בית המשפט (ו) האזורי

האתר של גלי צה"ל...

ובכלל, מערכת החדשות של התחנה. מעצבנים אותי שוב. אפשר להבין את גלי צה"ל. התחנה הצבאית ניצחה גם בעתירה את התחנות האיזוריות, אין ספק שזהו יום חג בתחנה הצבאית. אבל... האם זה כ"כ קשה לתחנה להעלות ידיעה קצת יותר חדשותית ופחות קומוניקטיבית? מה עם הסברים אודות המשפט? ותגובות המפסידים? כנראה שקשה מאוד למצוא עיתונות אובייקטיבית ברדיו של הצבא. בינתים, תאלצו להסתפק בכתבה בנושא, הישר מאתר NRG. אגב, שימו לב (בתמונה המצורפת) להבדלים בין גרסת NRG לגרסת אתר האינטרנט של גל"צ. מעניין מי מבין שני האתרים מדייק...

עסקים במדים

כמה מילות רקע: התחנות האזוריות פנו לבג"ץ כי הן סברו שתנאי השוק אינם הוגנים. תחנה אזורית, שכל קיומה תלוי בהכנסות ממכירת זמן פירסום, אמורה להתחרות מבחינה כלכלית בתחנות הצה"ליות?! התחנות הצה"ליות אינן משלמות לא דמי זיכיון, לא תמלוגים מהכנסותיהם למדינת ישראל, לא דמי תדרים למשרד התקשורת! אבל הן כן נהנות מהכנסות נוספות מתקציב המדינה. התחנות הצבאיות החלו לשדר פרסומות על פי פקודות מטכ"ל. שידור פרסומות זה נושא אזרחי שצריך להיות מוסדר בחקיקה אזרחית! את דעתה על זאת כבר אמרה השופטת דורנר (לא בדיוק חילקה מחמאות לצבא...) ובג"ץ שלח את צה"ל להסדיר זאת בחקיקה אזרחית. כך נולדה הצעת החוק שעברה בכנסת לאחר כשנה וחצי מיום שהוגש הבג"ץ. לא בית המשפט העליון העניק את ה"ניצחון" אלא הכנסת שחוקקה את החוק! משנחקק החוק, ואף אחד לא טען לאי-חוקיותו, הרי שהעתירה ההיא של התחנות האזוריות כבר נהייתה מיותרת. מה בעצם עשה המחוקק? - איפשר לגוף צבאי להתחרות בשוק החופשי! תארו לעצמכם שמחר חיל האוויר ימכור שירותים לחתנים ולכלות ויצניח אותם לחופה ממטוסים, או אולי הצבא יקים לנו עוד אוניברסיטה? - כך הדגים פעם חיים הכט. מנקודת מבט אישית ומקצועית, איני חושבת שמדובר כאן בניצחון. ניצחון של מה? של תחרות בלתי הוגנת? של אתיקה מקצועית? של שיקולים לא מקצועיים? אני מצרפת לכאן מאמר שכתבתי ושהתפרסם בזמנו: עסקים במדים. חומר למחשבה.

יש לי שאלה קלה...

כנראה שאני לא מבין בפוליטיקה הישראלית יתר-על-המידה. רדיו זה התחום שלי. אבל... מדוע בית המחוקקים הישראלי ממשיך לתמוך כל הזמן בתחנה הצבאית (שלוקחת כסף מאוצר המדינה) ולא בתחנות הרדיו האיזוריות (שמכניסות כסף לאוצר המדינה)? מדוע שהרשות השנייה לטלוויזיה ורדיו לא תקום כנגד כנסת ישראל בעניין הזה?

ludin102

New member
גם לי יש שאלה לנאווה../images/Emo22.gif

אמנם את לא מערוץ 10 אך את מהרשות השנייה וזה מספיק טוב: בסיום מהדורת חדשות הערב של ערוץ 10 מתפרסמות תחנות הרדיו האזוריות אשר משדרות את המהדורה, רדיו דרום לא משדר אותה!!!! האם תכלי בבקשה לטפל בעיניין, חבל זה סתם מטעה צופים. תודה מראש.

מדובר בשיקולים של בעל הזיכיון

אין חובה להעביר את מהדורות החדשות מהערוצים הטלוויזיוניים בתחנות הרדיו. למעשה, הזכיין הוא שבוחר כיצד ואילו מהדורות חדשות לשדר, ואין הרשות מתערבת כל עוד מהדורות אלה עומדות בתנאי הזיכיון. כיום, משדרות רוב תחנות הרדיו האזורי, ובכללן רדיו דרום, מהדורות חדשות כל שעה, בשעות האזנת-שיא ברדיו. חדשות אלה, על פי הסכם בין הצדדים, מופקות במיוחד עבור תחנות הרדיו האזורי על ידי חברת החדשות של ערוץ 10. אני מציעה שתפנה ישירות לרדיו דרום, שבדרך כלל קשוב למאזיניו. יתכן שבקשתך תצטרף אל בקשות נוספות בנושא, ורדיו דרום עשוי להיענות לה. בכל מקרה, אני בטוחה שתקבל תשובה עניינית לפנייתך.

ludin102

New member
תשובה לנאוה

נאוה שלום לא התכוונתי שאני רוצה שרדיו דרום יעביר את מהדורת החדשות של השעה 20:00 בערוץ 10 אלה שערוץ 10 ימחק את שמה של התחנה מהמודעה שהוא מציג בסיום החדשות אשר מראה את התחנות המשדרות את המהדורה. תודה.

תודה על ההברה.

אבדוק את הנושא (מה הסיבות שרדיו דרום מופיע ברשימה אם אכן אינו משדר את המהדורה) ואשלח תשובה. שבוע טוב.

בדקנו, וזו התוצאה

בדקנו עם רדיו דרום, ואכן התחנה איננה משדרת בכל יום שהוא בשבוע את מהדורת החדשות האמורה. התחנה הבטיחה לפנות לערוץ 10 ותבקש להסיר אותה מרשימת התחנות שמעבירות את המהדורה.

אופפססססס, פאדיחה אחת גדולה

בטעות נכנסתי עם הניק של הבת שלי. מה לעשות, בבית שתינו משתמשות באותו מחשב.

מה עשתה הרשות השנייה

הרשות השנייה עמדה לצד התחנות האזורית לאורך כל הדרך, הן בבית המשפט העליון והן בוועדת הכלכלה בכנסת. לא שאני מרוצה מהתוצאות, כפי שניתן ללמוד מתגובתי הקודמת, אלא שאלמלא עמידתה זו של הרשות השנייה התוצאה עבור התחנות האזוריות היתה יכולה להיות יותר גרועה. כנראה שעדיין יש במדינת ישראל פרות קדושות. ועל פוליטיקה אתה כבר אמרת.

חומר למחשבה לנאוה בן צור

לפעמים החיים מורכבים, נאוה. בטח שמת לב לזה. לא כל דבר טוב נמצא בדיוק במקום שלכאורה, לפי הספר, מיועד לו, ודווקא שם, במקום הלא-טבעי, הוא עובד טוב. החיים פה במזרח התיכון יוצרים כל מיני תופעות משונות, וגלי צה"ל היא אחת מהן, וטוב שכך. למה לדעתך המחוקק אישר את הצעת החוק הזו, למרות שהוא יודע את כל מה שכתבת במאמר שלך? למה כל חברי הכנסת שדנו בעניין, מימין ומשמאל, ערבים ויהודים, תמכו בגל"צ? חשבת על זה? המחוקק אישר את החוק הזה כי הוא מבין את מה שהאינטרסים הלגיטמיים-אך-צרים שלך מקשים עלייך להבין. גלי צה"ל היא נכס לאומי אמיתי, שידור ציבורי אמיתי, כמו שרשות השידור היתה צריכה להיות והיא לא. חברי הכנסת החליטו שאת הנכס הלאומי צריך לחזק. בניגוד לרדיו האזורי, שהוא נכס פרטי שניתן על-פי חוק לבעלי זיכיון חביבים, שלפעמים עושים בו את מה שהתחייבו לעשות, ולפעמים לא. בדרך כלל לא. די כבר עם הדמגוגיות האלה על חיל האוויר שימכור שירותים לחתנים ולכלות. לחיל האוויר אסור למכור שירותים לחתנים ולכלות, אבל לבטאון חיל האוויר מותר למכור מודעות למפרסמים אמיתיים, לקוקה-קולה ולבורגר-קינג, וזה הרבה יותר ממה שגל"צ ביקשה וקיבלה. די, נאוה, להירגע. הפסדת, וטוב שכך.

לא ידעתי

שעיתון "במחנה" כולל בתוכו שטחי פרסום שמושכרים לגורמים כלשהם ובכלל זה "קוקה קולה" או "מקדונלדס". עצוב וחבל לי לשמוע שזה כך. זה לא מצדיק את קיומה של גלצ, רק מחשיך את קיומו של במחנה.

לא מחשיך כלום

מי אמר ש-X כשר כי גם Y מסריח? אין בעיה לא עם זה ולא עם זה. תשתחררו מהשטיפת מוח של נאוה ותחשבו בהיגיון פשוט. אין שום בעיה עם פרסום ב"בטאון חיל האוויר", ב"במחנה", או בכל גוף צבאי אחר, ולא רק בגוף צבאי-תקשורתי. אין שום בעיה עם פרסום שלטי חוצות בצריפין ובתל השומר, אין שום בעיה עם החלפת השקם בבורגר קינג במחנות צבאיים. אין שום בעיה עם צבא ופרסום, זו רק נאוה שהחליטה שזה לא בסדר, וגם זה רק כי זה פוגע לה במשכורת. כל בית משותף ליד נתיבי איילון יכול למכור שטח פרסום, כל בי"ס יכול למכור שלטי פרסום בשטח שלו למרות שבי"ס זה משרד החינוך, כלומר המדינה. אז למה הצבא לא יכול? מי החליט שיש עם זה בעיה? נאוה? חיים הכט?

sunshine90

New member
תורנית, חכי שתשתחררי...

ותנסי להתפרנס בכבוד כשדרנית רדיו. אז תביני למה זה גם לא כשר וגם מסריח. צבא צריך להיות צבא. ואם הוא רוצה לקיים תחנת רדיו, שיעשה את זה מתקציבו, לא על חשבון גופים אזרחיים שמשלמים מיסים וכו' (נאוה כבר מנתה). כשתעברי לצד השני של הכביש (ורובכם בשלב מסוים מסיימים לשטוף את המדרגות...) תביני את האבסורד. נראה אותך אז כבעלת עסק מתחרה עם מישהו שגם לא משלם את המיסים שחלים עלייך, וגם זוכה לתפוצה ארצית באדיבות חיל הקשר.

בחיי

New member
ולמה את לא שואלת..

היי נאווה! ולמה את לא שואלת את צבא ההגנה לישראל מדוע עיתון המחנה מוכר שטחי פרסום בגיליונותיו? נכון שמרבית הפרסומים נוגעים כך או אחרת לעניינים צבאיים, אבל במפרסם הוא פרטי לחלוטין שמוכר ציוד לחיילים (כמו ריקושט..).. למה אף אחד לא בא אליהם בטענות?

אחד הדברים ששנואים עלי ביותר

במדינה הזאת הוא שכל פעם שמישהו מצביע על עוולה X, ישר קופצים עליו ואומרים רגע אבל הנה ההוא עושה Y ואתה לא אומר לו כלום, אז למה אתה מתלונן על X? והרי ברור שברגע שיבוא מישהו ואכן יתלונן על Y יגידו לו רגע אבל יש את ההוא שעושה X, אז למה אתה מתלונן על Y? במדינה המסואבת המושחתת וחסרת ההגיון שלנו נוצרה רשת קורי עכביש של חוליים שחלק מהם תולדה של טימטום וחלק מהם תולדה של שחיתות. הרשת הזו גדלה לממדים כל כך מפלצתיים - שבדומה לקשתות האבנים שכל אבן מחזיקה את השניה ככה כל מעשה עוולה אחד מחזיק את מעשה העוולה השני - עד כדי כך שאי אפשר לגעת בכלום. כל פושע מגן על חברו האידיוט, וכל אידיוט מגן על חברו הפושע. וכבר יש בנאדם שיוצא עם טענה לגיטימית כלפי משהו - מיד קמים עליו גם הפושע וגם האידיוט - ואיך בכלל אפשר להתחיל לנקות משהו במדינה הזאת במצב כזה? ורק שיהיה ברור - אין הכוונה בדברים אלו כנגד כותב ההודעה הזאת בפורום. אתה, המכונה בחיי, לא זה ולא זה חלילה אלא אזרח תמים שפשוט הגישה הזאת חילחלה גם אליו ואתה רק נותן לה ביטוי כאן על גבי הפורום. הבעיה היא לא איתך אלא עם ה"כרישים" היותר גדולים ששוחים שם בים השחיתות והטימטום וממשיכים לטוות את הרשת הארורה הזאת שהיא הסכנה הגדולה ביותר לקיום שלנו במדינת ישראל. אז במקום להכשיר כל פעם שרץ אחד על חשבון שרץ אחר בוא נתייחס לכל שרץ לגופו ולא נצדיק עוול אחד על ידי עוול אחר. צריך להתחיל לנקות מאיפשהו, יו נואו...

eldadyy

New member
המאבק הלא נכון

במקום להאבק מול גל"צ על פרורי עוגת הפרסום (שהרי המאבק של התחנות האזוריות הוא מול קול ישראל) מנהלי התחנות היו צריכים להביא לדיון ציבורי את שאלת הצורך בתחנה צבאית שממעטת מתוך בחירה לשדר אל קהל היעד שלה. אם כל תחנה היתה יוצאת אל ריכוזי חיילים ושואלת את השאלה הפשוטה:האם אתם מאזינים לגל"צ ? התשובה השלילית החותכת והברורה היתה חזקה יותר מכל הכרעה של בג"צ. מול אחוזי האזנה אפסיים בצבא ,גל"צ לא היתה יכולה להתמודד (ושאף אחד לא יטען שגל"צ משדרת גם אל צבא המילואים ושאר קישקושים מהסוג הזה). כמה שבועות של קמפיין שיביא לידיעת הציבור את מצג השווא של גל"צ כ"בית של החיילים" עשוי להביא לשינוי.

סוגיות בדמוקרטיה ובתקשורת - שנה א..

כמה הערות - 1. יש הבדל עצום בין עיתון לבין ערוץ תקשורת אלקטרוני, קל וחומר אם מדובר ברדיו: 1.1 ערוצים אלקטרוניים משתמשים במשאב מוגבל - תדרים - שעל המדינה לחלק אותו בקריטריונים שיוויוניים וברורים. אין מיגבלה כזו על הוצאת עיתון. כל אחד יכול להוציא לאור עיתון. 1.2 עיתון במחנה הוא אכן עיתון לחיילים. נראה לי שיהייה קשה למצוא אזרח הקונה עיתון זה. התחנות הצבאיות במפורש פונות לקהל יעד אזרחי. מוזיקה ודיווחי תנועה, למשל - ממש חומר צבאי מסווג; זה ממש צורך חיוני לחיילים המשרתים בצבא, אחרת לא יוכלו למלא את משימותיהם... 2. אין מדובר בהפסד של הרשות השנייה או של התחנות האזוריות או שלי. אין כאן מניע אישי. מדובר בהפסד לאומי: הצבא שנכנס לשוק אזרחי. תפקיד הצבא לעשות צבא. תפקיד התקשורת לקיים תקשורת חופשית. לכל אחד אינטרסים, לגיטימיים כשלעצמם, לקיומם וחוקים משלהם. כששני ההיבטים האלה מתערבבים - המדינה הדמוקרטית מפסידה. אנו מדינה מיוחדת שבה כל העם היה צבא. שכדי להקים אותה תרם הצבא/העם ממשאביו, וטוב שכך אחרת לא ברור אם וכיצד היתה קמה המדינה. באותה תקופת הקמה גם עסק הצבא כמעט בכל נושא אזרחי: קליטת עלייה (שהיום מסורה בידי משרד הקליטה), חינוך (שהיום מסורים בעיקר למוסדות החינוך), התיישבות חקלאית (היכן כיום הנח"ל) ואפילו בידור (גם להקות הצבאיות סיימו את תפקידן). בגרותה של המדינה, התמקצעותה והדמוקרטיה שלה נמדדים בכך שהיא יודעת להפריד בין מילוי המשימות השונות (הלאומיות, הציבוריות, המסחריות וכו') והפעלת כל אחת מהן על ידי הגופים הנכונים. ואין כל קשר אם אחד הגופים יודע לעשות יותר טוב את משימותיו של גוף אחר, מהסיבות הלא נכונות. 3. אני מסכימה שצריכה להיות תחנת רדיו לאומית חזקה וטובה. איןזה מתפקידו של הצבא להקים ולקיים אותה. כי, יש עוד נושאים אזרחיים שהצבא בוודאי ידע לעשות טוב אבל אין זה ראוי שהוא יעשה אותם, כי צבא צריך לעשות ביטחון ולא שום דבר אחר. וכי, צבא ותקשורת הם בהגדרתם כמו שמן ומים, וכך צריך להיות. 4. היכן עוד שמעתם על צבא שמתחרה בשוק האזרחי, ועוד בשוק שאמור להיות מוסדר באופן שיוויוני??? אינני נגד גל"ץ וגלגל"צ כתחנות רדיו, בוודאי אם הן היו משדרות אותו דבר תחת מטרייה אזרחית. אני נגד הקיום של תחנות אלה תחת הצבא, נגד אי-הסדרים בשוק הרדיופוני ובעד הצורך בהסדרה שלו.

למעלה