מסר יורים כדי להרוג האמריקאים ובראשם הנשיא <הבובה המגוחכת הזו> כל כך אוהבים אמירות ומעשים דרמטיים! תנו להם הזדמנות להפגנת "כוח" והם ישר קופצים עליה. במקום להרגיע, יוצרים פאניקה נוספת. מי שבוזז, שיתפסו אותו ויכניסו אותו אחר כבוד לאחד מבתי הסוהר המפוארים שלהם..... מזכיר לי את האמירות המפוצצות שלהם לפני שנכנסו לעיראק, וההתנהלות שלהם שם.... מעבר לכך, יש תחושה קשה של התנכרות לתושבים האומללים, לא יודעת, משהו מריח מסריח, אולי בגלל שרובם כושים?... סתם מחשבה שעלתה לי לראש, אולי אני טועה?....הלוואי ואני טועה.

למעלה