בית הספירלה

מצב
הנושא נעול.

rm25

New member
בית הספירלה

בית הספירלה
היום נסעתי לראות את בית הספירלה בר"ג. האם מישהו יכול לקשר אותי לעוד חומר על מבנה מיוחד זה?

gerson1

New member
אדריכל ראובן הקר

בית הספירלה
היום נסעתי לראות את בית הספירלה בר"ג. האם מישהו יכול לקשר אותי לעוד חומר על מבנה מיוחד זה?
אדריכל ראובן הקר
שווה לשוחח עם משרדו שלדעתי עדיין עומד על תילו

mol3

New member
יפה יפה... אבל...

וגם אצלנו...בפורום
יפה יפה... אבל...
אני לא אדריכל, אבל תמיד תהיתי ולפעמים גם בהיתי ונענעתי את ראשי בתדהמה. כשאדריכל מתכנן בית כזה, הוא יוצא ממקום שבו חופש הדימיון משחק תפקיד גדול יותר מאשר הפרקטיקה ?. נראה לי סיוט לגור בבית שהקירות שלו גם מעוקלים וגם החדר נגמר בפינת שפיץ משולשת. מיילא אם החדר הוא חדר ענק, אבל בדירת מגורים ?. אשמח לשמוע את דעתכם כאדריכלים, על המקום אותו אתם מותירים לצרכן של המוצר. יש לי הרגשה שבניין, לפעמים (והדגש על לפעמים) הוא המוצר האחרון שזוכה ל"הנדסת אנוש".

גולי מ

New member
כל הדירות מאוכלסות

יפה יפה... אבל...
אני לא אדריכל, אבל תמיד תהיתי ולפעמים גם בהיתי ונענעתי את ראשי בתדהמה. כשאדריכל מתכנן בית כזה, הוא יוצא ממקום שבו חופש הדימיון משחק תפקיד גדול יותר מאשר הפרקטיקה ?. נראה לי סיוט לגור בבית שהקירות שלו גם מעוקלים וגם החדר נגמר בפינת שפיץ משולשת. מיילא אם החדר הוא חדר ענק, אבל בדירת מגורים ?. אשמח לשמוע את דעתכם כאדריכלים, על המקום אותו אתם מותירים לצרכן של המוצר. יש לי הרגשה שבניין, לפעמים (והדגש על לפעמים) הוא המוצר האחרון שזוכה ל"הנדסת אנוש".
כל הדירות מאוכלסות
אין דירות למכירה. ואילו היו, אני מניחה שלא היו עומדות ריקות לאורך זמן. נוחות ("הנדסת אנוש") זו לא רק שאלה פיסיולוגית, אלא גם שאלה אנתרפולוגית-תרבותית, ופסיכולוגית-אישית. כמתכננת, עלי לשאול, מה הערך המוסף של האובייקטים אותם אני שמה בשטח (יש המכנים זאת "חלל" - אבל לדעתי מדובר ביותר מכך). זוהי בעיניי אדריכלות. ולכל אדריכלי ואדריכלית יש את סדר העדיפויות שלהם.

Narciss

New member
איזה באסה, הייתי לוקח משכנתא וקונה

כל הדירות מאוכלסות
אין דירות למכירה. ואילו היו, אני מניחה שלא היו עומדות ריקות לאורך זמן. נוחות ("הנדסת אנוש") זו לא רק שאלה פיסיולוגית, אלא גם שאלה אנתרפולוגית-תרבותית, ופסיכולוגית-אישית. כמתכננת, עלי לשאול, מה הערך המוסף של האובייקטים אותם אני שמה בשטח (יש המכנים זאת "חלל" - אבל לדעתי מדובר ביותר מכך). זוהי בעיניי אדריכלות. ולכל אדריכלי ואדריכלית יש את סדר העדיפויות שלהם.
איזה באסה, הייתי לוקח משכנתא וקונה
התהלבתי ממנו! הוא אדיר ... אבל מדוע אם אין דירות למכירה נכתב שהוא גרם להפסדים?!?!1 הוא פשוט נפלא במקוריותו..זה ברור שלא חסר אנשים פתוחים שירצו לגור בו!

עניין של תפיסה

יפה יפה... אבל...
עניין של תפיסה
צבי הקר, שיצא לי לדבר איתו לפני שנים רבות, מציג את עצמו כאומן, פסל, שלבני המשחק שלו הם ארכיטקטורה. לגבי הפונקציונליות של הדירות [שבמקרים מסויימים כמו בבית הספירלה, ולא רק, יש מצבים בעיתיים בעליל] שאלה שבאה מתוך הראיה המודרניסטית של "בית כמכונת מגורים"... הוא הגיב שאנשים שחיים בתוך יצירת אומנות צריכים להיות מוכנים לשלם איזשהו מחיר[!]

מצב
הנושא נעול.
למעלה